JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Wie is de Mol? - Filmlocaties

Wie is de Mol? Seizoen 21 in Tsjechië

Auteur: Bregje  Gepubliceerd op: 26-02-2021

Al 21 seizoenen lang schittert ieder jaar de hitserie ‘Wie is de Mol?’ op de Nederlandse televisie. Ieder seizoen komt er een groep bekende Nederlanders bij elkaar om spectaculaire opdrachten te spelen om een pot met geld te spekken. De groep kandidaten moet goed met elkaar samenwerken en elkaars vertrouwen winnen. Al is niets wat het lijkt, er is namelijk één persoon die de boel probeert te saboteren: de mol!

Tsjechië

Dit jaar reizen de kandidaten van ‘Wie is de Mol?’ af naar Tsjechië. Gelegen in Centraal-Europa grenst het aan de landen Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. De hoofdstad van het land is de populaire stad Praag. Naast een paar leuke steden kent Tsjechië een afwisselend landschap. Zo kent het laagvlaktes, gebergten, rivieren, meren en grotten. Vanaf Amsterdam ben je met het vliegtuig binnen 1 uur en 25 minuten in de hoofdstad Praag. Met de auto doe je er iets meer dan 10 uur over.

De eerste afleveringen van ‘Wie is de Mol?’ spelen zich af in Moravië. Moravië is het oostelijke deel van Tsjechië en is toeristisch gezien nog niet echt ontdekt. De hoofdstad van het gebied is de bruisende stad Brno. Het is een heuvelachtig gebied met rivieren en moerrassen.

De eerste aflevering van 'Wie is de Mol?'

De eerste aflevering begint in het verlaten kasteel Jaroslavice. Hier spelen de kandidaten individueel de eerste opdracht tegen de mol. Het verlaten kasteel is het hoogtepunt van het dorp Jaroslavice. Helaas kan dit kasteel niet bezocht worden.

De aflevering vervolgt zich in de stad Mikulov, een stad in het wijngebied van Tsjechië. Dit is een prachtig gebied waar je je ogen uit kijkt. Gedurende de aflevering hebben de kandidaten hier gefietst, iets wat je als toerist ook heerlijk kan doen in Mikulov. Het heeft veel fietsroutes waar je met de (elektrische) mountainbike heerlijke tochten kan maken. Je kan een fiets huren bij bijvoorbeeld ‘Top Bicycle Rental’, zij brengen de fietsen naar je hotel of camping en zo kan je beginnen aan een leuke route.

De eerste aflevering eindigt in kasteel Mikulov. Dit kasteel komt uit de 13e eeuw en kan tegenwoordig bezocht worden als museum.


Kasteel Mikulov

De tweede aflevering van 'Wie is de Mol?'

De tweede aflevering speelt zich af in Valtice, een stad in het gebied Moravië. De aflevering begint met een opdracht in het kasteel van Valtice waar de kandidaten een rondleiding krijgen en kandidaten Joshua en Lakshmi de rest van de groep opdrachten geven via een portofoon. Het kasteel is een barok monument. Dagelijks worden er verschillende rondleidingen gegeven.

De aflevering gaat verder met een spannende opdracht in een oud klooster in Znjomo waar de kandidaten geld moeten verzamelen en de ‘blacklight ballerina’s’ moeten ontwijken. Dit klooster is het Loucky Klooster en kan je zelf ook bezoeken. Er hangt nog altijd een gemoedelijke ietwat spirituele sfeer en er is een wijnmuseum gevestigd in de kelder van het klooster.


Loucky klooster

De derde aflevering van 'Wie is de Mol?'

Tijdens de derde aflevering reizen de kandidaten af naar Brno, de studentenstad van Tsjechië. De stad heeft een historisch, bruisend centrum waar altijd iets te beleven is. De groep begint in het Anybody Hotel waar de kamers veranderen in een escape room waar ze uit moeten ontsnappen. Elke kamer heeft een eigen filmthema. Bij het boeken kan je zelf de keuze maken welke kamer je wil, gaaf hè!

Vervolgens reizen ze af naar de Punkva-grotten waar de helft van de groep met de kajak doorheen gaat. Mocht je de grotten zelf willen bezoeken kan je het eerste deel wandelen en de reis vervolgen met een boot. In de grot zie je bewonderingswaardige stalactieten en bijzondere kamers. Een tour door de grotten duurt ongeveer een uur. Neem een warme jas mee, want het is er erg koud!


