Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Sharjah ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Met een vakantie in Sharjah begeef je je tussen traditionele souks, gigantische wolkenkrabbers en sierlijke moskeeën. Sharjah is de 3de grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. De gelijknamige hoofdstad van het emiraat ligt naast Dubai. Sharjah ligt zelfs zo dicht bij Dubai dat je nauwelijks in de gaten hebt dat Dubai overloopt in Sharjah. Super tof, want zo kun je deze twee steden gemakkelijk allebei bezoeken. Lokale inwoners noemen Sharjah ‘de Parel van de Perzische Golf’. En dat is niet voor niets. Je combineert bezienswaardigheden bekijken in het moderne centrum eenvoudig met relaxen op de goudgele stranden. Kies een schitterend hotel uit aan het strand en beleef een onvergetelijke vakantie onder de Arabische zon!

Lees meer

Populaire vakanties Sharjah

Bezienswaardigheden in Sharjah

De hoofdstad Sharjah heeft twee kanten. Het hypermoderne centrum met hoge wolkenkrabbers, maar ook een authentiek gedeelte. Dit noemt men het Heritage District. In dit oude centrum kun je verdwalen tussen de souks. En dat zijn er een hoop in Sharjah! De bekendste is de Central Souk met wel 600 marktkramen met allerlei spullen die je je maar kunt bedenken. Van traditionele kledij tot Perzische tapijten. In de rest van de stad vind je nog veel meer souks met ieder een eigen specialiteit. Zo heb je bijvoorbeeld de Fish Souk en de Fruit & Vegetable Souk. Het Heritage District is volledig autovrij waardoor je makkelijk te voet bezienswaardigheden kunt bezoeken zoals het Al Hisn Fort en het Sharjah Museum. Andere bezienswaardigheden in de rest van de stad zijn de Al Noor Mosque met haar hoge minaretten, het Aquarium van Sharjah met zeedieren uit zeeën die grenzen aan de Verenigde Arabische Emiraten, de oudste souk van het land Al-Arsah en de Universiteit van Sharjah in Oosterse stijl. Het absolute hoogtepunt van Sharjah is The Emirates Wheel. Stap in dit reuzenrad en op het hoogste punt (60 meter) heb je een magisch uitzicht over de woestijn, de Perzische Golf én over Dubai met de Burj Khalifa. Zeker doen dus!

Stranden van Sharjah

Sharjah als emiraat grenst zowel aan de Perzische Golf als ook voor een gedeelte aan de Golf van Oman. De hoofdstad ligt in het gedeelte aan de Perzische Golf. Je hebt hier de keuze uit verschillende grote stranden. De populairste van de stad is Al Corniche Beach. Dit strand is openbaar voor iedereen, dus zowel lokale inwoners als vakantiegangers genieten hier allebei van een heerlijke stranddag. Het zeer schone strand Ajman Beach, het rustige Al Khan Beach en Lou Lou’a Beach waar je veel watersporten kunt doen behoren tot de andere opties. Deze stranden zijn wel betaald en vaak eigendom van aangrenzende hotels.

Bekijk onze prachtige hotels aan de stranden van Sharjah beleef een fijne vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten!