Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Oostzeekust ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Oostzeekust

Beleef een vakantie aan de Oostzeekust van Duitsland! Dit is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt, maar het is echt een verrassende strandbestemming dicht bij huis. Je vindt hier een schitterende mengeling van eindeloze zandstranden, hoge kliffen, prachtige vuurtorens, jachthavens en historische steden. Op de stranden kunnen kinderen ongestoord zandkastelen bouwen, strandjutten en voorbijvarende zeilboten bekijken. Wanneer je de stranden verlaat maak je kennis met het groene achterland vol duizenden meren en vele natuurparken waar je fiets- en wandelpaden in overvloed tegenkomt. Laat je meevoeren door de zeewind die je naar de mooiste badplaatsen en Duitse Hanzesteden brengt aan de Oostkust!

Lees meer

Populaire vakanties Oostzeekust

Vakantie Oostzee Duitsland - badplaatsen

De Duitse kust heeft een hoop badplaatsen waar je geniet van heerlijke stranddagen. Zo kun je naar de grootste badplaats aan de Oostzeekust van Duitsland: Kühlungsborn. Met een 6 kilometer lang strand en een mooie pier is hier genoeg ruimte om te relaxen. Of ga naar de mondaine badplaats Heiligendam met bijna alleen maar witgekleurde gebouwen. Dahme is een kleinschalige  badplaats en super kindvriendelijk. Bovendien vind je in Dahme goede visrestaurants waar je heerlijke verse vis kunt proeven.

Bezienswaardigheden Oostzeekust

Als je de badplaatsen achter je laat kom je bewonderenswaardige plekken tegen. Zo vind je in het noorden van Duitsland enkele Hanzesteden. Dit zijn historische steden die van oudsher onderling veel handel dreven. Tot de Hanzesteden behoren onder andere Rostock met Warnemünde als breedste strand van de Duitse kust, Kiel als enige grote stad van Duitsland aan zee én Lübeck. In Lübeck moet je zeker naar de Holstenstor die je in gedachten terugbrengt naar de middeleeuwen. Ook vind je in Lübeck de badplaats Travemünde met een mooie boulevard.  

In Noord-Duitsland liggen een aantal belangrijke kastelen verscholen. Je kunt onder andere een bezoek brengen aan het sprookjesachtige Slot Schwerin en Wasserschloss Glücksburg uit 1587. Trek je liever de natuur in? Dan kunnen we Müritz National Park van harte aanraden. In een landschap vol moerassen, bossen en meren vind je bijzondere vogelsoorten. Spot zoveel mogelijk vogels tijdens een fiets- of wandelroute! Wil je met kinderen op vakantie naar de Duitse kust? Maak dan ook zeker even tijd vrij voor Hansa-Park, een pretpark vol spectaculaire achtbanen!

Oostzee Duitsland - eilanden

Is er nóg meer aan de Oostzeekust? Jazeker! Voor de noordkust van Duitsland liggen enkele eilanden die absoluut de moeite waard zijn voor een bezoek. Rügen is het grootste eiland van Duitsland en via een autoweg verbonden met het vasteland. Hotspot op Rügen is Cape Arkanoi met steile krijtrotsen en kliffen dat verreweg de mooiste plek van het eiland is. Het eiland Usedom was vroeger alleen voor de rijkere weggelegd. Tegenwoordig is Usedom er voor iedereen, maar nog altijd met een chique uitstraling. Dit is bovendien de meest zonnige plek aan de Oostzee, dus plof neer op het strand bij lekker weer!

Dan is er ook nog het schiereiland Fischland-Darss-Zingst. Tussen het vasteland en dit schiereiland liggen ‘de Bodden’. De Bodden is een prachtig stuk ongerepte natuur vol kleine eilanden, baaien en duinen. De indrukwekkende natuur trekt veel kunstenaars aan die zich hierdoor laten inspireren.  

Het weer aan de Duitse kust

De Oostzeekust kent een gematigd zeeklimaat die vergelijkbaar is met Nederland. In de zomer is er kans op prachtig weer met dagen vol zonneschijn, maar net als in Nederland is er ook altijd kans op regen.

En? Ben jij al in gedachten je koffers aan het inpakken voor een vakantie aan de Oostzeekust van Duitsland? Kies een mooi vakantiepark aan de Duitse kust uit op onze website en ervaar hoe tof deze regio is!