Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Rheinland-Pfalz ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Vakantie Rheinland-Pfalz

Laat je verrassen door een van de meest veelzijdige deelstaten van Duitsland: Rheinland-Pfalz. Bezoek de historische burchten en kastelen langs de ‘Romantische Rhein’, het UNESCO-werelderfgoed Oberes Mittelrheintal en het wijnbouwgebied langs de Moezel. In deze gastvrije Duitse wijnstreek maak je kennis met de valleien van de Moezel en de Rijn, de vulkanen van de Eifel en de oneindige bossen van de Westerwald. Ook aan cultuur geen gebrek: in de steden Trier en Mainz zie je fraaie Romeinse poorten en gebouwen. Maar vergeet vooral niet dat te doen wat zo typisch is voor de streek: genieten van een goed glas wijn!

Lees meer

Populaire vakanties Rheinland-Pfalz

Wat te doen tijdens je vakantie in Rheinland-Pfalz

Wie van veelzijdige natuur houdt kan zijn hart ophalen in dit gebied, de mogelijkheden om te fietsen en te wandelen zijn net zo veelzijdig als de regio zelf. Wie wil, kan heerlijk fietsen langs de oevers van de rivieren, langs steile wijnbergen, door groene weilanden en schaduwrijke bossen. Of maak wandelingen op de gecertificeerde paden in de Hunsrück, het Westerwald of de Eifel. In het ‘Rotweinparadies Ahrtal’ kun je genieten van exquise rode wijnen, in de Palts van het sfeervolle ‘Weinfest’ en in Rheinhessen vind je de grootste wijnstreek van Duitsland. Ontdek middeleeuwse steden in het dal van de Lahn of laat je betoveren door de schitterende edelstenen in het Naheland met zijn edelsteenstad Idar-Oberstein.

Langs de Rijn en de Moezel wordt het hele jaar door gefeest! Daarom heeft men het ook graag over de “Rheinische Fröhlichkeit”. Met name tijdens de wijnfeesten, middenin de idyllische wijnplaatsjes, gaat het er gezellig en vrolijk aan toe. Gezinnen beleven tijdens middeleeuwse burchtfeesten een spektakel met ridders  en fans van de motorsport kunnen aan de Nürburgring, het legendarische circuit in het hart van de Eifel, hun hart op halen.

Ligging Rheinland-Pfalz

De streek Rheinland-Pfalz ligt in het zuidwesten van Duitsland tegen de Belgische, Franse en Luxemburgse grens. Op nog geen 300 km van Utrecht sta je midden tussen de wijnranken, bosrijke heuvels, kronkelende rivieren en cultuurhistorische steden. Door zijn optimale ligging in het westen van Duitsland is Rheinland-Pfalz de perfecte vakantiebestemming, zowel voor een afwisselende weekendtrip als voor een langer verblijf.