Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Santorini ×
    • Imerovigli ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Imerovigli

Iedereen kent de foto’s van Griekenland wel; witte huisjes, blauwe daken, zonnig weer en een spectaculair uitzicht vanaf de kliffen. Dat deze foto’s gemaakt worden op Santorini is alom bekend maar dat de meeste van deze foto’s gemaakt worden in het dorp Imerovigli is waarschijnlijk minder bekend. Het dorp is gevestigd op de kliffen en met het prachtige uitzicht wordt Imerovigli het meest fotogenieke dorp van het eiland genoemd. Alhoewel Imerovigli een klein dorp is, met slechts 500 inwoners, heeft het een levendig centrum met veel leuke eettentjes en uitgaansmogelijkheden.

Lees meer

Populaire vakanties Imerovigli

Bezienswaardigheden en activiteiten

Imerovigli is een bezienswaardigheid op zich met zijn smalle steegjes en mooie uitzicht. Tijdens je verblijf in Imerovigli kan je een bezoek brengen aan de orthodoxe kerk Anastasi. Daarnaast is een wandeling naar Skaros Rock een echte aanrader. Op de Skaros Rock bevindt zich de Panagie Theoskepasti kapel. Het uitzicht is zowel overdag als tijdens zonsondergang fenomenaal. De wandeling er naar toe duurt ongeveer 20-40 minuten.

Naast de wandeling naar Skaros Rock zijn er nog diverse andere wandelmogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om de nabij gelegen dorpen te voet te bereiken. De wandelroutes lopen over de klif, waardoor je iedere keer weer wordt betoverd door het fraaie uitzicht. Voor de geoefende wandelaars is er een tocht naar Oia. Dit dorp ligt op ongeveer 10 kilometer lopen. Een gemakkelijkere wandeling, maar even zo mooi, is een tocht naar de hoofdstad Fira. De stad ligt op ongeveer 2,5 kilometer lopen. Voor beide wandelingen is goed schoeisel en water een must. Na een dag wandelen kunnen je genieten van een heerlijk diner in een van de vele eetgelegenheden die het dorp te bieden heeft. Ook het uitgaanleven is met zijn diverse bars en cafés zeker niet saai te noemen.

Vliegtijden naar Santorini

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 3,5 uur naar het eiland Santorini. De luchthaven van Santorini ligt op ongeveer 8 kilometer vanaf Imerovigli. Het dorp is zowel met de bus, een taxi of huurauto makkelijk te bereiken.

Beste reistijd vakantie Imerovigli

Imerovigli heeft een warm mediterraan klimaat. Dit betekent dat de maanden juni, juli en augustus warm en droog zijn. Het regent er zelden in de zomermaanden. De zeewind zorgt voor verkoeling tijdens de warme maanden. Vanaf juni kan er al gezwommen worden in de zee rondom Santorini, de temperatuur van het zeewater is dan al zo’n 20 graden. De maanden mei, september en oktober zijn met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20 graden een stuk koeler, maar nog steeds aangenaam.

Dat je écht een keer in Imerovigli geweest moet zijn staat vast, bekijk daarom snel het aanbod op onze website en kies jouw perfecte hotel!