JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Phantasialand - Overnachten vlakbij het park - Prijsvrij.nl

Ontdek Phantasialand

Een fantastisch dagje uit met het hele gezin of met je vrienden beleef je in Phantasialand! In dit Duitse themapark vlakbij Keulen geniet je van meer dan 40 te gekke attracties en spetterende shows. Een dagje Phantasialand is een perfect uitje tijdens je vakantie Duitsland. De ene dag wandel je door de natuur, de andere door een magische wereld. Of, wat dacht je van een bruisende trip naar Keulen combineren met een dagje Phantasialand? Je hoeft niet altijd in Duitsland te verblijven voor een bezoek aan dit park: vanaf Maastricht sta je binnen een uur rijden al voor de poorten van het attractiepark. Tijdens welke vakantie combineer jij je bezoek aan Phantasialand?

Phantastische themagebieden

Dit themapark is onderverdeeld in 7 fantastische, oftewel Phan-tas-tis-che- gebieden waar landen en continenten samengaan met fantasiewerelden. Maak kennis met de gebieden Berlijn, Fantasie, Klugheim, Mexico, Diep in Afrika, Chinatown en Rookburgh. Laat je onderdompelen door de feestelijke Mexicaanse cultuur, vind je weg door de jungle en ontdek mysterieuze werelden met industriële machines. Of je nu op zoek bent naar een adrenaline-kick, attracties voor het hele gezin of voor de allerkleinsten: met de unieke en record houdende attractiemix van meer dan 40 attracties en shows gaat jong en oud een geweldige dag tegemoet.

Populaire attracties Phantasialand

Het park heeft vele topattracties met voor ieder wat wils. Een aantal populaire attracties zijn:

  • Achtbaan F.L.Y: Ervaar het gevoel van vliegen en raas door themagebied Rookburgh
  • Achtbaan Taron: de snelste multi-lanceerbaan ter wereld
  • Waterbaan Chiapas: stort in het diepe met deze steile boomstammetjesbaan
  • Achtbaan Black Mamba: beleef de Afrikaanse jungle hangend in deze bekroonde inverted achtbaan
  • River Quest: maak je klaar voor waanzinnige stroomversnellingen in het woeste water
  • Maus-au-Chocolat: ga op muizenjacht in deze interactieve 3D-schietattractie
  • Mystery Castle: ervaar gewichtsloosheid in deze indoor vrije val toren vol mysterie

Ontdek het park

Is dat alles? Zeker niet, er zijn nog veel meer attracties zoals een mijntreinachtbaan, indoor achtbanen, kinderachtbanen, een draaiend huis, avonturen speeltuin, draaiende bank, zweefmolen, monorail, mini-vrije val torens en nog veel meer! Zowel binnen als buiten is er genoeg te beleven, perfect voor alle weersomstandigheden. Wanneer je ook op vakantie gaat in de omgeving van Phantasialand, een bezoekje aan dit themapark is dus altijd een goed idee. Naast de vele attracties is het park ook uitstekend gethematiseerd: je waant je écht in een andere wereld. Uiteraard kan heerlijk eten en drinken niet ontbreken met gerechten uit verschillende wereldkeukens en bezoek je een van de geweldige shows. Zo is je fantastische dag compleet!

Hotels vlakbij Phantasialand

Nu je zeker weet dat je er heen wil, moet je alleen nog een hotel in de buurt kiezen. Wordt het sightseeing in Keulen combineren met een dagje weg? De ene dag vergaap je je aan de Domtoren, de andere aan de waanzinnige attracties. Of, wissel rust af met sensatie en ga voor een vakantie in de natuur in Nordrhein Westfalen of in Limburg. Eén ding is zeker: of je nu met je partner, vrienden of familie gaat: je vakantie dichtbij is compleet met een dagje Phantasialand!

Veelgestelde vragen

Phantasialand ligt in het plaatsje Brühl in Duitsland op ongeveer een half uur rijden van Keulen.

Phantasialand is ongeveer 28 hectare groot. Dit lijkt niet zo groot, maar is wel handig: zo hoef je niet ver te lopen tussen de attracties. Door de thematisering en decoratie blijven themagebieden goed van elkaar gescheiden. Daarnaast is het attractieaanbod zeker groot genoeg om je een dag te vermaken.

Phantasialand is een themapark voor vrijwel alle leeftijden. Van bloedstollende achtbanen tot leuke speeltoestellen: er is aanbod voor groot en klein.

Phantasialand is seizoensgebonden geopend. In de winter heeft Phantasialand ook een winterevenement: Phantasialand Wintertraum. Check voor vertrek de openingstijden.

Phantasialand heeft op dit moment 8 achtbanen. Hieronder vallen onder andere een stalen lanceerachtbanen, een mijntrein achtbaan, achtbanen met draaiende karretjes en een indoor VR-achtbaan.

De achtbaan Taron heeft een maximale snelheid van 117 kilometer per uur. Met deze snelheid is Taron de snelste multi-lanceerbaan ter wereld.