JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Frankrijk » Maatregelen in Frankrijk » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Frankrijk

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Frankrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 18-05-2022

Wil jij op vakantie naar Frankrijk, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? In de laatste ontwikkelingen zetten wij de coronamaatregelen voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, Franse richtlijnen en veel gestelde vragen voor een vakantie naar Frankrijk.

Actuele informatie Frankrijk

Het reisadvies van Frankrijk is aangepast naar groen. Dit betekent dat je op vakantie kan naar Frankrijk! Voor het inreizen naar Frankrijk gelden er een aantal reisregels. Hieronder informeren wij je meer over het reisadvies.

Zie jij jezelf al helemaal genieten aan de Côte d'Azur, of dwaal jij in gedachten al rond door de pittoreske straten van Parijs? Bekijk al onze mooie hotels in Frankrijk en plan jouw volgende vakantie maar in!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Dat kan! Het reisadvies van Frankrijk is positief. Ga jij genieten van een vakantie naar het mooie Frankrijk?

Ja dat kan. Je kan wel gecontroleerd worden bij de grens. Daarom dien je de uitslag van een negatieve PCR-test/antigeentest mee op vakantie te nemen of een bewijs van vaccinatie of herstel.

Ja dat is mogelijk. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

Disneyland Parijs is open! Frankrijk heeft een positief reisadvies.

Wanneer je op vakantie gaat naar Frankrijk, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

Heenreis naar Frankrijk

Om Frankrijk in te reizen dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Een ingevulde European Digital Passenger Locator Form (EU-PLF) als je met het vliegtuig naar Frankrijk reist. Hiermee verklaar je dat je geen symptomen van corona hebt en niet in contact bent geweest met iemand met corona.
 • Je bent in het bezit van een coronabewijs (DCC). Deze heb je in de CoronaCheck-app of laat het gele boekje zien. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn uitgezonderd.


Een coronabewijs is één van de volgende bewijzen:

 • Vaccinatiebewijs: een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent (7 dagen of langer geleden gevaccineerd met 2 doses of 28 dagen of langer geleden 1 keer gevaccineerd met het Janssen-vaccin). Ook is het vaccinatiebewijs geldig als je naast volledige vaccinatie een boosterprik hebt gehad.
 • Kinderen vanaf 12 jaar moeten volledig gevaccineerd zijn. Een boostervaccinatie is niet nodig.
 • Herstelbewijs: een herstelbewijs waaruit blijkt dat je bent hersteld van COVID-19. Een herstelbewijs is tussen de 11 en 180 dagen oud.
 • Testbewijs: je bent in het bezit van een negatieve testuitslag. Dit mag een PCR/NAAT-test zijn niet ouder dan 72 uur of een antigeentest niet ouder dan 48 uur.


Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Mondkapjes

  In het openbaar vervoer en in zorginstellingen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen is het verplicht om een mondkapje te dragen.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Voor je terugreis van Frankrijk naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Je kunt via Duitsland vliegen als je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:


  - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
  - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
  - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.  • Vliegen vanaf België

  Wil je vanaf België vliegen? Dat is mogelijk. Alle reizigers die terugvliegen naar België en vanuit een land buiten de EU/Schengenzone komen die niet op de witte lijst staat, dienen voor aankomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders.

  Let op: Wanneer je uit een heel hoog risicoland binnen of buiten de EU/Schengenzone komt, zijn er aanvullende maatregelen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de website van de Belgische overheid.

  Alle reizigers die niet woonachtig zijn in België en terugvliegen via een Belgische luchthaven, dienen na een vakantie in het buitenland in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs. Dit kan een van onderstaande bewijzen zijn:

  · Vaccinatiebewijs: een bewijs van volledige vaccinatie betekent twee dosissen óf 1 dosis van Johnson & Johnson waarvan de laatste prik minimaal 14 dagen en maximaal 270 dagen oud is bij aankomst in België. Een boosterprik is onbeperkt geldig. Of;

  · Herstelbewijs: een bewijs van herstel waaruit blijkt dat je minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden corona hebt gehad. Of;

  · Testbewijs: dit mag een negatief PCR-testresultaat zijn (maximaal 72 uur oud bij aankomst in België) of een negatief antigeentestresultaat (maximaal 24 uur oud bij aankomst in België).

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Frankrijk!

  Bij het bezoeken van zorginstellingen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen is de 'pass sanitaire' (3G) nog verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Dit betekent dat bezoekers een vaccinatie-, herstel- of testbewijs dienen te tonen. Hiervoor mag het testbewijs niet ouder zijn dan 24 uur.


  Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer, zorginstellingen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

  Hoe kom je aan een gezondheidsbewijs (pass sanitaire)?

  Iedereen vanaf 12 jaar heeft op de bovengenoemde plaatsen een pass sanitaire nodig. Hiervoor gebruik je de QR-code van het digitaal coronabewijs in de CoronaCheck-app. Het digitaal coronabewijs moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Bewijs van volledige vaccinatie: Je hebt twee vaccinaties gehad. Of één vaccinatie + hersteld van corona. Of;
  • Herstelbewijs: Je bent tussen 11 dagen en 4 maanden geleden hersteld van corona. Of;
  • Negatieve testuitslag: Je bent minder dan 24 uur geleden getest met een PCR- of antigeentest.
  • Supermarkten, winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn open.
  • Bioscopen, musea en attracties binnenshuis zijn open.
  • Restaurants, cafés en terrassen zijn geopend.

  Top 10 hotels in Frankrijk

  Bekijk onze best-beoordeelde hotels en resorts in Frankrijk!

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.