JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Het nieuwe vliegen » Hoe ga je met het vliegtuig? » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Vliegreizen, hoe gaat dat voortaan?

Voor het laatst bijgewerkt op 22-9-2020


Wij kunnen op vakantie! Maar hoe werkt dat ‘nieuwe’ vliegen? Waar haal ik een mondkapje vandaan en is het wel veilig? Op deze pagina geven wij antwoord op al jouw vragen! Wij staan continu in contact met de luchtvaartmaatschappijen en houden de regels goed in de gaten. Lees ook meer over het reisadvies en de maatregelen per bestemming. Zo kun jij met een gerust hart van je vakantie genieten! 

Om te zorgen dat jij je nergens druk over hoeft te maken, regelt Prijsvrij zelfs het mondkapje voor je! Bij andere partijen ben je zelf verantwoordelijk voor het mondkapje, maar bij Prijsvrij is dit inbegrepen bij alle reizen, als je al geboekt hebt maar ook als je nu boekt. Je krijgt vóór vertrek een mondkapje thuisgestuurd. Je ontvangt hierover snel meer informatie, houd deze pagina goed in de gaten.

Mondkapjes

Op dit moment is het bij alle luchtvaartmaatschappijen verplicht om aan boord een mondkapje te dragen. Dit geldt tijdens de vliegreis zelf, maar ook tijdens het in- en uitstappen. Deze regel geldt voor de meeste maatschappijen. Daarin worden uitzonderingen gemaakt voor kinderen. Bij lange vluchten wordt aangeraden om iedere 4 uur uw mondkapje te verwisselen. 

Gezondheidsverklaring

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

Wil jij weten wat de maatregelen zijn die de luchtvaartmaatschappijen Ryanair en Transavia hebben getroffen? Bekijk hieronder de video's:

Ryanair

Transavia


In het vliegtuig

Wat zijn de maatregelen die luchtvaartmaatschappijen treffen?

  • Vliegtuigen worden tussen vluchten door extra schoongemaakt.  
  • Indien mogelijk, worden reizigers uit elkaar geplaatst.
  • Risico’s op verspreiding van het virus in de cabine van een vliegtuig zijn beperkt door goede ventilatie, luchtfiltersystemen en de droge lucht aan boord. 
  • De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen het dragen van een mondkapje verplicht, check dit van te voren bij de maatschappij waarmee jij vliegt.
  • Bij vluchten uit hoge risicogebieden worden de vliegtuigen extra gereinigd en gedesinfecteerd. 
  • Tot slot moeten ook hier de richtlijnen van het RIVM (handen wassen, hoest en niezen in de elleboog) worden opgevolgd.
  • Je dient vooraf online in te checken. Lees hier alle informatie per vliegtuigmaatschappij.

Op de luchthaven

Op de Nederlandse luchthavens wordt reizigers gevraagd om zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te houden. De rijen op het vliegveld zijn daarvoor vaak aangepast, deze zijn langer en breder gemaakt zodat je gemakkelijk afstand kunt houden. Dit door middel van tape en afscheidingslint. Securitymedewerkers dragen handschoenen en waar afstand houden niet mogelijk is mondkapjes. Ook ander luchthavenpersoneel draagt een mondkapje. Er wordt extra schoongemaakt en de balies zijn voorzien van plastic beschermingsmateriaal. Incheckbalies zijn zoveel mogelijk om en om bezet, net als de gates. Bij de bagagebanden staan om de 1,5 meter bagagekarren en de bagage van iedere vlucht komt op een aparte band. Op alle inkomende vluchten worden passagiers geïnformeerd over de in Nederland geldende maatregelen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden.