Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Santorini ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Santorini

Santorini is zonder twijfel het meest bijzondere vakantie eiland van Griekenland. Het eiland heeft zijn vorm te danken aan diverse vulkaanuitbarstingen. Via een dagtocht per boot kun je onder andere een bezoek brengen aan deze vulkaankrater. De pittoreske dorpjes op het eiland liggen ongeveer op een hoogte van 300 meter op de steile kliffen, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over de oceaan. Het dorp Oia is een echte publiekstrekker en wordt veel bezocht door toeristen. Hier vind je namelijk de sprookjesachtige witte kerkjes met blauwe daken die het eiland zo bekend maken. Ben je op zoek naar een perfecte afsluiter van de dag, dan moet je naar Kamari voor een ongelooflijk romantische zonsondergang.

Lees meer

Populaire vakanties Santorini

Luxe vakantie Santorini

Santorini is een eiland in de Egeïsche Zee dat deel uitmaakt van de Cycladen. De hoofdstad van Santorini is Fira en het eiland is 105 km². Santorini heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het vaak lekker weer is. In de zomer kan het tussen de 25 en 30 graden zijn. In de wintermaanden rond de 15 graden. De beste reistijd om Santorini te bezoeken zijn mei t/m september, deze maanden hebben het mooiste weer. Wanneer je Santorini bezoekt let dan op dat het 1 uur later is dan in Nederland. Over het algemeen is Santorini goedkoper dan Nederland. Het is een luxe maar niet dure bestemming.

Romantische bestemming

Een vakantie naar Santorini is voor een verliefde koppels zeker een aanrader. Koppels bezoeken Santorini omdat je kunt kun genieten van één van de mooiste zonsondergangen ter wereld. De terrassen stromen 's avonds vol in de plaatsen Fira en Oia om de beste plaats te hebben om romantisch de zonsondergang te bekijken. Op Santorini zijn veel prachtige hotels en appartementen te vinden voor een ideale vakantie als koppel.

Bezienswaardigheden op Santorini 

Naast de mooie zonsondergang, kun je ook een leuke ezelstocht maken. In de hoofdstad Fira kun je met een trap 6000 treden van beneden naar boven op een ezel. Ezelstochten zijn typisch in Griekenland. Via een kabelbaan kun je ook naar boven toe komen. Als je Santorini bezoekt is het zeker leuk om een ezelstocht te maken. Vliegen naar Santorini is ook maar ongeveer 3 uurtjes.

Op het eiland zijn diverse wijnhuizen die je kunt bezoeken. In de wijnhuizen kun je verschillende wijnen proeven. Vinsanto is een dessertwijn die alleen op Santorini gemaakt wordt en wereldwijd bekend is. Santorini is geschikt voor zowel een vakantie voor een langere periode als voor een kortere periode of zelfs voor een dagtrip. Je kunt daarom ook lekker het drinken van wijn verspreiden over de gehele vakantie. 

Heb jij al zin in een vakantie naar Santorini of ben je nog bezig met plannen? Op Prijsvrij.nl vind je de beste aanbiedingen voor een goedkope vakantie naar Santorini.