Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Bretagne ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Bretagne

Wil jij tijdens je vakantie optimaal genieten van een veelzijdige natuur? Dan is de Franse regio Bretagne een geschikte vakantiebestemming voor jou! Denk hierbij aan prachtige stranden, wilde kuststroken, adembenemende bosrijken, bijzondere bezienswaardigheden én moderne steden. Ook is Bretagne perfect voor historie-, kunst- en cultuurliefhebbers: neem een kijkje bij het Parlement de Bretagne en reis door de tijd in het middeleeuws dorpje Pont-Aven. Laat je vervolgens verrassen door de schittering van Belle-Ile-en-Mer, waar ruige kliffen, een helderblauwe zee en rustige stranden je te wachten staan. Kortom: in Bretagne zal jij een onvergetelijke vakantie vol met avontuur beleven!

Lees meer

Populaire vakanties Bretagne

Mooie steden in Bretagne

In de regio Bretagne vind je onder andere grote steden zoals Rennes, Quimper en Brest. Eerstgenoemde stad is een cultureel centrum. Er zijn vele oude gebouwen te zien, een prachtige concertzaal en veel moderne restaurants met de laatste trends op culinair gebied.

Quimper en Brest liggen meer richting het westen. Deze twee kustplaatsen zijn heerlijke steden om een aantal dagen rond te struinen. Langs de vele kerken, door de smalle straatjes en op de sfeervolle pleinen vol met terrassen.

Los van de steden is er nog een aanrader: Mont St. Michel. Deze abdij ligt net over de grens met Normandië. De abdij is wereldberoemd en heeft een prachtige Gotische en Romaanse architectuur. Dagelijks komen duizenden mensen deze abdij bezoeken.

Prachtig natuurgebied

Bretagne staat ook bekend om haar mooie natuur. Er zijn aan de kust kilometerslange rotsformaties te zien waar heerlijk gewandeld kan worden. Daarnaast biedt de kust ook ontspanning: een ideale plek voor een zonvakantie. Genieten voor zowel jong als oud.

Vele toeristen duiken ook de natuur in om te fietsen. Met redelijk vlak heuvellandschap is het leuk toeren. De hoogste top in het binnenland is 390 meter hoog, wat zorgt voor fietsroutes met mooie uitzichten over de regio.

Duik in de geschiedenis

Net al kort benoemd: de Menhirs. Deze eeuwen oude reusachtige keien staan rondom de stad Carnac. Hier vind je duizenden Menhirs. Deze steenformaties zijn gevormd rond 4500 voor Christus (!). Er zijn in de stad Carnac veel musea te vinden die uitgebreid ingaan op de geschiedenis van de Menhirs.