Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Corfu ×
    • Liapades ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op het Griekse eiland Corfu kun je op vakantie naar Liapades. Toe aan rust? Deze badplaats ligt lekker rustig aan de westkust tussen de bergen met cipressenbomen en aan een idyllische baai. Rustzoekers die van het strand en authenticiteit houden zitten in Liapades perfect. Dit is namelijk één van de oudste dorpen van Corfu waardoor je er een traditionele Griekse sfeer beleeft. Ontmoet in het centrum, waar de tijd lijkt stil te staan, de vriendelijke inwoners en wandel vervolgens richting de schitterende baai van Liapades. Op het kiezelstrand geniet je van de vele zonne-uren en het blauwe zeewater in de baai. Een vakantie in deze rustige badplaats bereik je al in zo’n 3 uur vliegen!

Lees meer

Populaire vakanties Liapades

Een zonvakantie in Liapades

Het dorp Liapades telt slechts 1000 inwoners, een supermarkt, enkele tavernes en de St. Anastasia kerk uit de 16de eeuw. Wandel door de geplaveide straatjes, langs de oude huizen en naar het historische dorpsplein. In alle rust kun je de fotogenieke plekken van Liapades bekijken.   

Natuurlijk kom je ook naar Liapades om van zon, zee en strand te genieten. Vanaf de dorpskern is het een klein stukje lopen naar een lagergelegen baai waar je een ultieme stranddag beleeft. Je kunt de hele dag chillen op een strandbedje of als je liever ook actief bezig wilt zijn kun je een watersport doen. Op het strand kun je waterfietsen en kano’s huren óf bekijk de onderwaterwereld met een snorkeltocht! In de baai van Liapades kun je ook een boot huren en zelf langs de kust varen. Je vaart langs grillige rotskusten naar andere baaien zoals die van Limni en Rovinia. In de omgeving van Liapades vind je veel verlaten stranden en afgelegen baaien, maar ook één van de mooiste stranden Corfu: Paleokastritsa op 5 kilometer van Liapades.

Doen vanuit Liapades op Corfu

Het leukste is om tijdens je vakantie in Liapades een auto te huren. Hiermee kun je alle kanten van het eiland op! Met de auto kun je bijvoorbeeld naar de top van de hoogste berg van Corfu. Vanaf de Pantokrator heb je een indrukwekkend uitzicht over een groot gedeelte van het eiland en de Middellandse Zee. Natuurliefhebbers kunnen koers zetten richting het Korissionmeer. In dit natuurreservaat spot je tal van vogelsoorten! Als je liever de drukte opzoekt, dan kun je naar Corfu-Stad. In deze bruisende hoofdstad vind je veel leuke uitgaansgelegenheden en historische bezienswaardigheden zoals de Venetiaanse vesting uit de 15de eeuw.

Beste reistijd Liapades

Als je naar Liapades gaat dan wil je natuurlijk ook lekker weer hebben. Daarom kun je het beste op vakantie naar Liapades tussen mei en oktober. Er is dan weinig neerslag en de temperaturen zijn heerlijk aangenaam vol zonneschijn. In een hotel zoals Blue Princess Beach & Suites kun je optimaal van Liapades én het klimaat genieten!