JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Tips voor een stedentrip naar Barcelona » Prijsvrij.nl

Tips voor stedentripje Barcelona

Auteur: Sammy  Gepubliceerd op: 03-02-2021

Een stedentripje naar Barcelona kan eigenlijk altijd, zelfs begin december! Ik spreek uit ervaring aangezien ik de afgelopen dagen in Barcelona ben geweest met heerlijk weer. Hebben jullie interesse in de leukste bezienswaardigheden, de lekkerste eettentjes en de interessantste plekjes? Lees dan vooral deze blog!

Hoe fijn is het om voordat je op citytrip naar Barcelona gaat alvast wat tips te hebben wat betreft bezienswaardigheden en eettentjes. Tip: maak daarom van tevoren een planning met wat je wilt gaan bezoeken. Barcelona is namelijk een stad waar je veel kan doen tijdens een stedentrip. Je komt eigenlijk tijd te kort om alles te willen zien, daarom hier wat handige en leuke tips:

Bezienswaardigheden: wat te doen in Barcelona?

Sagrada Familia

De Sagrada Familia kent bijna iedereen wel. Deze kerk is al sinds 1882 in verbouwing, maar als je er de afgelopen tijd niet bent geweest dan is er wel al een groot deel veranderd. De Sagrada heeft nu een vernieuwd gedeelte, waardoor je goed het verschil tussen oud en nieuw kunt zien. Bij de kerk zijn prachtige parkjes waarvandaan je een mooi uitzicht hebt op de Sagrada. Je kunt natuurlijk ook naar binnen om de Sagrada te bewonderen! Tip: koop van tevoren online je tickets, dat gaat sneller én het is goedkoper.

Zoek je nu een hotel dicht bij een van de meest imposante bouwwerken van Gaudí. Check dan nu dit hotel!

Hoteltip: Amrey Sant Pau**


De Sagrada Familia

Park Guëll

Ben je wel eens naar Park Guëll geweest? Het is een schitterend, groot park waar je veel kunst van Gaudí ziet. Gaudí’s huis is ook nog in het park te zien. Je kunt van tevoren tickets kopen om alles van dichtbij te zien, maar het is ook mogelijk om het geheel zonder kaartjes van een afstandje te aanschouwen. Ook heb je vanuit het park een prachtig uitzicht op de stad Barcelona.

Hoteltip: Mariano Cubi****

Park Guëll

Camp Nou

Als je op reis bent naar Barcelona is Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, ook zeker een aanrader! Je denkt waarschijnlijk, ik hou niet van voetbal, maar ook als je geen voetbalfan bent is het zeker leuk. Voetbal is in Barcelona een hele happening waardoor je in het stadion een uitgebreide tour kan maken. Wij hebben een Camp Nou Experience tour gedaan. Je kan door het hele stadion heen en krijgt ondertussen informatie via een audioguide. Ook kon je via een VR-bril een deel van een wedstrijd zien. Je voelt en ervaart zo de sfeer van het voetbal tijdens een echte wedstrijd!

Hoteltip: Derby****


Camp Nou

Arc de Triomphe

Bij de Arc de Triomphe denk je waarschijnlijk aan Parijs, maar in Barcelona staat er ook eentje! Het is een mooie, grote triomfboog waar je prachtige foto’s kunt maken en waar je natuurlijk ook onderdoor kan lopen. Vroeger was het de ingang voor de wereldtentoonstelling die in Parc de la Ciutadella werd gehouden. Nu is het een bekende bezienswaardigheid.

Hoteltip: H10 Marina Barcelona****


Arc de Triomphe

Parc de la Ciutadella

Net is Parc de la Ciutadella al even genoemd. Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona! Vroeger vonden er tentoonstellingen plaats, nu is het een prachtig park waar je de mooie waterval en de romantische tuinen kan bekijken. Ook kan je in het park heerlijk picknicken of een sport beoefenen.

Hoteltip: Best Front Maritim****

Parc de la Ciutadella

Eettentjes

Vinitus

Vinitus is een bekend tapasrestaurant en er zijn in Barcelona meerdere restaurants van aanwezig. In het restaurant hangt een gezellige sfeer. Je kunt aan de bar de tapas al zien staan en ook heb je de keuze uit verschillende wijnen. De tapas worden netjes geserveerd en zijn van goede kwaliteit. Echt een aanrader! Tip: het is een populair restaurant dus maak van te voren een reservering.

Hoteltip: Barcelona House***


Lekkere tapas

Ultra Marinos

Ultra Marinos is een restaurant gelegen bij de La Rambla. La Rambla is de drukst bezochte straat van Barcelona. Het is daarom erg gezellig en druk in het restaurant. In het restaurant heb je keuze uit verschillende heerlijke tapas en ook draait een DJ muziek voor een gezellige sfeer.

Hoteltip: Expo Barcelona****


Zeevruchten

Barraca

Als je in Barcelona bent moet je ook zeker bij de haven zijn geweest! Barraca is een restaurant bij de haven met uitzicht op de zee. Onderin het restaurant is een bar waar je kunt wachten op je tafeltje. Bovenin het restaurant zijn er meerdere tafels met een open keuken. Je kunt dan zien hoe ze je heerlijke paella voorbereiden!

Hoteltip: Hotel Colonial****

Placa Reial

Voor een lunch of diner kun je ook naar Placa Reial. Placa Reial is een van de bekendste en mooiste pleinen in Barcelona. Op het plein staan palmbomen en soms zijn er ook kraampjes. Je hebt keuze uit meerdere restaurants en je kunt dan heerlijk in de zon zitten. Het is in december niet direct weer om in je zwembroek op het strand te gaan liggen maar de temperaturen zijn een stuk beter dan in Nederland. In de avond zorgen  straatmuzikanten en straatartiesten voor de sfeer en kun je er ook prima vertoeven.  

Hoteltip: Andante***

Numero Nueve

Na het diner is het altijd gezellig om een drankje te drinken. Even een afzakkertje voor je naar bed gaat! Bij Numero Nueve kun je heerlijke cocktails drinken die ze in een show bij de bar voor je klaarmaken. Lekker cocktails van Moijto’s tot Gin tonic’s. Wat zul jij dan heerlijk slapen.

Barcelona is zeker een leuke stad voor een citytrip. Wij hebben genoten, nu jij nog! Je kunt er het gehele jaar door naartoe, de temperaturen zullen dan natuurlijk wel verschillen. Je kunt rustig in een buurt buiten het centrum verblijven of je boekt natuurlijk gewoon een hotel in het centrum. Het is maar net wat je wilt! Vond je het leuk om mijn ervaringen te lezen? Blijf op de hoogte!

Hoteltip: Santa Marta**

Heb jij al zin gekregen in een weekendje naar Barcelona? Bekijk ons uitgebreide aanbod aan accommodaties in Barcelona en gebruikt onze tips!