Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Finland ×
    • Helsinki ×
    • Helsinki ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Helsinki

Een stedentrip naar Helsinki is voor iedereen een goed idee! Of je nu houdt van kunst, natuur, winkelen of eten; het kan allemaal in deze Finse hoofdstad. Vanuit Nederland vlieg je al in een kleine 2,5 uur naar deze schitterende stad. Helsinki staat bekend om al haar kunst, architectuur en groen. Het grootste deel van de bezienswaardigheden bevindt zich in het centrum. Omdat dit centrum klein is, is het heel goed mogelijk al deze bezienswaardigheden te voet te bezoeken. Door de ligging aan de Finse Golf zijn er op warme dagen ook genoeg mogelijkheden om lekker te luieren op een zandstrandje. Zo is Helsinki zowel de perfecte bestemming voor een romantische stedentrip, als een levendige stedentrip met je vrienden.

Lees meer

Populaire stedentrips Helsinki

Hotspots in Helsinki

Middenin het centrum van Helsinki ligt het Senaatsplein; een enorm plein waar je zowel de Domkerk, het Senaatsgebouw, de Universiteit als de Nationale Bibliotheek vindt. Al deze schitterende gebouwen kijken uit op het midden van het plein waar het standbeeld van Tsaar Alexander II pronkt. Uitgaan doe je het best in de wijk Kamppi en kleine boetiekjes vind je in Punavuori. Heerlijk eten kun je door de gehele stad, maar breng ook zeker een bezoekje aan de markthallen van Helsinki. 

Klimaat van Helsinki

Door het landklimaat van Helsinki zijn de winters er koud, maar de zomers heerlijk warm. Waar de temperatuur in de koudste maanden onder het vriespunt liggen, kunnen deze in de zomer oplopen tot boven de 25 graden. In de zomer geniet je dan ook van het heerlijke buitenleven in Helsinki, terwijl de stad in de winter een prachtige romantische sfeer heeft. 

Winkelen in Helsinki

Vanwege het compacte centrum is het heerlijk winkelen in Helsinki. Je hebt alle winkels op loopafstand van elkaar, en vindt er allerlei verschillende winkels. Zo vind je er de grote internationale modehuizen, maar ook veel typisch Finse winkeltjes. Naast kleding vind je er ook prachtige galeries en leuke boetiekjes.
 

Denk voor jouw volgende stedentrip eens aan veelzijdig Helsinki. Deze Finse hoofdstad beschikt over alle ingrediënten voor een heerlijke stedentrip óf zelfs een weekendje weg. Fijne hotels, prachtige architectuur en een bruisend nachtleven; je vindt het allemaal in Helsinki.