JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Top 5 leukste steden om oud en nieuw te vieren

De top 5 leukste steden om oud en nieuw te vieren

Auteur: Jari  Gepubliceerd op: 24-11-2022

Wil je een keer groots uitpakken en oud en nieuw vieren in het buitenland? In deze top 5 vind je de leukste steden om oud en nieuw te vieren met een stedentrip! Aftellen tot het nieuwe jaar kan natuurlijk op veel plekken, maar op sommige locaties in de wereld is “New Year’s Eve” echt héél bijzonder. Daarom hebben wij speciaal voor jou de beste oud en nieuw bestemmingen geselecteerd. Waar vier jij je eerstvolgende oud en nieuw

Oud en nieuw in New York: Happy New Year!

Nieuwjaar vieren in New York… mooier kun je een nieuw jaar haast niet inluiden! Vooral Times Square – doorgaans bekend als een populair plein waar de ‘yellow cabs’ af en aan rijden en felle neonreclames schijnen – is een hotspot voor het aftellen van de laatste minuten van het jaar. Dat komt vanwege de New Year’s Eve Ball Drop op Times Square. Midden op het plein staat een hoge paal met een gigantische bal met allerlei lichteffecten. Hoe lager de bal naar beneden zakt hoe dichter je bij 00.00 uur komt. Klokslag twaalf uur is de bal helemaal gezakt en barst een geluidsgolf aan juichende mensen los, een feest om eens in je leven te beleven!

Nu is Times Square wel een erg drukke plek. Zoek je het liever wat rustiger op tijdens oud en nieuw in New York? Ga dan naar het beroemde stadspark Central Park waar vuurwerk de donkere lucht siert. Óf nog leuker: maak een boottocht en aanschouw het uitzicht op de skyline van Manhattan met de hoge wolkenkrabbers en op de achtergrond al het knallende vuurwerk. Veel mooier dan oud & nieuw in New York ga je het niet krijgen! 

Hoteltip: RIU Plaza New York Times Square****

Proosten met champagne in New York 

Oud en nieuw in Berlijn: Frohes Neues Jahr!

Ook Berlijn heeft een geweldige reputatie als het gaat om oudjaarsdag. Het plein voor de Brandenburger Tor is tegen middernacht dé hotspot in Berlijn. Zodra de kleine wijzer de 12 op de klok aantikt start een wervelende vuurwerkshow boven de Brandenburger Tor. Oud en nieuw vieren in Berlijn is ook nog eens gemakkelijk en hoeft niet duur te zijn. Zo kun je met je eigen auto of de trein naar Berlijn en een betaalbaar hotel in Berlijn uitkiezen in ons aanbod.   

Hoteltip: Park Inn by Radisson Alexanderplatz****


Vuurwerk boven de Brandenburger Tor in Berlijn

Oud en nieuw in Londen: Happy New Year!

Ben je klaar voor een legendarische jaarwisseling? Londen is dé stad waar je met oud en nieuw wilt zijn! Zet in de Engelse hoofdstad koers richting de oevers van de Theems en om precies te zijn ter hoogte van de London Eye. Bij dit iconische reuzenrad krijg je een vuurwerkshow te zien zoals je nog nooit eerder zag! Als je je omdraait zie je aan de andere kant van de Theems de Big Ben pronken tussen alle vuurwerkpijlen. In Londen kun je ook met een rondvaart over de Theems al het spektakel aan vuurwerk bewonderen. Vind een voordelig óf luxe hotel in Londen en luid het nieuwe jaar goed in!

Hoteltip: H10 London Waterloo****


De Big Ben met oud & nieuw

Oud en nieuw in Valencia: Feliz Año Nuevo!

Wil je oud en nieuw vieren in iets warmere temperaturen? Overweeg dan eens nieuwjaar te vieren in Valencia. Deze Spaanse kuststad is misschien een verrassing in dit rijtje, maar kan op steeds meer populariteit rekenen door de mix aan historische en moderne bezienswaardigheden. Zo kun je op nieuwjaarsdag toffe dingen doen zoals een bezoek aan het futuristische complex Ciudad de las Artes y Ciencias, fietsen door het Turia Park, tapas eten op Plaza de la Virgen en wandelen langs het strand bij Malvarrosa Beach.

Máár je komt natuurlijk ook naar Valencia om een geweldig oud en nieuw te beleven. Het aftellen tot 00.00 uur kun je het beste doen bij Plaza Ayuntamiento. Bij dit plein aan het stadhuis kun je getuige zijn van een wervelende lichtshow. Om je heen zul je veel mensen druiven zien eten. Dit is een Spaans bijgeloof. Eet ook om 00.00 uur 12 druiven en in de komende 12 maanden zul je geluk ervaren! Beproef je geluk tijdens oud en nieuw vanuit een mooi hotel in Valencia!

Hoteltip: Medium Valencia****


Siervuurwerk boven de kathedraal van Valencia

Oud en nieuw in Praag: Štˊastný nový rok!

In de eerste minuten van 1 januari kleurt de donkere lucht van de Tsjechische hoofdstad in alle kleuren van de regenboog. Vanaf de beroemde Karelsbrug heb je een topuitzicht op al het spetterende vuurwerk boven Praag. Of loop de heuvelachtige straten omhoog en ontkurk een fles champagne en ga knallend het nieuwe jaar in! Loop daarna door naar één van de vele nachtclubs en beleef een onvergetelijk nieuwjaarsfeest waar je nog vaak aan terugdenkt. Kies een mooi hotel in Praag uit voor deze bijzondere ervaring!

Hoteltip: Astoria****


Bekijk vuurwerk vanaf de Karelsbrug in Praag

Naar welke stad wil jij een paar dagen weg met oud en nieuw in het buitenland? Ga je voor ‘all-time favorite’ New York, het romantische Praag, bruisend Berlijn of een andere stad? Waar je ook voor kiest… bij Prijsvrij Vakanties kun je ook nog eens goedkoop oud en nieuw vieren in het buitenland. Bekijk snel ons voordelige aanbod en wie weet wens jij je reisgenoten een ‘gelukkig nieuwjaar’ in het buitenland!