Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Parijs ×
    • Parijs ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

De stad Parijs in Frankrijk wordt vaak gezien als bestemming voor een romantische stedentrip. Dankzij de vele cultuur, historie, winkels en musea heb je genoeg te bezichtigen. Begin je dag met een croissant van een Franse bakker en ontdek de stad! Parijs is zo veelzijdig dat je keer op keer verrast zal worden. Is het je eerste bezoek aan deze wereldstad? Dan móét je natuurlijk enkele must-sees hebben bezocht, waaronder het Franse warenhuis Galeries Lafayette, het park Jardin du Luxembourg, de basiliek Sacré Coeur en niet te vergeten: de Eiffeltoren. Parijs is gemakkelijk bereikbaar via de luchthavens Charles de Gaulle Airport en Orly Airport. Dit maakt Parijs perfect voor een stedentrip!

Lees meer

Populaire stedentrips Parijs

Waar verblijven in Parijs

Tijdens je stedentrip Parijs wil je natuurlijk alle tijd goed benutten en daarom is het belangrijk om te weten waar je het beste kunt verblijven. De stad is verdeeld in 20 arrondissementen, waarvan 1 tot en met 7 het meest centraal in de stad zijn gelegen. Tevens tellen deze ook de meeste monumenten. Wil je dus graag in het centrum verblijven dan zijn een van de eerste 7 arrondissementen aan te raden. Maar je kunt je snel en makkelijk verplaatsen met behulp van de metro en tegenwoordig is fietsen in deze stad ook erg populair! Als je dus toch wat verder van het stadscentrum bent verwijderd hoeft dit geen probleem te zijn. 

Bezienswaardigheden Parijs

De naam “lichtstad” is te danken aan de bijdrage aan de literatuur, wetenschap, kunst en economie. Maar inmiddels heeft de stad deze bijnaam ook verdiend met de indrukwekkende verlichte Champs-Élysées en Eiffeltoren. Zoals al vermeld heeft Parijs genoeg bezienswaardigheden om de stad meerdere keren te bezoeken. Maar zonder twijfel is de Eiffeltoren het meest bekend en kun je de stad niet verlaten zonder deze gezien te hebben. Als je een musea liefhebber bent is Parijs ook zeker de place-to-be. Voornamelijk het Louvre, de L’Orangerie en D’Orsay zijn erg geliefd. Maar er zijn ook nog vele kleine, onbekendere musea die zeker de moeite waard zijn. Breng daarnaast een bezoekje aan een van de kerken: de Notre-Dame, Sacré-Coeur of het Pantheon, en boek een rondvaart over de Seine om je weekendje Parijs af te sluiten. 

Winkelen in Parijs; de stad van de mode

Tijdens je stedentrip Parijs mag een dagje shoppen niet ontbreken! Parijs valt namelijk onder de “Big Four” mode hoofdsteden van de wereld dankzij haar gigantische aanbod in kleding, tassen, schoenen, sieraden en accessoires. Omdat je in een korte tijd natuurlijk graag de leukste winkels gezien wilt hebben, vind je hieronder een opsomming van de beste winkelstraten in Parijs:

Luxe:
Champs-Élysées, Boulevard Haussmann, Place Saint Germain des près en Rue Saint-Honoré
Grote winkelketens: Quartier Beaubourg, Les Halles en Rue de Rivoli
Franse boetiekjes: in de wijk Le Marais
Lekker eten: Rue de Buci (geniet hier van macarons, crêpes of falafel!)