Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Corfu ×
    • Moraitika ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Moraitika

Een heerlijk strand? Check. Historische highlights zoals authentieke architectuur en archeologische vindplaatsen? Check. Een bruisend centrum met gezellige horeca en winkels? Check. Geweldige hotels voor een zonvakantie in Griekenland? Check. Wanneer hiermee al jouw wensen vervuld zijn, gaat de reis naar Moraitika. Deze populaire badplaats is aan de oostkust van Corfu gelegen, op zo'n 20 kilometer van de hoofdstad van het eiland. Moraitika is voornamelijk geliefd omdat het een onwijs veelzijdige vakantiebestemming is. Of je nu met het hele gezin gaat, met je vrienden of met je partner: met een prachtig oud- en een sfeervol nieuw centrum hoef je je hier geen seconde te vervelen. Moraitika is het vakantieparadijs uit je dromen!

Lees meer

Populaire vakanties Moraitika

Vakantie Moraitika: de badplaats op Corfu met van alles wat

Hoewel Moraitika maar 300 vaste inwoners heeft, is het in de zomermaanden een populaire en levendige badplaats. Het stadje heeft alles wat menig vakantieganger kan wensen. Het staat dan ook bekend als een veelzijdige bestemming. Van gezellige tavernes en een fijn strand tot archeologische vindplaatsen en knusse straatjes: dit vakantieparadijs heeft het allemaal. En eigenlijk weerspiegelt het centrum deze veelzijdigheid perfect. Het stadje bestaat namelijk uit 2 delen. In het noorden vind je Ano Moraitika, ook wel het oude centrum met smalle steegjes, traditionele architectuur, de welbekende Romeinse Baden en schattige kerkjes in overvloed. Vanuit Ano Moraitika loop je zo naar Kato Moraitika. Dit is het nieuwe, zuidelijke deel van de badplaats. Hier zijn vele winkels, clubs, luxe villa’s en tavernes te vinden. Je kunt je vast wel inbeelden dat het contrast tussen oud en nieuw prachtig is. Daardoor biedt vakantiebestemming Moraitika voor ieder wat wils.  

Stranden, activiteiten & bezienswaardigheden in Moraitika

Ben je benieuwd naar wat te doen tijdens een vakantie in Moraitika? De keuze is reuze! Relax bijvoorbeeld op het lange strand van Moraitika, dat voornamelijk uit zand bestaat (met hier en daar wat kiezels) en zeer kindvriendelijk is. De zee is er heerlijk warm en ondiep, zodat de kids lekker in het water kunnen spelen terwijl jij geniet van de Griekse zon. In en op het water zijn allerlei activiteiten te doen en op het strand vind je verschillende leuke strandbars. Ook het nabijgelegen Agios Ioannis Peristeron strand in het noorden en het Messonghi strand in het zuiden zijn aanraders.

Daarnaast is Moraitika rijk aan verschillende bezienswaardigheden. Maak kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het stadje door een bezoek te brengen aan de overblijfselen van de Romeinse Baden of aan de prachtige kerk van Theotokou Kimiseos. Maar ook het doen van een wijntour is de moeite waard voor de bourgondiërs onder ons. Een boottocht met glazen bodem om de onderwaterwereld te ontdekken en een dagje naar het Aqualand Waterpark zijn populaire activiteiten voor een vakantie met kinderen in Moraitika. Het openbaar vervoer op Corfu is heel goed geregeld, dus op die manier kun je gemakkelijk het eiland ontdekken. Maar ook het huren van een auto of quad is fijn als je de omgeving van Moraitika wil verkennen.

Beste reistijd en het weer voor een vakantie Moraitika

Op nog geen 3 uur vliegen kun je genieten van het mediterrane klimaat van Moraitika. De zomers zijn heet en droog, met een gemiddelde van wel 30 graden in de warmste maanden. Van juni tot en met september is het klimaat sowieso geschikt voor een heerlijke zonvakantie. Ook de maanden april en mei zijn al erg aangenaam. De winters in Moraitika zijn zacht. De temperaturen dalen er niet snel onder de 10 graden.

Naast het fijne klimaat, het geweldige strand en de veelzijdigheid, vind je in Moraitika als kers op de taart een aantal tophotels. Neem een kijkje tussen ons aanbod en wie weet vind jij jouw ideale vakantie naar Moraitika voor de beste prijs!