JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Lekkere restaurants in Barcelona » Prijsvrij Vakanties

Lekkerste restaurants in Barcelona

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 16-04-2024

Oh Barcelona, wat hebben we je gemist! Tot een paar jaar geleden gingen we ieder voorjaar naar deze heerlijke stad, maar hier is op één of andere manier de klad in gekomen. Maar gelukkig is dat verleden tijd, want we gaan weer! Hoe lekker is het tijdens een stedentrip om een superleuke (of misschien wel de leukste) stad in Europa te bezoeken die ook nog eens over een heerlijk strand beschikt? En dat allemaal op loopafstand van elkaar. En een stedentrip is natuurlijk niet compleet zonder heerlijk eten en drinken. Komt dat even goed uit, dat is precies onze expertise. Ga daarom met ons mee op stedentrip naar Barcelona en ontdekt de lekkerste restaurants in deze waan-zinnige stad!

Ga voor een on-Spaans ontbijt in Barcelona

Dit klinkt misschien een beetje gek in een blog over júist Spaanse restaurants, maar Spanjaarden staan over het algemeen bekend als kleine ontbijters. Een verse jus, croissantje en een goede kop koffie is vaak alles dat ze nodig hebben. Gaan wij lekker niet in mee, dus daarom hebben we een paar dikke ontbijttips voor je (die waarschijnlijk uitkomen op brunch-tips). Ga bijvoorbeeld voor de superleuke en healthy hotspot Tropico in de populaire wijk El Raval, waar ze de meest waanzinnige sapjes en bowls hebben. Staat het ontbijt in het teken van bijkomen van de nacht? Dan is Flax & Kale een must-visit! Hier hebben ze superlekkere pasta’s, flatbread pizza’s en allerlei soorten toast. Geloof ons, na deze goede start van de dag kun je er weer helemaal tegenaan.


Pizza Flax & Kale, Barcelona

Lunch met de lekkerste tapas in Barcelona

Het klinkt natuurlijk cliché, tapas in Barcelona, maar het is toch echt onmisbaar. Je vindt echt zóveel lekkere en superleuke tapastentjes in de stad dat je hier minimaal één keer aan toe moet geven. En als je het doet, dan doe je het wat ons betreft het best bij het superkleine tentje dat je in de Joodse wijk vindt, tegenover de oude kathedraal. Hier bestel/pak je tapas van de bar en reken je vervolgens af door alle stokjes van de tapas in te leveren die bij elkaar worden opgeteld. Probeer als het kan buiten een plekje te bemachtigen, want niets is lekkerder dan mensen kijken onder het genot van de lekkerste tapas.


Pintxos restaurant, Spanje

Dineer met een ondergaande zon

Ok, de zon zakt natuurlijk niet in de zee vanuit Barcelona gezien, maar de kleuren die ontstaan bij zonsondergang zijn werkelijk prachtig. Aan de kust van Barcelona, langs de lange boulevard, vind je talloze leuke restaurantjes die als een soort vlonder op het zand zijn geplaatst. Onze favoriet ligt middenin Barceloneta: Blue Beach Bar. Begin hier lekker met nacho’s en een ijskoud biertje, waarna je kiest uit heerlijke salades en burgers als hoofdgerecht. Cocktails maken ze hier ook als de beste, dus mis deze zeker niet! Gelijk een mooie opwarmer voor een nachtje in de bruisende wijk Barceloneta!


Uitzicht boulevard Barceloneta met zonsondergang


Helaas is er al een einde gekomen aan onze heerlijke tips voor de lekkerste restaurants in Barcelona, want we hadden nog wel pagina’s kunnen vullen over de beste hotspots. Zorg er hoe dan ook voor dat je genoeg tijd reserveert om heerlijk te eten en drinken in Barcelona, que aproveche!