Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Finland ×
    • Helsinki ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben jij benieuwd hoe de gelukkigste plaats ter wereld eruitziet? Ga dan naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. Tijdens jouw vakantie kun je zelf ervaren waarom de Finnen zo tevreden zijn. Komt het door de gestroomlijnde infrastructuur, moderne voorzieningen, de saunacultuur of de fijne omgang met elkaar en met toeristen? Wat je ook zal concluderen: jouw vakantie wordt een bijzondere ervaring om nog vaak aan terug te denken. Zelden kom je ergens waar het zo modern is en waar alles zo goed geregeld is. Waar het bruisende stadsleven en de rust nog hand in hand gaan. Ontdek snel wat Helsinki jou allemaal te bieden heeft!

Lees meer

Populaire vakanties Helsinki

Bezienswaardigheden in Helsinki

Helsinki is een bijzonder gebied om rond te lopen, omdat het op meerdere losse eilandjes is gebouwd. De ligging van de stad is dus al een bezienswaardigheid op zich. Voor wie zich verder wil verdiepen in de Finse cultuur, moet een van de vele sauna’s bezoeken. De sauna’s Löyly en Kaurilan zijn erg populair, zowel bij Finnen als bij toeristen.

Een andere bezienswaardigheid is het forteiland Suomenlinna. Het forteiland ligt vlakbij de haven en staat vanwege haar interessante historie op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Een andere aanrader voor Helsinki is de Domkerk, dat is een iconisch bouwwerk uit de negentiende eeuw.

Gratis bezienswaardigheden in Helsinki

In de Scandinavische stad Helsinki vind je voldoende gratis bezienswaardigheden. Zoals het Helsinki City Museum en het Design Museum Arabia. Maar ook de wintertuin: een grote kas met tropische planten en cactussen. Ga zeker eens langs bij de academische boekhandel van Aalto, ook als je geen boekenwurm bent. En maak als het kan een rondje door de Markthallen, waar je fantastisch kunt lunchen en dineren! 

Het weer in Helsinki

Het weer in Helsinki verschilt per seizoen: van -5℃ in januari tot 20℃ in juli en augustus. In de winter ziet Helsinki er sprookjesachtig uit. Wandel bijvoorbeeld door de verse, witte sneeuw. Maak foto’s van de bevroren zee. Warm tussendoor op in een van de gezellige cafeetjes, met een warme chocolademelk of iets sterkers. ‘s Avonds zie je misschien wel het poollicht! Zelfs een wintersportvakantie behoort tot de mogelijkheden rondom Helsinki.

In de zomer is het een fijne vakantiebestemming, omdat het lekker warm is zonder dat het broeierig of drukkend aanvoelt. De temperatuur is ideaal om er een actieve vakantie van te maken. Bovendien duren de zomernachten hier maar 5 uur. Dus na afloop van een heerlijke, extra lange vakantiedag kun je de middernachtzon aanschouwen.

Hotels in Helsinki

Het enige wat je nog nodig hebt om jouw vakantie compleet te maken is het hotel! Helsinki is niet de goedkoopste stad, maar als je weet waar je moet overnachten, valt de prijs reuze mee. Daarom hebben wij wat mooie en betaalbare hotels voor je geselecteerd: