Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Maak kennis met de traditionele sfeer en rijke historie van Oman. Dit schitterende land laat je verrassen met haar uitgestrekte woestijn, mooie berglandschappen en groene oases. Oman ligt aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland en is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere, sprookjesachtige vakantiebestemming. Ontdek de rijke cultuur en bewonder vele highlights in o.a. Muscat. Maak een jeepsafari door de woestijn in Zuid-Oman of ga duiken bij Musandam in Noord-Oman. Oman is een van de zonnigste en droogste landen ter wereld. Vergeet dus niet extra zonnebrand mee te nemen op vakantie naar betoverend Oman!

Lees meer

Populaire vakanties Oman

Ontdek de woestijn in Oman

Oman biedt een grote diversiteit aan landschappen en klimaatzones. In het noorden vind je een bergachtig landschap met vele valleien, oases en machtige forten. Tussen het westelijke Hajar-gebergte en de Golf van Oman ligt de vruchtbare Batinah-kustvlakte. In de winter worden in het Hajar-gebergte dagelijks wandel-, klim- en mountainbiketochten georganiseerd. Een aanrader als je van wat actie houdt tijdens je vakantie. Ben jij meer een strandliefhebber? Dan vind je in het zuiden van Oman de meest verrassende vakantiebestemmingen, zoals Salalah waar je heerlijk op het witte zandstrand aan zee vertoeft.

De oostelijke kustlijn bestaat voor een groot gedeelte uit steile bergkammen en in het westen vind je de Rub al-Khali-woestijn. Dit is het grootste aaneengesloten woestijngebied ter wereld.
In het land zijn een groot aantal wadi’s te vinden. In deze rivierbeddingen ligt water dat zorgt voor een groene oase met kleurrijke vogels. Het is een ideale bestemming voor een verfrissende duik in het heldere water. Ook maak je hier de meest prachtige foto's.

Duiken in Oman

Musandam is één van de mooiste natuurgebieden van het Arabische schiereiland. Vanwege de fjordachtige baaien en de steile bergen die meer dan 2000 meter uit de zee verrijzen wordt Musandam ook wel 'het Noorwegen van Arabië' genoemd. Liefhebber van duiken of snorkelen? Ga dan zwemmen in het kristalheldere water en spot de meest bijzondere vissen. 

Bezienswaardigheden in Oman

De hoofdstad van Oman is Muscat. Deze stad is één van de oudste steden van de regio en kent enkele prachtige bezienswaardigheden. Muscat kenmerkt zich door haar stadsmuren en het blauw met gouden paleis van de Sultan. In de wijk Ruwi kan je ’s avonds genieten in één van de vele restaurants, bioscopen en shishabars. De vriendelijke en gastvrije bevolking maken deze stad tot een heerlijke plek om enkele dagen te verblijven.

De Wahiba Sands liggen ten zuiden van Muscat. Het is een woestijnlandschap van 200 meter hoog dat bewoond wordt door nomadische Bedoeïenen. Wil je dit met eigen ogen zien? Dan kan dit uitsluitend per 4x4 jeep verkend worden en altijd onder begeleiding van een ervaren gids.

Nizwá is na Muscat de tweede belangrijke toeristische bestemming. Van oudsher is deze stad een belangrijk centrum voor de traditionele zilversmeedkunst. Het fort van Nizwá is één van de oudste en indrukwekkendste van het land.

Beste reistijd Oman

Oman is een van de droogste en zonnigste landen ter wereld en beschikt over een warm woestijnklimaat. De vele zonuren in combinatie met weinig neerslag zorgen ervoor dat de temperaturen in de zomer hoog kunnen oplopen tot maar liefst 40 graden of zelfs meer. Een hotel met een groot zwembad is dan ook een must tijdens je vakantie.

Ook enthousiast over Oman? Dan kan je het noorden en het binnenland het beste bezoeken vanaf november t/m april. In deze periode liggen de gemiddelde temperaturen rond de 30 graden. Dhofar, de meest zuidelijk gelegen provincie van Oman, kan je het beste bezoeken tijdens de moesson (Khareef) van ongeveer midden juni tot midden september. 
Dan wordt het dorre landschap omgetoverd tot een prachtige tropische, groene oase met watervallen en palmbomen waar je je ogen uit zult kijken. 

Bij Prijsvrij Vakanties boek je de meest luxe hotels in Oman, veelal aan het strand gelegen. Zo kan je vanuit je hotel leuke excursies maken naar het binnenland maar ook genieten van heerlijke stranddagen. Ga je met ons mee naar het betoverende Oman in het Midden Oosten

Blog

 • Foto
  Waarom Oman dé nieuwe hippe vakantiebestemming is
  22 oktober 2021

  Heb je er wel eens aan gedacht om een reis naar Oman te boeken? Zeker doen, want Oman is hip en happening! In deze blogpost delen we graag de redenen met je waarom Oman zo’n leuke, hippe vakantiebestemming is.

  Oman is hip & happening!