Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Egeische Kust ×
    • Cesme ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De authentieke en mooie stad Cesme ligt op het gelijknamige schiereiland op het westelijke punt van Turkije aan de Egeische Kust, vlakbij Izmir. Cesme is een rustige badplaats en heeft de sfeer van de oude stad goed kunnen behouden. Het ligt op ca. 70 kilometer van de grotere badplaats Izmir en is een stuk minder toeristisch als de omgeving van Antalya en Alanya. In de jaren zeventig waren in Cesme al de eerste resorts te vinden maar het toerisme heeft nooit in grote getallen doorgezet, wat betekent dat je hier heerlijk van je vakantie kunt genieten en tot rust kan komen. Echt een stukje “onontdekt Turkije!”.

Lees meer

Populaire vakanties Cesme

Vakantie Cesme

Cesme betekent letterlijk “bron”. De plaats dankt zijn naam aan de diverse terminale bronnen die er gelegen zijn. De temperatuur van de bronnen ligt gemiddeld tussen de 42 en 55 graden en bevatten veel mineralen welke goed zijn tegen huidziektes en ziektes aan de urinewegen. Leuk weetje: de warmwaterbronnen leveren zelfs aan vele kleine hotels en appartementen die daarmee water kunnen leveren aan de gasten.

De mooiste bezienswaardigheden in Cesme

Wanneer je door de smalle straatjes van Cesme loopt voel en proef je de echte vakantiesfeer. Je vind er een gezellige verzameling van leder-, tapijt-, kleding-, schoenen- en sieradenwinkels. Ook zijn er veel uitnodigende terrasjes waar je de heerlijkste Turkse hapjes kunt proeven.

Wandelend door de smalle straten van Cesme kom je terecht bij het authentieke kasteel van Cesme. Het kasteel is één van de belangrijkste herinneringen aan het verleden van de stad. Het dateert uit de 14e eeuw en is tegenwoordig in gebruik als museum en kunstgalerij. Vanaf welk punt je ook in de stad naar boven kijkt, het kasteel van Cesme zie je altijd boven de gebouwen uitsteken door de hoge toren van het authentieke kasteel.

De stranden van Cesme

Wanneer je een echte strandliefhebber bent dan gaat je hart sneller kloppen bij het zien van de witte zandstranden van Cesme. De stranden liggen net buiten het centrum en zijn gelegen in de wijken Ilica en Boyalik. In deze twee wijken vind je ook de meeste hotels terug welke direct aan het strand gelegen zijn.

In Cesme is bijna altijd een aangename wind aanwezig. Dit zorgt voor wat verkoeling in de zomermaanden maar is ook heel prettig voor windsurfers. Jaarlijks zijn er in Cesme dan ook internationale wedstrijden voor windsurfers, leuk om te zien vanaf je strandbedje! Of ga jij liever de uitdaging aan en spring je zelf ook op de surfplank om te gaan windsurfen?

Bekijk het uitgebreide aanbod in Cesme en ontdek één van de mooiste kusten van Turkije