JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Frankrijk » Maatregelen in Frankrijk » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Frankrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 29-09-2021

Wil jij op vakantie naar Frankrijk, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij de coronamaatregelen voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, Franse richtlijnen en veel gestelde vragen voor een vakantie naar Frankrijk.

Actuele informatie

Het reisadvies van Frankrijk is code geel. Je hoeft niet meer in quarantaine bij terugkomst in Nederland. Voor de heenweg dien je een coronabewijs te kunnen laten zien van maximaal 24 uur oud voor aankomst (vaccinatiebewijs, coronatest of herstelbewijs). Ook moet iedereen vanaf 12 jaar voor terugkomst in Nederland een coronabewijs laten zien. Een PCR-test of sneltest bij terugkomst mag maximaal 24 uur oud zijn.

Let op: Voor culturele instellingen met meer dan 50 bezoekers zoals musea, pretparken, bioscopen, vrijetijdsgelegenheden, restaurants, cafés en winkelcentra moet iedereen vanaf 17 jaar ook het Digitale Corona Certificaat (een bewijs van vaccinatie, een negatieve COVID-19 test of bewijs van herstel van het virus) laten zien.  

Top 10 accommodaties in Frankrijk

Bekijk onze best-beoordeelde hotels en resorts in Frankrijk!

 1. 1

  Residence Europe

  • *
  • *
  • *
  Parijs, Frankrijk
 2. 2

  Le Parisis Paris Tour Eiffel

  • *
  • *
  • *
  • *
  Parijs, Frankrijk
 3. 3

  Sofitel Le Scribe

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  Parijs, Frankrijk
 4. 4

  Albe Bastille

  • *
  • *
  • *
  Parijs, Frankrijk
 5. 5

  Volney Opera

  • *
  • *
  • *
  ,

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Dat kan! Het reisadvies van Frankrijk is weer positief. Ga jij genieten van een vakantie naar het mooie Frankrijk?

Ja dat kan. Je kan wel gecontroleerd worden bij de grens. Daarom dien je de uitslag van een negatieve PCR-test mee op vakantie te nemen of een bewijs van vaccinatie of herstel.

Ja dat is mogelijk. Je dient je wel te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

Disneyland Parijs is weer open! Frankrijk is weer open voor toeristen, dus je kan ook het park weer bezoeken.

Wanneer je op vakantie gaat naar Frankrijk, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

Coronabewijs heenreis naar Frankrijk (Digitaal Corona Certificaat - DCC)

Sinds 1 juli is het Digitaal Corona Certificaat - DCC (in Frankrijk noemen ze het ''pass sanitaire'') in Europa ingevoerd. Hiermee kun je aantonen dat je bent gevaccineerd, een negatieve coronatest hebt afgelegd of dat je corona hebt gehad. Dit is nodig om Frankrijk in te reizen. Het certificaat kun je aanmaken in de Corona Check app en maakt het gemakkelijker om binnen Europa te reizen.

 

Je kunt met het Digitale Corona Certificaat naar Frankrijk reizen als:

 • Je bent 7 dagen geleden of langer geleden volledig gevaccineerd met Moderna, Pfizer, AstraZeneca, Covishield of 28 dagen geleden met Janssen, of:
 • Je hebt een herstelbewijs dat je bent hersteld van corona en je hebt minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen, of:
 • Je hebt een herstelbewijs dat minimaal 11 dagen na en maximaal 180 dagen na de positieve coronatest is afgegeven, of:
 • Je hebt een negatieve PCR- of antigeentest die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek naar Frankrijk.
 • Dit geldt voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen onder 12 jaar hoeven niet getest te worden. Wanneer je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van een coronatest. Je ontvangt hier een e-mail over met informatie.

 

Wanneer je verblijft op een vakantiepark of camping met een zwembad, dien je bij aankomst eenmalig een coronabewijs (vaccinatie, coronatest of herstelbewijs) laten zien die minder dan 48 uur oud is.

 

Coronabewijs terugreis naar Nederland:

Vanaf 8 augustus dient iedereen vanaf 12 jaar oud aan de volgende voorwaarde te doen om Nederland terug in te reizen uit een geel gebied:

 • Je bent volledig gevaccineerd, waarvan de laatste dosis 14 dagen geleden is gezet, of:
 • Je hebt een herstelbewijs die 11 dagen na de eerste positieve test is afgegeven met een geldigheid van 180 dagen, of:
 • Je hebt een negatieve PCR-test die maximaal 48 uur oud is voor vertrek naar Nederland of een antigeentest die maximaal 24 uur oud is bij vertrek naar Nederland.
 • Bij terugkomst in Nederland wordt geadviseerd om je op de 5e dag van terugkomst te laten testen wanneer je niet volledig bent gevaccineerd of een herstelbewijs hebt.

 

Hier vind je corona testlocaties in Frankrijk. We raden je aan om bij het hotel/vakantiepark na te vragen waar je nog meer een coronatest kan doen, omdat niet alle locaties op deze lijst te vinden zijn.

 

 • Erewoordverklaring Frankrijk

Op de vertrekluchthaven en bij aankomst in Frankrijk dient iedereen vanaf 12 jaar een erewoordverklaring te laten zien (informatie in het Engels). Ook al voldoe je aan 1 van de bovenstaande eisen, dan moet je nog dit formulier invullen. Let op: er is onderscheid tussen kinderen onder 11 jaar en iedereen boven 11 jaar. Het bovenste formulier op de website is voor iedereen boven 11 jaar oud. Het onderste formulier is voor kinderen onder 11 jaar oud. 

 • Mondkapjes

De mondkapjesplicht voor buiten is vervallen. Binnen dien je nog wel een mondkapje te dragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Vertrek je vanaf een Nederlandse luchthaven naar Frankrijk? Dan moet je een gezondheidsverklaring invullen voordat je aan boord gaat. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link.

·  Vliegen vanaf Duitsland

  Naar de vakantiebestemming vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dat is gewoon mogelijk. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten voor zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen voor de terugreis. Houd er rekening mee dat de geldigheidsduur van een PCR-test voor de terugreis naar Nederland maximaal 48 uur is en de geldigheidsduur van de antigeentest (sneltest) 24 uur. Als je volledig gevaccineerd bent is een test niet nodig.

  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  Vliegen vanaf België

  Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Je mag gewoon op doorreis in België. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

  Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige Franse regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Frankrijk!

  • Supermarkten, winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn weer open.
  • Ook bioscopen, musea en attracties binnenshuis zijn weer open.
  • Restaurants en cafés en terrassen zijn geopend.

  Let op: voor culturele instellingen zoals musea en pretparken en openbare plekken waaronder cafés, restaurants en winkelcentra moet je het Digitaal Corona Certificaat laten zien. Dit certificaat moet voorzien zijn van een bewijs van vaccinatie, een negatieve COVID-19 test of bewijs van herstel van het virus. Dit geldt voor iedereen vanaf 17 jaar. Ook is deze ''pass sanitaire'' oftewel je coronabewijs, nodig voor bijvoorbeeld  treinen en bussen en bij terrassen buiten. Vanaf 30 september zal dit ook gaan gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

  Ga je vakantie vieren op een camping of vakantiepark? Dan moeten alle reizigers vanaf 18 jaar bij aankomst eenmalig een coronabewijs (pass sanitaire) laten zien. Dit geldt voor accommodaties met een zwembad, een zaal waar voorstellingen worden opgevoerd en met restaurants. Als je naar meerdere campings of vakantieparken gaat, dan laat je elke keer weer je coronabewijs zien.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.