JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Frankrijk » Maatregelen in Frankrijk » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Frankrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 26-01-2021

Wil jij deze zomer op vakantie naar Frankrijk, maar vraag jij je af wat daar wel en niet mag vanwege het coronavirus? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rijtje, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de meest actuele informatie, Franse richtlijnen en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Frankrijk.

Actuele informatie

Op dit moment is er voor alle bestemmingen een code oranje van toepassing, dit betekent dat niet noodzakelijke reizen met vertrek t/m eind maart worden afgeraden  door de Nederlandse Overheid. Daarom zijn buitenlandse reizen in deze periode niet meer bij ons te boeken. Je kunt uiteraard wel alvast je zomervakantie boeken, dat is een fijn vooruitzicht! 

Zomervakantie in Frankrijk

Op dit moment kun je geen vakantie naar Frankrijk boeken, maar uiteraard kun je wel alvast vooruitkijken naar een fijne mei- of zomervakantie. Hiernaast vind je een overzicht met onze best-beoordeelde accommodaties, waar zou jij het liefste overnachten? 

Een romantische citytrip naar de stad van de liefde - Parijs - , een onvergetelijke vakantie met de kinderen naar Disneyland of juist helemaal tot rust komen in de natuur van Normandië. Frankrijk is een divers vakantieland, en niet voor niets een populaire vakantiebestemming. Kijk jij ook uit naar een fijne en zorgeloze zomervakantie

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Top 10 accommodaties in Frankrijk

Bekijk onze best-beoordeelde hotels en resorts in Frankrijk!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Frankrijk?

Op dit moment geldt er code oranje voor heel Frankrijk. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Dit reisadvies is geldig tot eind maart 2021, maar uiteraard is het wel mogelijk om later dit jaar op vakantie te gaan.

Wanneer je nu een vakantie naar Frankrijk boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Frankrijk?

Wanneer we weer op vakantie kunnen, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:
  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens mondkapjes te dragen. In Frankrijk zijn mondkapjes verplicht op alle afgesloten openbare plekken, dus naast het openbaar vervoer en het vliegtuig ook in supermarkten, winkels en musea.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

Vertrek je vanaf een Nederlandse luchthaven naar Frankrijk? Dan moet je een gezondheidsverklaring invullen voordat je aan boord gaat. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link 

  • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Frankrijk is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor terugkomst op de Duitse luchthaven dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

  • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Frankrijk!


Wat zijn de corona maatregelen in Frankrijk?

In Frankrijk worden de volgende richtlijnen nageleefd:
  • Mensen moeten 1 meter afstand van elkaar houden.
  • Je mag met maximaal 6 personen bij elkaar komen.
  • Het advies is om altijd een mondkapje te dragen, maar het is verplicht op alle openbare plekken, dus naast het openbaar vervoer en het vliegtuig ook in supermarkten, winkels en musea. Er zijn uitzonderingen bij het sporten, tijdens het zwemmen en op het strand of bij het zwembad.
  • In een groot deel van Frankrijk geldt er een avondklok van 18.00 tot 06.00 uur.

Wie de regels niet naleeft, riskeert een boete van 135 euro. Dit bedrag wordt (aanzienlijk) verhoogd bij herhaalde overtredingen.

Kan ik naar Disneyland Parijs?

In navolging van de laatste maatregelen van de Franse autoriteiten heeft Disneyland Parijs moeten besluiten om gesloten te blijven t/m 2 april 2021. Als de omstandigheden het toelaten hopen ze dan weer te openen. Het is helaas dus niet mogelijk om het pretpark te bezoeken.

Kan ik met de auto naar Frankrijk?

Er zijn inreisbeperkingen met de auto. Er worden grenscontroles gedaan, omdat niet noodzakelijke reizen zijn niet toegestaan.

Kan ik met het vliegtuig naar Frankrijk?

Ja, er gaan wel vluchten naar Frankrijk maar houd er rekening mee dat toeristische reizen worden afgeraden en dat je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine moet verblijven.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.