Punkva-grotten


Deze aflevering eindigt in de stad Zlin. Zlin is een stad verder in het oosten van Tsjechië en is een industriestad bekend door Thomas Bata. Er wordt een opdracht gespeeld in het kantoor van deze oude zakenman, dit kantoor is gevestigd in een lift in het oude fabriekspand van Bata.

De vierde aflevering van 'Wie is de Mol?'

Aflevering vier begint in het fabriekspand van Bata waar de laatste opdracht van aflevering drie ook gespeeld is. De proef speelt zich af in de oude liftschachten van het pand waar je zo in kan stappen, want de liftdeuren ontbreken.

Vervolgens gaan de overgebleven kandidaten weer terug naar de stad Brno. Daar moeten ze fotograferen in de stad en vervolgens worden deze geëxposeerd in het Luzanky Park. Dit park was een van de eerste publieke parken in Centraal-Europa. Het kenmerkt zich met grasvelden, groene bomen en brede paden om te wandelen.

Na deze opdracht verlaat de groep Brno en vertrekken ze naar het gebied Bohemen. Ze komen aan bij Velká Amerika, een verlaten kasteelgroeve die deels is ondergelopen met water. Hier spelen de kandidaten een spannend spel in het water waar ze met fakkels koorden moeten doorbranden om geld te verdienen. Velká Amerika is 800 meter lang, 200 meter breed en op sommige plekken 100 meter diep. Helaas is het niet toegestaan om zelf te zwemmen in het water van deze kloof, hier krijg je een flinke boete voor.


Velká Amerika

De vijfde aflevering van 'Wie is de Mol?'

De uitvalsbasis van de vijfde aflevering is de stad Hradec Králové. De letterlijke vertaling van Hradec Králové is ‘kasteel van de koningin’, de naam stamt uit de 14e eeuw toen het kasteel een bruidsschat werd. De kandidaten slapen tijdens deze aflevering in hotel Boromeum.

De eerste opdracht van de vijfde aflevering wordt gespeeld in de rotsen van Prachov. Bij het spel ‘Wie Wat Waar’ moeten de kandidaten hier vanaf drie uitkijkpunten ver van elkaar, elkaars schilderijen ontcijferen voor geld in de pot. Deze rotsen zijn zeker een bezoek waard, en dat beamen de kandidaten van ‘Wie is de Mol?’ ook.


Prachov Rocks

Het spel gaat verder in een museum van Oost-Bohemen waar de kandidaten ieder een individueel gesprek hebben met Rik. Aan de hand van dit gesprek wordt de groep verdeeld in twee en vervolgt de reis zich in het treinmuseum in Luzna Rakovnika waar de groep al vóór de laatste opdracht de test moet maken. Vanaf het treinmuseum maakt de groep een treinreis waar zij de laatste opdracht van deze aflevering spelen.

De zesde aflevering van 'Wie is de Mol?'

De zesde aflevering speelt zich af in de omgeving van Mladá Boleslav. De overgebleven kandidaten slapen hier in Chateau Kotera, een prachtig kasteelachtig hotel. De eerste opdracht wordt uitgevoerd in een gave, oude Skoda-bus.

Bij de tweede opdracht worden de kandidaten opgesloten in cellen van de Mladá Boleslav gevangenis. Deze gevangenis is sinds 1955 gesloten en wordt vandaag de dag voornamelijk gebruikt als filmlocatie. Door samen te werken moeten de kandidaten uit de cellen ontsnappen om zo weer geld te verdienen voor de pot.

Het laatste spel van de zesde aflevering wordt gespeeld in het openluchtmuseum Mayrau. In deze opdracht moeten de overgebleven kandidaten elkaar uitschakelen. Dit openluchtmuseum was tot 1997 een grote kolenmijn waar mijnwerkers ruim 500 meter de grond in moesten om kolen te delven. In het openluchtmuseum kun je ruim 100 meter een berg in waar alle oude machines tentoongesteld staan.

Tot zo ver deze uitgebreide beschrijving van de filmlocaties van het 21e seizoen van ‘Wie is de Mol?’ in Tsjechië. Wil jij deze prachtige omgeving nu ook graag zelf ontdekken? Bekijk dan ons aanbod met vakanties in Tsjechië!