Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Slovenie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vier jouw welverdiende vakantie in het prachtige Slovenië en ontdek de meest adembenemende droomplekken! Ondanks dat het land piepklein is, heeft het diversiteit te bieden. Bewonder het meer van Bled dat tussen de Karawanken en de Julische Alpen is gelegen en klim naar het uitzichtpunt voor een schitterend uitkijk op het eiland midden in het meer, waarop een historisch kasteeltje is gevestigd. In het westen van Slovenië vertoef je op het strand in Portorez aan de Adriatische Kust. Voor een bezoek in de oudste stad van Slovenië moet je in Ptuj in de regio Stiermarken wezen. Kortom: ga je mee op avontuur naar deze geweldige vakantiebestemming?

Lees meer

Populaire vakanties Slovenie

De hoofdstad van Slovenië: Ljubljana

Deze mooie stad ligt in het midden van Slovenië. Kenmerkend is het beeld van de rivier ‘Ljubljanica’ die midden door de stad stroomt. Je vindt hier vele historische gebouwen. Niet alleen uit de middeleeuwen, maar ook uit de recentere periode van het communisme. Leuke restaurants en winkels, mooie pleinen en een gezellige markt. 

Bezoek de Sloveense Rivièra

Langs de Sloveense kust vind je de mooiste stadjes en vakantieoorden. We gaan de mooiste met je doornemen! Zo staat de stad Piran met stip bovenaan. Dit pittoreske stadje heeft een doolhof aan smalle straten, wat het doet denken aan de Italiaanse stad Venetië. Het oude centrum heeft op historisch gebied veel te bieden met een spectaculair gelegen kathedraal en een enorme klokkentoren die mooi boven het stadje uitsteekt. Ook zijn er prachtige stranden in de buurt.

Daarnaast is ook Izola een aanrader. In het begin van de vorige eeuw werd er hier een thermische bron ontdekt, waardoor het toerisme een enorme boost kreeg. Bezoek de grote haven, struin rustig rond door de smalle straatjes of kom tot rust aan het kiezelstrand. Genoeg te doen hier!

Tot slot het havenstadje Koper. De architectuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit. De gebouwen, met een kenmerkende Venetiaanse architectuur, komen veelal uit de middeleeuwen. Het Praetoriaanse Paleis, de Rialto Brug en ook een grote kathedraal vind je hier. Daarnaast is het ook de grootste stad aan de Sloveense kust, zeker de moeite waard dus om even langs te gaan.

Prachtige natuur in Slovenië

In het oosten vind je vele ongerepte bossen, mooie heuvels en een gigantisch natuurgebied: Kozjanski park. Hier kun je dagen wandelen en van de natuur genieten.

Verder zijn de Škocjan grotten een must-see als je in Slovenië bent. Dit grottensysteem, dat op de UNESCO lijst staat en een van de grootste onderaardse kloven ter wereld bevat, is één van de meest bezochte plekken door toeristen. Je vindt hier natuurlijke bruggen, ondergrondse watervallen en diepe kloven. Prachtig om te zien! Om je vakantie naar Slovenië helemaal voor te bereiden, hebben wij alle praktische informatie voor je op een rijtje gezet.

Denk voor een ideale actieve vakantie met het hele gezin óf jouw geliefde eens aan Slovenië: een onvergetelijk avontuur!