JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Leuke bestemmingen voor een moederdochter vakantie

Leuke bestemmingen voor een moeder-dochter vakantie

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 24-02-2024


Je mag dan nog zoveel vriendinnen hebben, niemand vervangt je moeder. Daarom is het leuk en belangrijk om er af en toe samen op uit te gaan. Maar waar gaan jullie heen? Doe alvast wat inspiratie op met deze bestemmingen voor een onvergetelijke moeder-dochter stedentrip.

Valencia, Spanje

Een culinaire en serene bestemming onder de Spaanse zon. Dat is Valencia in een notendop. De leukste en snelste manier om de stad te leren kennen is op de fiets. Je vindt gemakkelijk de weg en onderweg zijn er zat leuke plekjes om te bekijken. Neem bijvoorbeeld de oudste waaierwinkel van Valencia, Abanicos Carbonell. Of de lokale markten Central Markt en Mercado de Colon. ‘s Avonds is het tijd voor tapas, héél veel tapas. Leuke tip om wat van de cultuur mee te krijgen: leer de flamenco dansen. Zie jij jouw moeder nog niet 1,2, 3 met de voetjes van de vloer gaan? Koop dan kaartjes voor een dansshow.

Hoteltip: Medium Valencia****


Virgin Square & fiets, Valencia

Brugge, België

De meeste vrouwen zijn dol op chocolade. Zo moeder, zo dochter. Zijn jullie ook van die zoetekauwen? Ga dan samen op chocoladejacht in Brugge. Deze Belgische stad staat bekend om de bonbons, wafels en pralines. Je hoeft hier dan ook niet lang te zoeken naar chocolatiers, bakkerijen en snoepwinkels. Voor de hartige trek zijn jullie hier trouwens ook aan het goede adres! Wat dacht je van friet met stoofvlees en een Brugse zot? Hmm, heerlijk! Verder is Brugge gewoon een hele charmante stad om samen te ontdekken.

Hoteltip: Royal Park Boutique****


Bier in Brugge

Budapest, Hongarije

Budapest is waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan denkt voor een moeder-dochter vakantie. Toch heeft deze stad alles wat je zoekt. Een indrukwekkend centrum met mooie architectuur en ontelbare winkels. Vele wandel- en fietspaden om de stad op eigen tempo te ontdekken. Het zonnetje dat zich het grootste gedeelte van het jaar laat zien. En natuurlijk de wellness-cultuur. Budapest staat bekend om de badhuizen, waarvan Szechenyi de bekendste is. Voor een klein bedrag genieten jullie samen van de weldadige werking van de natuurlijke warmwaterbronnen.

Hoteltip: Royal Park Boutique****


Bastion, Budapest

Londen, Engeland

Londen is een stad die eigenlijk altijd leuk is, ongeacht het jaargetijde. Hier is voor ieder wat wils. Van de eindeloze winkelstraten tot de parken waar je eendjes en eekhoorntjes kan voeren. Als het regent een bezoekje aan Madame Tussauds of een theatervoorstelling in West End. Wat je in elk geval een keertje moet doen, en dat kan op bijna elke hoek van de straat, is een high tea. Want wat is er nou leuker dan een échte Engelse high tea met deftige butlers en typisch Engelse hapjes, zoals scones? Wat ons betreft is dit de ideale moeder-dochter activiteit.

Hoteltip: H10 London Waterloo****


Typisch rode bussen voor Big Ben, Londen

New York, Amerika

Willen jullie een moeder-dochter vakantie waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen? Boek dan een exclusieve vakantie naar New York en shop til you drop in ‘s werelds meest bekende winkelstraten. Bezoek de filmlocaties uit jullie favoriete romantische comedy’s. Wandel door Central Park en bezoek een van de vele musea en kunstgalerieën. Of ga lekker het terras op om naar de excentrieke voorbijgangers te kijken. Eén ding is zeker: New York zit vól verrassingen.

Hoteltip: RIU Plaza New York Times Square**** 


Central Park, New York

Naar welke stad wil jij je moeder meenemen? En aan de moeders die dit lezen, van welke bestemming denk je dat het hart van jouw dochter sneller gaat kloppen? Blader alvast door ons aanbod met moeder-dochter vakanties voor extra inspiratie.

Boek nu je excursie