Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Normandie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Normandie

Wil je genieten van een vakantie met historie, prachtige natuurgebieden en bijzondere stranden? Ga op vakantie naar Normandië en je hebt van alles wat. Normandië is een regio in het westen van Frankrijk en staat bekend om zijn rijke geschiedenis. D-day of landingsstranden zijn onderwerpen die je vast wel eens ergens langs hebt horen komen. Eén van de must-see’s in deze bijzondere regio is de Mont Saint-Michel, een eiland aan de kust waarop zich een sprookjesachtig dorp en abdij bevindt. De regio is al jaren één van de populairste bestemmingen in Frankrijk, vooral de campings en vakantieparken worden druk bezocht. Natuurlijk zijn er ook genoeg mooie hotels te vinden.

Lees meer

Populaire vakanties Normandie

Steden in Normandië

Normandië is verdeeld twee regio’s: Haute en Basse. In de regio Basse-Normandië vindt je de hoofdstad Caen, die beschikt over talrijke torens. Rouen is de hoofdstad van de regio Haute-Normandië en is in het bezit van één van de belangrijkste havens van Frankrijk. Een stadje die ook bekend staat om zijn haventje is Honfleur, hier vindt je nog veel historische gebouwen die gespaard zijn gebleven tijdens de oorlog. Eén van de meest populaire badplaatsen van Normandië is Deauville, een luxestad waar je je geen moment zal vervelen. Daarnaast zijn er nog Bayeux, Saint-Mére-Église, Dieppe en nog veel meer mooie plaatsen in Normandië te zien. 

Bezienswaardigheden in Normandië 

Langs de kust van Normandië vind je de bekende landingsstranden. Op 6 juni 1944 waren deze stranden het toneel voor de strijd van de Amerikanen en Britten tegen de Duitsers, ook wel D-day genoemd. Nog een stukje van de geschiedenis is het American Cemetery, waar de Amerikanen begraven liggen die in Normandië omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De populairste bezienswaardigheid is toch wel de Mont Saint-Michel, het getijdeneiland dat via een brug verbonden is met het vaste land. Dit alles is nog maar een kleine greep van al het moois wat deze regio te bieden heeft.

Het weer in Normandië

Het weer in Normandië is in veel opzichten vergelijkbaar met Nederland. Er valt net wat minder regen en de temperaturen zijn er net wat hoger. Mei tot en met oktober wordt gezien als de beste reistijd om naar de regio toe te reizen. Tijdens de zomermaanden zijn de temperaturen aangenaam, maar door de constante zeewind zelden echt warm te noemen. Normandië is daardoor perfect voor een echte doevakantie!

Boek een (auto)vakantie naar Normandië en geniet van haar vele mooie steden, bezienswaardigheden en stranden!