JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
5 lekkere restaurants in Valencia » Prijsvrij Vakanties

5 lekkerste restaurantjes in Valencia

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 14-04-2022

De titel zegt genoeg, want tijdens een stedentrip in Valencia staat lekker eten en drinken al gauw centraal. Ondanks het niet écht nodig is om een uitgebreide planning te maken – je eet eigenlijk op iedere straathoek de lekkerste tapas – hebben we toch een paar pareltjes van de lekkerste restaurantjes verzameld. Dus pak alvast wat lekkers te eten en drinken, want dit overleef je niet op een nuchtere maag.

Paella aan zee

Denk je aan Spanje, dank denk je natuurlijk aan paella! Door de ligging aan de Middellandse Zee is Valencia dan ook dé plek om de lekkerste paella te eten. Langs de boulevard vind je verschillende restaurants waar je dit op de menukaart vindt, maar onze absolute favoriet is toch wel La Pepica. Vanuit de stad gezien is dit een van de eerste restaurantjes, en zoals het in Spanje vaak opgaat: hoe simpeler het interieur, hoe beter het eten. Dit is hier ook zeker van toepassing, want het eten is hier fenomenaal lekker! Het beste uitzicht heb je natuurlijk in de zomer – wanneer je uitkijkt op zee – maar ook binnen kijk je je ogen uit door de gezellige drukte van Spaanse familia’s.


Paella van La Pepica

Tapas in de stad

Een andere absolute must-eat in Spanje is natuurlijk tapas. Dit kun je eigenlijk door de hele stad heel lekker eten, maar het restaurantje A Huevo heeft misschien toch wel de allerbeste tapas. Kies hier lekker veel verschillende hapjes en laat je zeker niet tegenhouden door dingen die je niet kent: ze weten hier echt hoe je de lekkerste tapas maakt. Wat je niet mag missen? De patatas brava met truffelmayonaise.


Salade van A Huevo

Veganistisch in Copenhagen

Nee we zijn niet in de war door ineens over de Deense hoofdstad te schrijven, restaurant Copenhagen vind je in de wijk Ruzafa. Hier ben je voor vegetarisch of veganistisch eten helemaal op de juiste plek, en de gerechten zijn zo lekker dat je hier echt geen vlees of vis zal missen. Een tip is om hier te lunchen en het 3 gangen dagmenu te kiezen, zo krijg je voor slechts €12 per persoon een heerlijke proeverij van vegetarische gerechten.Vegetarische gerechten van Copenhagen

Tapas onder een olijfboom

Al ga je voor een korte stedentrip: twee keer tapas eten in Valencia is absoluut geen straf. Voor het meest knusse restaurant moet je bij Taberna el Olivo zijn, hier zit je namelijk onder een grote olijfboom die een knusse sfeer geeft. Uiteraard is de tapas hier ook niet normaal lekker.

Tijd voor taart

Een heerlijk taartje bij de koffie of als toetje mag je echt niet missen als je in Valencia bent. De Spanjaarden weten wel hoe je lekkere zoetigheden maakt, en deze eet je wat ons betreft het lekkers bij Dulche de Leche Boutique Café. De vitrine stroomt over van al het lekkers, dus we wensen je nu alvast succes met kiezen ;-)

Gebakjes van Dulche de Leche Boutique Café


Hongerig geworden naar meer? Dan is het echt tijd om jouw stedentrip naar Valencia samen te gaan stellen. En ontdek jij nog andere restaurantjes die wij ook moeten proberen? Laat dit ons dan vooral weten, ieder excuus om terug te gaan naar Valencia is welkom.