JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De beste snorkel -en duikbestemmingen » Prijsvrij.nl

De beste snorkel- en duikbestemmingen

Auteur: Sammy  Gepubliceerd op: 10-02-2021

Altijd al eens willen duiken of snorkelen op vakantie, maar niet weten waar je naar toe moet gaan? In deze blog worden de allerbeste en mooiste duikplekjes voor je uitgezocht. Hoe heerlijk is het om het onderwaterleven te beleven! Op vakantie gaan en dat er dan een nieuwe wereld voor je open gaat…Het lijkt wel een aquarium! Benieuwd? Lees dan zeker verder.

Curaçao

Curaçao is een walhalla voor duikers, maar of het nu Curaçao, Aruba of Bonaire is, je kunt sowieso fantastisch duiken in het Caribische gebied. De riffen liggen heel dicht bij de kant  waardoor je dichtbij al gelijk lekker kunt snorkelen. Je kunt ook duiken in de prachtig heldere, blauwe wateren. Er zijn veel kleine, gekleurde tropische vissen en je kunt soms ook schildpadden zien zwemmen! Tip: Westpunt is een prachtige locatie om te duiken. Voor meer prachtige snorkelspots op Curaçao, ontdek het in onze andere blog waar we er uitgebreid over schrijven.

Hoteltip: Livingstone Jan Thiel**** 

Schildpad

Egypte

In Egypte heb je een van de mooiste duikbestemmingen: de Rode Zee. Tijdens het duiken kom je veel koraal en tropische vissen tegen. In Marsa Alam kun je zelfs met wilde dolfijnen zwemmen en in Sharm el Sheik kun je een duik maken bij het wrak van de SS Thistlegorm. Gewoon zelfs wat geschiedenis bij het duiken! Hoe gaaf? Of ga je rustig samen met je kinderen snorkelen? Dan kun je wel wat handige en leuke items gebruiken om mee te nemen.

Hoteltip: Sataya*****

Duiken in Egypte

Lanzarote

Wist je dat Lanzarote een van de beste bestemmingen is om te duiken in Europa? Daarnaast kun je bij de andere Canarische eilanden ook goed duiken. Het water is namelijk het hele jaar door een fijne temperatuur. Bovendien is er ook een groot aanbod van grotten, kliffen en veel soorten vissen. De bekendste plek om te snorkelen en duiken is Isla Graciosa, voor de noordkust van het eiland!

Hoteltip: Floresta***

Snorkelen Lanzarote

Malediven

De Malediven staat bekend om de mooie, witte stranden en de azuurblauwe wateren. Hoe mooi is het als je daar kan snorkelen of duiken? In de Indische Oceaan liggen maarliefst 1200 kleine koraaleilandjes, wat een prachtig onderwateruitzicht geeft. Veel resorts hebben eigen steigers waardoor je vanuit je accommodatie zo in de zee bent om te snorkelen of duiken.

Opzoek naar een mooie waterbungalows op de Malediven? Lees dan de blog over de mooiste water bungalows.

Hoteltip: Cinnamon Dhonveli Maldives****

Snorkelen Malediven

Bali

Rondom Bali kun je veel duiken en kom je prachtige vissen, roggen, koraal, schildpadden en zelfs haaien tegen. Vooral het koraal is bijzonder, omdat Indonesië in de koraaldriehoek van Zuidoost-Azië ligt waardoor je er het grootste deel van de koraalsoorten kunt zien. Bovendien is het mogelijk om het hele jaar door te duiken! Tip: de watertemperatuur verschilt dan natuurlijk wel per duikplek doe het kan geen kwaad om vooraf even onderzoek te doen.

Hoteltip: Puri Saron****

Het zeeleven

Thailand

Net als Bali heeft ook Thailand prachtige duiklocaties. Je kijkt je ogen uit door de tropische vissen, haaien en het koraal. Het eiland Koh Tao is al jarenlang bekend als een populaire duikbestemmingen, daar moet je dus zeker ook een kijkje nemen! Voor het oefenen met duiken zijn er ook verschillende duikscholen.

Hoteltip: Patong Seaview****

Hoe heerlijk is het om niet alleen de bestemming te ontdekken maar ook de prachtige onderwaterwereld? Duiken is namelijk leuk, spannend en voor iedereen. Ook is snorkelen een goed alternatief! Bekijk alvast ons aanbod om alvast inspiratie op te doen!