Veelgestelde vragen - Betaling

Wanneer moet ik mijn vakantie betalen?

Indien je meer dan 6 weken voor vertrek boekt, heb je de keuze om een aanbetaling te voldoen of de gehele reissom direct in één keer. De eventuele restantbetaling dient 6 weken voor vertrek te worden voldaan. Indien de vakantie binnen 6 weken voor vertrek wordt geboekt, dan dient direct de gehele reissom betaald te worden.

 

Aanbetaling

De hoogte van de niet-restitueerbare aanbetaling wordt berekend als percentage (25-50%) van het pakketreissom. Kosten van eventuele bijgeboekte producten (verzekeringen, parkeerplaats, autohuur, transfer, servicepakket etc.) moeten direct worden voldaan en komen dus bovenop de aanbetaling. Het aanbetalingsbedrag verschilt per reisorganisator en kan worden teruggevonden op de boekingspagina voordat je definitief boekt en/of in de algemene voorwaarden van de betreffende reisorganisator. 

 

Restantbetaling

Het eventuele restantbedrag dient voor de aan jou kenbaar gemaakte datum te worden voldaan. Dit kan eenvoudig & veilig via Mijn Prijsvrij met o.a. iDeal, PayPal en creditcard.

Is mijn betaling door jullie ontvangen?

Na ontvangst en verwerking van de (aan)betaling krijg je hiervan een bevestiging per e-mail. Dit geldt ook voor restantbetalingen voldaan via Mijn Prijsvrij. Het is goed om te weten dat het enkele werkdagen kan duren voordat de betaling staat verwekt op je dossier. Betalingen via PayPal of met creditcard hebben standaard een verwerkingstijd van enkele werkdagen tot een week.

Krijg je een herinnering dat er nog een betaling openstaat en heb je net betaald? Dan kan het zijn dat dit elkaar gekruist heeft. Houd Mijn Prijsvrij in de gaten, binnen enkele werkdagen wordt jouw betaling verwerkt op het dossier. Zodra de betaling is verwerkt, zie je dit ook terug in Mijn Prijsvrij.

Tip: staat er na een week nog steeds een betaling open? Dan raden we je aan om contact te leggen met ons Customer Care team.

Wat zijn de bankgegevens van Prijsvrij.nl?

Het IBAN-rekeningnummer van Prijsvrij Vakanties is NL84 RABO0120 7174 68 t.n.v. Prijsvrij.nl B.V. en de BIC-code is RABONL2U. Het is van belang dat je bij de betaling jouw dossiernummer vermeld. 

Tip: de restantbetaling kan eenvoudig & veilig worden voldaan via Mijn Prijsvrij met o.a. iDeal. 

 

Kan ik mijn reis ook in delen of termijnen betalen?

Als je een vakantie hebt geboekt en je vertrekt pas over meer dan 6 weken, dan wordt er bij het reserveren van je reis alleen een aanbetaling gevraagd. De restantbetaling mag je daarna in delen of termijnen betalen, zolang de restantbetaling maar uiterlijk 6 weken voor vertrek bij ons binnen is. Wanneer je een reis boekt met vertrek binnen 6 weken, dien je de volledige reissom in een keer te betalen. In delen betalen is bij een last-minute dus niet mogelijk.


Het Rabobank-rekeningnummer van Prijsvrij.nl is IBAN: NL84 RABO0120 7174 68 t.n.v. Prijsvrij.nl en BIC: RABONL2U.


Tip: Vergeet niet je dossiernummer te vermelden voor een snelle verwerking.