Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Zwitserland ×
    • Wallis ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie naar Wallis staat garant voor prachtige uitzichten over de bergen en veel sportplezier. In deze zuidelijke regio in Zwitserland, waar zowel Duits als Frans wordt gesproken, vind je enkele van de hoogste bergen in Europa, zoals de Dufourspitze en de Jungfrau. Ook de iconische berg de Matterhorn is in deze regio te vinden. In de winter reizen er vele wintersportliefhebbers naar dit gebied af. Daarnaast is er in de zomer ook genoeg te doen, zoals mooie bergwandelingen maken en mountainbiken. Een trekpleister in dit gebied is de Aletsch gletsjer. Deze ijskap is de grootste gletsjer van de Alpen. Het gelijknamige natuurgebied valt onder het UNESCO-werelderfgoed. Genoeg te doen dus!

Lees meer

Populaire vakanties Wallis

Wallis, dé vakantiebestemming voor bergliefhebbers

Jaarlijks trekken duizenden bergliefhebbers naar de regio Wallis. Er zijn hier meer dan vijftig bergen te vinden die hoger zijn dan vierduizend meter. Daarnaast zijn hier ook de grootste gletsjers te zien. Als je graag in de bergen wandelt kun je hier duizenden routes uitstippelen. De hogere bergen zijn uiteraard alleen aan te raden mits je de juiste certificaten en materialen hebt, maar er zijn ook vele mogelijkheden op lagere hoogtes. Voor ieder wat wils! 

De dorpen en steden zijn logischerwijs ook op hoogte te vinden in dit berglandschap. De typische huizenbouw van hout en steen is nog steeds terug te zien in vele dorpen, zoals in Saas Fee en Saas Grund. Zeker een aanrader om langs een aantal steden en dorpen te gaan om hier een sfeerimpressie op te doen. Steden die je zeker moet bezoeken als je in deze regio bent zijn Martigny, Sion en Brig. Hier kun je tevens goed shoppen of een middag op het terras zitten.

Uitgaan

Naast de inspanning van het wandelen, klimmen of skiën, staat ook ontspanning centraal in deze regio. Met name in Zermatt, Verbier en Crans Montana kun je tot in de late uurtjes uitgaan. Van cafés met mee zing nummers tot exclusievere clubs. 

Mocht je juist op zoek zijn naar rust en ontspanning, dan is bijvoorbeeld de stad Leukerbad misschien meer voor jou. Hier komen vooral wat oudere mensen en kom je heerlijk tot rust.