Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Bahamas ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Sluit je ogen voor een paar seconden en beeld je eens in: de zon die brand op je huid terwijl je geniet op een wit zandstrand aan de heldere, blauwe zee. Nee, dit is geen droom: welkom op de Bahamas! Deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan is perfect voor een relax vakantie of bijzondere huwelijksreis. Het hele jaar geniet je hier van warme, tropische temperaturen. Zelfs de zeetemperatuur komt zelden onder de 25 graden uit. Niet voor niets zijn de Bahamas dan ook erg geliefd bij duikers en snorkelaars. Je verwacht het misschien niet, maar naast mooie stranden zijn er ook veel leuke activiteiten op de Bahamas. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad Nassau met haar koloniale bouwwerken en ontdek de rijke geschiedenis. Maar geniet vooral van het beste van de Bahamas met een verblijf in een luxe resort op Paradise Island, vlak voor de kust van New Providence

Lees meer

Populaire vakanties Bahamas

Op vakantie naar de Bahamas

De Bahamas is een eilandengroep die bestaat uit maar liefst 700 eilanden en 2000 keys (zand-/koraalplaten). De tropische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten oosten van de staat Florida en ten noorden van Cuba. Zo'n 30-40 eilanden zijn hiervan bewoond. Het eiland New Providence is het populairste eiland van de Bahamas en fungeert als hub voor de toegang tot verschillende andere eilanden, waaronder Paradise Island. 

Paradise Island is één van de meest favoriete vakantieplekken op de Bahamas. Dit komt vooral door de mooie stranden en de luxe resorts. Atlantis Bahamas, één van de meest exclusieve en duurste hotels ter wereld, is hier gevestigd. Naast dit hotel ligt het gave waterpark Aquaventure. Dit unieke zwemparadijs beschikt over supersnelle waterglijbanen en meer dan 20 zwembaden. Ideaal voor een dagje uit met de kinderen tijdens je vakantie op de Bahamas. 

Tips voor de Bahamas: de leukste activiteiten  

Naast eindeloos zonnen op de parelwitte stranden van de Bahamas zijn er ook veel leuke activiteiten te ondernemen. Zo kan je in de hoofdstad Nassau prachtige koloniale bouwwerken bewonderen en verschillende musea bezoeken. Leer hier meer over de geschiedenis van de Bahamas in het piratenmuseum en de slavernij in het Pompey Museum. 

Tijdens een wandeling door de historische binnenstad van Nassau zullen de kleurrijke panden en de tax-free winkels je niet ontgaan. Vooral in de wijken Downtown en Bay Street kun je goed belastingvrij shoppen. Is shoppen niet helemaal jouw ding? Dan kan je een bezoek brengen aan een rum-proeverij of je geluk beproeven in het Atlantis casino. Vissen, watersporten en golfen behoren ook tot de mogelijkheden. En wat denk je van een dagtrip naar het ongerepte Rose Island waar je kan zwemmen met varkens?!  

Snorkelen en duiken op de Bahamas

De Bahamas trekken jaarlijks vele duikers en snorkelaars van over de hele wereld. Voor beginnende duikers is er rond de eilanden al genoeg te zien. Ervaren duikers kunnen een stapje verder gaan en de steile wanden, bijzondere grotten, blue holes en het 7 kilometerslange barrièrerif ontdekken. Een aanrader voor jouw duikvakantie op de Bahamas is het eiland Andros. Dit is het grootste eiland van de Bahamas en behoort tot de beste duiklocaties ter wereld. 

De warme wateren van de Bahamas huisvesten vele vissoorten. Maar de Bahamas staan vooral bekend om de grote roofvissen en vele haaisoorten die er te spotten zijn. Durf jij het aan om hier te gaan duiken of snorkelen? 

Bahamas: klimaat & beste reistijd

Overweeg jij een vakantie naar de Bahamas? Dan is het goed om je te verdiepen in het klimaat en de beste reistijd. De temperatuur op de Bahamas is vrijwel het gehele jaar door erg aangenaam. In de koudste maanden geniet je overdag van temperaturen van gemiddeld 25 graden overdag en in de warmste maanden kan dit oplopen naar 32 graden. De eilanden kennen wel een orkaanseizoen van mei t/m november. De beste reistijd voor jouw zonvakantie naar de Bahamas is dan ook van december t/m april. 

De beste vakantie deals naar de Bahamas

Of je nu op zoek bent naar een luxe vakantie op de Bahamas of een memorabele huwelijksreis. Bij Prijsvrij Vakanties hebben we de beste hotels en resorts voor je uitgezocht. Zo weet je zeker dat het je aan niets zal ontbreken. Bekijk snel ons complete aanbod en geniet van een droomvakantie op de Bahamas!