JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Frankrijk » Maatregelen in Frankrijk » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Frankrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 2-7-2020

Wil jij op vakantie naar Frankrijk, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, Franse richtlijnen en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Frankrijk.

Actueel:

Goed nieuws! Toeristische reizigers zijn weer welkom in Frankrijk!

De Nederlandse overheid heeft het reisadvies op 15 juni aangepast. Dit betekent dat je weer zonder beperkingen naar Frankrijk kunt reizen.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Frankrijk?

Een vakantie naar Frankrijk is weer mogelijk! Op 15 juni heeft Frankrijk de grenzen heropend en kunnen Europese vakantiegangers dus weer vakantie vieren in Frankrijk.

Op vakantie naar Frankrijk, wat is er open?

  • Supermarkten, winkels, warenhuizen en winkelcentra mogen open. Winkeliers kunnen eigen maatregelen nemen zoals het verplichten van een mondkapje.
  • In de ‘groene zones’ van Frankrijk zijn cafés en restaurants geopend. In de ‘oranje zones’ zijn alleen terrassen geopend. Dit is dus afhankelijk van je specifieke vakantiebestemming. Er mogen maximaal 10 personen aan een tafel zitten en er moet minimaal 1 meter afstand tussen tafels behouden worden. Wil je je verplaatsen binnen het café of restaurant? Dan is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Campings, hotels en B&B’s zijn in vrijwel heel Frankrijk open.
  • Ook stranden, parken, musea, monumenten en theaters zijn weer te bezoeken (wel volgens specifieke regels).
  • Daarnaast gaan de meeste pretparken ook weer open.
  • Bioscopen, nachtclubs en casino’s mogen op zijn vroegst open vanaf 22 juni.

Wat zijn de corona maatregelen in Frankrijk?

In Frankrijk worden de volgende richtlijnen nageleefd:
  • Mensen moeten 1 meter afstand van elkaar houden.
  • Handen schudden wordt afgeraden.
  • Je mag met maximaal 10 personen bij elkaar komen.
  • Het advies is om altijd een mondkapje te dragen, maar het is verplicht in het openbaar vervoer, vliegverkeer, zeetransport en musea voor iedereen vanaf 11 jaar. Winkeliers kunnen besluiten om klanten verplicht een mondkapje te laten dragen en ook theaters en concertzalen zijn hier vrij in. Winkeliers bepalen zelf hun veiligheidsregels, vaak is het in supermarkten minder streng.
Wie de regels niet naleefd, riskeert een boete van 135 euro. Dit bedrag wordt (aanzienlijk) verhoogd bij herhaalde overtredingen.

Kan ik met de auto naar Frankrijk?

Ja, het is mogelijk om met de auto naar Frankrijk te gaan. Vanaf 15 juni zijn de grens restricties tussen Nederland, België en Frankrijk opgeheven en kan er weer vrij gereisd worden tussen deze landen. In Frankrijk zijn geen regels over een maximum aantal personen/huishoudens per voertuig en ook zijn mondkapjes niet verplicht. Chauffeur en passagier proberen 1 meter afstand te bewaren. Voor mensen uit verschillende huishoudens kunnen er 2 mensen naast elkaar zitten. In taxi's is het dragen van een mondkapje voor passagiers verplicht (vanaf 11 jaar). Er geldt dan ook een maximum van 2 personen per zitrij.

Kan ik met het vliegtuig naar Frankrijk?

Ja, vanaf 15 juni is het weer mogelijk om met het vliegtuig naar Frankrijk te gaan. Langzaamaan zullen er weer meer vluchten vertrekken naar Frankrijk. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld en deze kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let dus ook op de regels die gelden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In Frankrijk dien je een mondkapje te dragen op de luchthaven en in het vliegtuig.

Kan ik met de trein naar Frankrijk?

Ja, de Thalys rijdt vanaf 9 juni weer rechtstreeks van Amsterdam naar Parijs. Tot 11 juli zullen er dagelijks twee hogesnelheidstreinen rijden van Nederland naar Frankrijk en weer terug. Vanaf 12 juli gaan er nog meer treinen rijden. Je dient aan boord een mondkapje te dragen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.