JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
5 tips voor jouw vakantie Valencia » Prijsvrij Vakanties

5 ultieme tips voor jouw vakantie Valencia

Auteur: Trix  Bijgewerkt op: 07-03-2024


Droom lekker weg bij het heerlijke vooruitzicht van een vakantie in Valencia. Deze regio aan de oostkust van Spanje heeft alles wat jij als vakantieganger zoekt: zon, zee, strand en schitterende steden. Maar wist je dat er naast de – veelal– bekende bezienswaardigheden in Valencia nog een schat aan minder bekende tips te vinden is? Wij hebben ze voor je uitgezocht en delen ze in deze blog. Niet te veel verder vertellen hè ;-)

#1 Jardines de Monforte

Iedereen die Valencia bezoekt kent het Turia park; een kilometerslang park dat onder de wegen van de stad Valencia doorloopt. Een schitterend park, maar wij zijn helemaal gek van de Jardines de Monforte. Deze tuinen liggen op loopafstand van het Turia park, maar zijn een stuk minder populair. De ingang ligt een beetje verstopt wat het een sprookjesachtige sfeer geeft, en dit park biedt een heerlijke rust na een dag in de drukke stad.

Jardines de Monforte in Valencia

#2 Treinstation Valencia: Estacio del Nord

Een treinstation als een van de ultieme tips voor een vakantie in Valencia? Geloof ons, deze wil je niet missen! Estacio del Nord is het oudste treinstation van Valencia en is zowel van buiten als van binnen prachtig. Laat je overweldigen door de mozaïeken, tegeltjes en glas-in-lood ramen.

Estacio del Nord van Valencia

#3 Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba

Een hele mond vol, maar dit voormalig klooster is één van de mooiste kloosters die wij ooit gezien hebben. Je vindt het klooster op ongeveer 8km rijden van Gandia. Trek zo’n 2 uur uit om het klooster en de prachtige tuinen eromheen te kunnen bekijken.


Klooster Sant Jeroni de Cotalba

#4 Chocolates Comes Museum

Ondanks we de naam in het Spaans hebben vermeld, vermoeden we dat je dit wel hebt kunnen vertalen: een chocolademuseum! In het museum kun je een audiotour volgen en hoor je hoe de familie Comes al sinds 1870 de lekkerste chocolade maakt. Er is uiteraard een winkeltje waar je al dit lekkers kunt kopen, maar je kunt dit ook éérst proeven voor je jouw keuze maakt.

#5 Ballonvaart boven Valencia

Ben je samen met je partner aan het genieten van een vakantie in Valencia en wil je écht uitpakken? Boek dan een ballonvaart in Bocarient. Het personeel doet er alles aan dit een onvergetelijke ervaring te maken en de service is tot in de puntjes geregeld. Het vraagt een héle vroege start van de dag, maar de uitzichten die je te zien krijgt maken dit méér dan goed.

Hoteltip: Senator Parque Central****

Twijfel je nog over Valencia als vakantiebestemming?

Geen zorgen, we vergelijken Valencia met andere populaire bestemmingen zodat jij de verschillen en overeenkomsten kent:Onze vakantie naar Valencia scoren gemiddeld maar liefst een 8! Maak tijdens jouw vakantie één van onze uitstapjes in Valencia en ervaar zelf of je deze score kunt verbreken. Wij denken van wel.