JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Het nieuwe vliegen » Hoe ga je met het vliegtuig? » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Vliegreizen, hoe gaat dat voortaan?

Voor het laatst bijgewerkt op 18-05-2022


Wij kunnen op vakantie! Maar hoe werkt dat ‘nieuwe’ vliegen? Op deze pagina geven wij antwoord op al jouw vragen! Wij staan continu in contact met de luchtvaartmaatschappijen en houden de regels goed in de gaten. Lees ook meer over het reisadvies en de maatregelen per bestemming. Zo kun jij met een gerust hart van je vakantie genieten! 


Mondkapjes

Op dit moment is het bij alle luchtvaartmaatschappijen verplicht om aan boord een mondkapje te dragen. Dit geldt tijdens de vliegreis zelf, maar ook tijdens het in- en uitstappen. Er zijn uitzonderingen voor kinderen, die verschillen per luchtvaartmaatschappij. Bij lange vluchten wordt aangeraden om iedere 4 uur uw mondkapje te verwisselen. 

Gezondheidsverklaring

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

Wil jij weten wat de maatregelen zijn die de luchtvaartmaatschappijen Ryanair en Transavia hebben getroffen? Bekijk hieronder de video's:

RyanairTransaviaIn het vliegtuig

Wat zijn de maatregelen die luchtvaartmaatschappijen treffen?

  • Vliegtuigen worden tussen vluchten door extra schoongemaakt.  
  • Indien mogelijk, worden reizigers uit elkaar geplaatst.
  • Risico’s op verspreiding van het virus in de cabine van een vliegtuig zijn beperkt door goede ventilatie, luchtfiltersystemen en de droge lucht aan boord. 
  • De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen het dragen van een mondkapje verplicht, check dit van te voren bij de maatschappij waarmee jij vliegt.
  • Bij vluchten uit hoge risicogebieden worden de vliegtuigen extra gereinigd en gedesinfecteerd. 
  • Tot slot moeten ook hier de richtlijnen van het RIVM (handen wassen, hoest en niezen in de elleboog) worden opgevolgd.
  • Je dient vooraf online in te checken. Lees hier alle informatie per vliegtuigmaatschappij.

Op de luchthaven

Op de Nederlandse luchthavens wordt reizigers gevraagd om zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te houden. De rijen op het vliegveld zijn daarvoor vaak aangepast, deze zijn langer en breder gemaakt zodat je gemakkelijk afstand kunt houden. Het meeste luchthavenpersoneel zal een mondkapje en soms ook handschoenen dragen. Er wordt extra schoongemaakt en de balies zijn voorzien van plastic beschermingsmateriaal. Incheckbalies zijn zoveel mogelijk om en om bezet, net als de gates. Bij de bagagebanden staan om de 1,5 meter bagagekarren en de bagage van iedere vlucht komt op een aparte band. Op alle inkomende vluchten worden passagiers geïnformeerd over de in Nederland geldende maatregelen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden.