JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Frankrijk » Maatregelen in Frankrijk » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Frankrijk

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Frankrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 30-09-2022

Wil jij op vakantie naar Frankrijk, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? In de laatste ontwikkelingen zetten wij de coronamaatregelen voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie.

Actuele reisadvies Frankrijk

Het reisadvies van Frankrijk is aangepast naar groen. Dit betekent dat je op vakantie kan naar Frankrijk! Er gelden geen inreisvoorwaarden meer voor het inreizen naar Frankrijk. Dit betekent dat je geen coronabewijs meer nodig hebt.

Zie jij jezelf al helemaal genieten aan de Côte d'Azur, of dwaal jij in gedachten al rond door de pittoreske straten van Parijs? Bekijk al onze mooie hotels in Frankrijk en plan jouw volgende vakantie maar in!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Dat kan! Het reisadvies van Frankrijk is positief. Ga jij genieten van een vakantie naar het mooie Frankrijk?

Ja, het is mogelijk om op autovakantie te gaan naar Frankrijk.

Ja, dat is mogelijk. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven.

Disneyland Parijs is open! Frankrijk heeft een positief reisadvies.

Wanneer je op vakantie gaat naar Frankrijk, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

Heenreis naar Frankrijk

Voor de heenreis naar Frankrijk gelden er geen inreisvoorwaarden meer. Dit betekent dat je geen coronabewijs meer hoeft te tonen om Frankrijk in te reizen.


  Terugreis naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Ook is het invullen van de gezondheidsverklaring vervallen.

   • Mondkapjes

   Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer is niet verplicht. In zorginstellingen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen is het nog wel verplicht om een mondkapje te dragen.

   • Gezondheidsverklaring Nederland

   Voor je terugreis van Frankrijk naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

   • Vliegen vanaf Duitsland

   Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 30 september 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:


   - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
   - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
   - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


   Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.


   • Vliegen vanaf België

   Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.


   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Frankrijk!

   De pass vaccinal is vervallen en hoeft niet meer getoond te worden in o.a. restaurants en musea. Ook is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer niet meer verplicht.

   • Supermarkten, winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn open.
   • Bioscopen, musea en attracties binnenshuis zijn open.
   • Restaurants, cafés en terrassen zijn geopend.

   Top 10 hotels in Frankrijk

   Bekijk onze best-beoordeelde hotels en resorts in Frankrijk!

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.