JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Kunst in Barcelona! De mooiste bouwwerken » Prijsvrij.nl

Kunst in Barcelona! De mooiste bouwwerken

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-10-2021

Heb jij een heerlijke stedentrip naar Barcelona op de planning staan? Dan kunnen wij het nu al goed met elkaar vinden, want dit is onze favoriete bestemming! We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen hoe goed je hier kunt winkelen, hoe heerlijk je hier kunt eten en hoe lekker je kunt bijkomen op het strand (voor de zekerheid toch gedaan :D). Maar ben je een kunstliefhebber? Dan zit je in Barcelona ook helemaal op je plek! Natuurlijk vind je verspreid door de stad verschillende bouwwerken van Gaudí – want wie kent de Sagrada Familia niet? – maar er is nog zoveel moois te ontdekken. Daarom vandaag in het Spaanse zonnetje: de mooiste bouwwerken in Barcelona die je nog níet kent.

1. Gaudi’s eerste kunstwerk

Het zou niet kloppen als we onze eerste tip niet toch aan de meest bekende architect van Barcelona zouden besteden. Daarom op 1: de lantaarnpalen van Gaudí. Toen Gaudí in 1978 afstudeerde was dit zijn eerste opdracht die hij van de gemeente Barcelona kreeg. Hij maakte twee versies: één met drie armen en één met zes armen. Van die laatste werden er twee gemaakt en op het favoriete plein van Gaudí geplaatst: het Plaça Reial. Deze staan er nog steeds en zijn dus zeker het bekijken waard. En als je er toch bent kun je ook gelijk een lekker terrasje meepakken op het plein.


Gaudi's eerste werk op Placa Reial

2. De vlinder van Casa Fajol

Het is in Barcelona sowieso aan te raden om vaak omhoog te kijken, want veel gebouwen hebben de meest schitterende architectuur waar je voor je het weet zó voorbij loopt. Maar een plek waar je zéker omhoog moet kijken is de Casa Fajol aan de Casa de la Papallona. Dit pand is een modernistisch appartementencomplex en is gebouwd door Josep Prat Ganer aan het begin van de 20e eeuw. De bijnaam van dit gebouw is “papallona” wat vlinder betekent, en als je omhoog kijkt zie je waarom. Pro tip: ga naar het uitkijkplatform van voormalig stierenvechtarena Las Arenas – wat nu een winkelcentrum is – en kijk zo perfect uit op dit gebouw.

3. De magische concertzaal van het Palau de la Música Catalana

Een hele mond vol, maar de korte samenvatting luidt: ga hierheen. Echt, dit is het toppunt van de modernistische stijl in Catalonië en het is er magisch. Het ontwerp is een grote glazen doos met in het midden een enorme lichtkoepel. Sinds 1997 staat dit gebouw al op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dus breng een bezoekje en ontdek zelf waarom. Om naar binnen te kunnen is een entreebewijs nodig, dus boek deze van tevoren en skip the line!


Palau de la Música Catalana


Hoteltip: Expo Barcelona****

Zorg voor een telefoon met héél veel beschikbaar geheugen, want dit ga je nodig hebben om al dat mooist vast te kunnen leggen. Een bezoek aan de bouwwerken is perfect te combineren met een mooie stadswandeling, en onthoud: blijf af en toe omhoog kijken om niets te missen van de architectonische pareltjes in Barcelona.