Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Brandenburg ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Brandenburg

Met de grootste stad van Duitsland om de hoek, omgeven door groene natuur en zo’n 3000 meren is Brandenburg een geweldige vakantiebestemming in Noord-Duitsland. Brandenburg is een zeer geschikte regio voor watersport- en natuurliefhebbers. De hoofdstad van Brandenburg is Potsdam met zo’n 180.000 inwoners. Al is de regio vooral gericht op Berlijn, dat midden in de deelstaat ligt maar (sinds 1920) een eigen regio vormt. Brandenburg is ongeveer even groot als België. De deelstaat beschikt over drie biosfeerreservaten die beschermd en erkend worden door Unesco. In Brandenburg leven ook de Sorben, een Slavische minderheid met eigen taal en cultuur! De combinatie van natuur en cultuur, onder de rook van Berlijn, maakt van Brandenburg een geweldige vakantiebestemming.

Lees meer

Populaire vakanties Brandenburg

Natuur en cultuur in de regio Brandenburg

Op het gebied van natuur en cultuur heeft Brandenburg veel te bieden. Met zo’n 14 natuurparken en 33.000 kilometer aan stromend water is er altijd wat in de natuur te beleven of te zien. De drie Unesco-biosfeerreservaten zijn: Spreewald (zuidoosten), Flusslandschaft Elbe-Brandenburg (uiterste noorden) en Schorfheide-Chorin (noordoosten). Schorfheide-Chorin is het grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland. In het zuidoosten van Brandenburg leven de Sorben. Hoewel de Sorben ook Duits spreken, hebben ze ook hun eigen taal: het Sorbisch. Tip: maak een boottocht met een Spreekahn, een traditionele punter waarbij de schipper in traditionele Sorbische klederdracht de boottocht verzorgt.

Steden om te bezoeken in Brandenburg

De grootste stad in Brandenburg is Potsdam. Loop door de Holländisches Viertel; een wijk met veel Hollandse huizen of bezoek Slot Sanssouci of Slot Charlottenhof. De paleizen maken onderdeel uit van de ‘paleizen en parken van Potsdam en Berlijn’, het grootste erfgoed op de Werelderfgoedlijst van Duitsland. Loop door het gezellige historische centrum, en vergeet ook zeker niet de Brandenburger Tor uit 1770! Ten westen van Berlijn (en Potsdam) ligt Brandenburg an der Havel. In Brandenburg an der Havel kun je geweldig fietsen langs bezienswaardigheden als de Dominsel (kerk) en de historische binnenstad. In het zuiden van Brandenburg ligt Cottbus. Ondanks dat Cottbus een studentenstad is heeft het toch een traditionele uitstraling. Dat komt onder andere door Schloss Branitz, een prachtig kasteel met park wat als een echt ‘tuinmonument’ wordt gezien. Andere populaire steden voor een vakantie in Brandenburg zijn het pittoreske Bad Saarow en Krausnick-Gross Wasserburg waar je één van de grootste waterpretparken in Europa vindt.

Dingen om te doen in Brandenburg

Net ten noorden van Berlijn ligt midden in de natuur de Liepnitzsee, een van de vele meren in Brandenburg. Je kunt hier prima zwemmen of mooie wandelingen maken. Hou je meer van kajakken? Probeer dan eens de route Zerpenschleuse – Niederfinow. Op deze groene route kom je veel handbediende sluizen tegen. In Eberswalde ligt een dierentuin die op natuurlijke wijze is aangelegd. Zoologischer Garten Eberswalde heeft een aardig aanbod aan dieren, maar is niet zo groot als de dierentuin in Berlijn. Voor wandelaars is er de 66-Seen-Wanderweg, een wandelroute van in totaal ruim 400 kilometer waarbij je langs meren en door natuurparken wandelt. Je herkent de route aan het witte bord met blauwe cirkel. De mooie natuur is ook per fiets goed te verkennen. De Tour Brandenburg is een fietsroute rondom de omgeving van Berlijn langs kastelen, steden en natuurparken van in totaal 1000 kilometer.

Bekijk het aanbod van vakanties in Brandenburg en boek jouw volgende reis bij Prijsvrij Vakanties voor de beste prijs!