JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Wat te doen in Willemstad? Tips om niets te missen!

Wat te doen in Willemstad? Tips om niets te missen!

Auteur: Trix

Laatst bijgewerkt op: 09-02-2024

Yesss, staat jou een heerlijk en welverdiende vakantie op Curaçao te wachten? Dan zijn wij echt heel blij voor je, want dit heerlijke eiland heeft echt een unieke sfeer die je al gelijk voelt wanneer je het eiland betreedt. En waar je ook verblijft op het eiland, Willemstad is een stad die je echt niet mag missen tijdens jouw vakantie. Wat je hier allemaal kunt doen? Wij hebben vier heerlijke tips voor je verzameld om zo een perfect dagje Willemstad te kunnen beleven. Bon bini op Curaçao!

Kijk je ogen uit op de zandpannen van Jan Thiel

Zoutpannen op Curaçao? Zeker wel! Deze zoutpannen werden oorspronkelijk gebruikt om zout te winnen, maar worden tegenwoordig niet meer actief gebruikt. Wel zijn ze nog intact, wat tot een mysterieus en onnatuurlijk natuurverschijnsel leidt. Rondom deze zoutvlaktes kun je prachtig wandelen en fietsen, maar je kunt hier ook flamingo’s spotten die op zoek zijn naar eten. Weet jij er één vast te leggen op camera?


Jan Thiel zoutvlaktes op Curaçao

Het heerlijkste eten van Willemstad

Hou je van lekker eten én zomerse temperaturen op vakantie? Dan is Willemstad misschien wel de perfecte vakantiebestemming voor jou! En als het op eten aankomt hebben we een paar heerlijke tips voor je, zoals restaurant de Gouverneur in de wijk Otrobanda (proef de Blue Curaçao cheesecake!). Een andere dikke tip is Restaurant La Boheme in de wijk Punda, waar je naast heerlijke lokale gerechten ook een aparte menukaart met allerlei smoothies vindt. De gekleurde stoelen en tafels maken de Caribische sfeer hier helemaal compleet.

Ontdek interessante historie

Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de slavenhandel of niet, eigenlijk mag een bezoekje aan het Kura Hulanda Museum niet ontbreken tijdens een bezoek aan Willemstad. Het is niet echt een uitje te noemen natuurlijk, maar het museum is een bezienswaardigheid op zich en de historische dingen die je hier leert zijn echt mega-interessant. Dit wordt vergezeld door Afrikaanse kunst waardoor het een onvergetelijke indruk zal achterlaten.


Drijvende brug in Willemstad, Curaçao

Chillen tot de max

Wat de dag jou ook gebracht heeft, aan het eind van de dag is het altijd tijd voor ontspanning. Dit doe je wel héél erg lekker bij Mambo Beach, waar je verschillende beach bars en restaurantjes vindt. De sfeer is er heerlijk ontspannen en met je tenen in het zand geniet je van heerlijke cocktails en bitterballen: het blijft tenslotte een stukje Nederland ;-)


Chillen op het strand dicht bij Willemstad, Curaçao


Hopelijk hebben we je een beetje op weg kunnen helpen met wat je kunt doen in Willemstad. Zelf zijn wij ook altijd op zoek naar nieuwe redenen om het heerlijke Curaçao te bezoeken, dus mocht jij een must-visit tip hebben: we horen het graag!