JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Frankrijk » Maatregelen in Frankrijk » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Frankrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 23-9-2020

Wil jij op vakantie naar Frankrijk, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, Franse richtlijnen en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Frankrijk.

Actueel:

Toeristische reizigers kunnen op vakantie naar grote delen van Frankrijk. Er zijn op dit moment wel regio's waarvoor code oranje is uitgegeven: De hoofdstad Parijs, Corsica en de departementen les Bouches-du-Rhône, la Sarthe, le Hérault, les Alpes Maritimes, la Seine-Saint-Denis, le Val-de-Marne, les Hauts-de-Seine, la Seine-et-Marne, l’Essonne, le Val-d’Oise, les Yvelines, le Rhône, la Gironde, la Haute-Garonne, le Gard, le Var, le Vaucluse, le Loiret,  l'Ain, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales en Tarn-et-Garonne.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Frankrijk?

Een vakantie naar Frankrijk is mogelijk. Op dit moment geldt er code oranje in de stad Parijs en in verschillende regios.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Frankrijk?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Als je bij Prijsvrij geboekt hebt, krijg je die van ons. Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens mondkapjes te dragen. In Frankrijk zijn mondkapjes verplicht op alle openbare plekken, dus naast het openbaar vervoer en het vliegtuig ook in supermarkten, winkels en musea. Er zijn uitzonderingen bij het sporten, tijdens het zwemmen en op het strand of bij het zwembad. Ook kan je natuurlijk nog steeds genieten van een hapje en een drankje op het terras zonder mondkapje.  

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Vaak moet je een gezondheidsverklaring meenemen. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link 

 • Gezondheidsverklaring Frankrijk

Als je naar Frankrijk afreist is het verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk via deze link.  uitprinten en invullen.

 • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen. Om goed voorbereid te zijn, neem je dit formulier dus mee op reis!

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangepast naar code oranje. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland, wat betekent dat je kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Frankrijk!


Op vakantie naar Frankrijk, wat is er open?

 • Supermarkten, winkels, warenhuizen en winkelcentra mogen open.
 • In de ‘groene zones’ van Frankrijk zijn cafés en restaurants geopend. In de ‘oranje zones’ zijn alleen terrassen geopend. Dit is dus afhankelijk van je specifieke vakantiebestemming. Er mogen maximaal 10 personen aan een tafel zitten en er moet minimaal 1 meter afstand tussen tafels behouden worden. Wil je je verplaatsen binnen het café of restaurant? Dan is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Campings, hotels en B&B’s zijn in vrijwel heel Frankrijk open.
 • Ook stranden, parken, musea, monumenten en theaters zijn weer te bezoeken (wel volgens specifieke regels).
 • Daarnaast zijn de meeste pretparken ook weer open, Disneyland Paris kun je bijvoorbeeld gewoon weer bezoeken.
 • Bioscopen, nachtclubs en casino’s zijn sinds 22 juni weer open.

Wat zijn de corona maatregelen in Frankrijk?

In Frankrijk worden de volgende richtlijnen nageleefd:
 • Mensen moeten 1 meter afstand van elkaar houden.
 • Handen schudden wordt afgeraden.
 • Je mag met maximaal 10 personen bij elkaar komen.
 • Het advies is om altijd een mondkapje te dragen, maar het is verplicht op alle openbare plekken, dus naast het openbaar vervoer en het vliegtuig ook in supermarkten, winkels en musea. Er zijn uitzonderingen bij het sporten, tijdens het zwemmen en op het strand of bij het zwembad. Ook kan je natuurlijk nog steeds genieten van een hapje en een drankje op het terras zonder mondkapje.
Wie de regels niet naleefd, riskeert een boete van 135 euro. Dit bedrag wordt (aanzienlijk) verhoogd bij herhaalde overtredingen.

Kan ik met de auto naar Frankrijk?

Ja, het is mogelijk om met de auto naar Frankrijk te gaan. Vanaf 15 juni zijn de grens restricties tussen Nederland, België en Frankrijk opgeheven en kan er weer vrij gereisd worden tussen deze landen. In Frankrijk zijn geen regels over een maximum aantal personen/huishoudens per voertuig en ook zijn mondkapjes niet verplicht. Chauffeur en passagier proberen 1 meter afstand te bewaren. Voor mensen uit verschillende huishoudens kunnen er 2 mensen naast elkaar zitten. In taxi's is het dragen van een mondkapje voor passagiers verplicht (vanaf 11 jaar). Er geldt dan ook een maximum van 2 personen per zitrij.

Kan ik met het vliegtuig naar Frankrijk?

Ja, vanaf 15 juni is het weer mogelijk om met het vliegtuig naar Frankrijk te gaan. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld en deze kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let dus ook op de regels die gelden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In Frankrijk dien je een mondkapje te dragen op de luchthaven en in het vliegtuig.

Kan ik met de trein naar Frankrijk?

Ja, de Thalys rijdt vanaf 9 juni weer rechtstreeks van Amsterdam naar Parijs. Je dient aan boord een mondkapje te dragen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.