Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Sri Lanka ×
    • Westen ×
    • Negombo ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben jij van plan om op vakantie naar Negombo te gaan dit jaar? Dan ga je een ontspannen en gezellige tijd tegemoet. Negombo is een prachtige strandbestemming aan de westkust, in het Westen van Sri Lanka en een klein stukje rijden van Colombo. Vanwege de centrale ligging nabij het vliegveld is het een handige plek om vakantie te vieren in Sri Lanka. Het visserdorp heeft enkele prachtige stranden waar je prima kunt ontspannen, zwemmen en watersporten kunt beoefenen. Het nachtleven is ook zeker de moeite waard. Er is voor ieder wat wils, van leuke eettentjes tot aan gezellige bars langs het strand. Daarnaast biedt Negombo een indrukwekkende vismarkt, historische kerken en een mooie natuur. Dat klinkt als een echte vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Negombo

Op vakantie naar Negombo

Negombo werd in 1640 overgenomen door de Nederlanders en nog een keertje in 1644, totdat de Engelsen het in 1796 in handen kregen. Je ziet er daardoor nog steeds Nederlandse invloeden terugkomen, met name in de huizen. Het is een levendig vissersdorp in het westen van Sri Lanka en is beroemd om zijn lagune, kaneel en vissen. Deze stad is een leuke plek waar veel interessante historische evenementen plaats hebben gevonden. Ook is het een belangrijke havenstad van Sri Lanka. Vanaf de brug in het centrum van Negombo heb je uitzicht over de haven. Daarnaast is de badplaats bezaaid met charmante kerkjes en wordt het doorkruist door vele kanalen, waar je langs kunt fietsen. Een fascinerend stadje om te ontdekken.

Wat te doen in Negombo

Ook al is Negombo niet heel groot en is het strand de plek waar je waarschijnlijk het meeste van je vakantie doorbrengt, heeft de stad toch nog van alles te bieden. Geniet op het strand, ontdek de cultuur en natuur en ontmoet de lokale bevolking van Negombo. En hoe zit het met vervoer? Dat gaat voornamelijk per tuktuk en brengen je gemakkelijk van a naar b.

Relaxen op het strand

Het eerste, en misschien het enige wat je tijdens je vakantie in Negombo wilt doen is ontspannen en zonnebaden op het gouden zandstrand met talloze kokospalmen. We doen graag met je mee hoor! Langs het brede strand vind je vele hotels, restaurants, cafés en winkeltjes. Voor de actievelingen wordt er op het strand ook diverse watersporten aangeboden zoals surfen en zeilen.

Ontdek het visserdorpje

Als vissersdorp is vis een belangrijk ingrediënt in de Sri Lankaanse keuken. En je ziet dan de lokale bevolking ook nog volop vissen. Mocht je het leuk vinden, dan kun je een vistour doen op de lagune. Maar ook als je niet van vissen houdt, dan is het maken van een boottrip over het kanaal het sowieso waard. En verder is er een vismarkt te vinden op het strand, waar je de net gevangen vis kunt kopen. 

Op pad door het centrum

Negombo heeft een centrum met gezellige winkelstraten waar je specerijen, fruit, kleding en andere levensmiddelen kunt vinden. Opvallend zijn ook de vis, fruit en levensmiddelen markten. Verder vind je er diverse bars en restaurants, waar je goedkoop culinair kunt genieten. Niet helemaal zeker wat mensen in Sri Lanka eten? Nou, vooral lekkere curry’s met groenten, rijst en sambals. Natuurlijk zijn er ook genoeg internationale gerechten, maar wij raden aan om de Sri Lankaanse lekkernijen eens te proberen. 

Bewonder de cultuur en natuur van Negombo

Cultuurliefhebbers zullen graag meer willen weten over de rijke geschiedenis die Negombo bezit. En dit kan dan ook prima door verschillende bezienswaardigheden zoals de Angurukaramulla tempel, de kerk van St. Mary, de kerk van St. Sebastian en het Nederlandse Fort te bewonderen. Daarnaast heeft Negombo een prachtige lagune die je eigenlijk maar op één manier kunt ontdekken: per boot. Aan een kant van de lagune bevindt zich een ‘swamp’, ofwel een moeras waar je talloze dieren zoals vogels en varanen kunt spotten. 

Beste reistijd naar Negombo

Negombo ligt op zo’n 10 kilometer van de luchthaven vandaan en geniet van een tropisch klimaat. Dit betekent dat de zomer vrij heet is en het er af en toe flink kan regenen. Vooral in het regenseizoen. Toch is de badplaats het gehele jaar een fijne vakantiebestemming, dankzij de gemiddelde temperatuur van 30 graden. De beste reistijd om op vakantie te gaan is tussen december en maart. Je hebt dan de minste kans op regen, en aangezien we dat al genoeg hebben hier thuis, zien we dat liever niet gebeuren op vakantie.

Heb jij ook zin gekregen om op vakantie naar Negombo te gaan? Check snel ons aanbod aan hotels met directe ligging aan het strand en laat je verrassen door deze prachtige bestemming!