Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Senegal ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Senegal... waar ken je dat ook alweer van? De Dakar-rally! Deze race door de woestijn werd jarenlang gefinisht in de hoofdstad van Senegal; Dakar. Maar Senegal heeft als vakantieland véél meer te bieden. Wist je dat het bijvoorbeeld grenst aan de Atlantische Oceaan? Daarom is Senegal een perfecte bestemming voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. Leer hier meer over de rijke geschiedenis van het land en ontdek mooie natuurverschijnselen zoals Lac Rose. Senegal ligt op slechts 6 uur vliegen van Nederland en biedt het hele jaar door heerlijke temperaturen, ook in de winter. Bekijk daarom snel ons complete aanbod van hotels en appartementen in Senegal. En laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit mooie land in Afrika!

Lees meer

Populaire vakanties Senegal

Op vakantie naar Senegal

Meerdere eeuwen lang heeft Senegal onder invloed gestaan van de Fransen. Dit is nog steeds goed te merken in het dagelijks leven. In het plaatsje Sant Louis kan je vele Franse invloeden terugvinden, zoals de architectuur, de taal en de heerlijke gerechten. Senegal behoort tegenwoordig tot één van de meest stabiele landen in west-afrika en heeft veel te bieden voor een afwisselende vakantie. Zo kan je lekker genieten aan de mooie stranden, maar zul je tijdens je reis naar Senegal ook veel te weten komen over de rijke geschiedenis en Afrikaanse tradities van het land. 

Ontdek Senegal's hoofdstad Dakar

Dakar is de hoofdstad van Senegal, waar veel te beleven valt. Het is een moderne stad waar de Afrikaanse cultuur goed bewaard is gebleven. Zo kan je op een grote heuvel in de stad het Monument voor de Afrikaanse Wedergeboorte terugvinden. Dit bronzen beeld werd 50 jaar nadat Senegal onafhankelijk werd verklaard onthuld. Het toont een Afrikaans gezin waarbij het kind met zijn arm richting de zee wijst.

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de slavenhandel? Dan mag een bezoek aan het eiland Gorée niet ontbreken tijdens je vakantie in Senegal. Dit eiland ligt op ca. 4 km afstand van Dakar en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Breng hier een bezoek aan Maison des Esclavses, het enige slavenhuis dat is overgebleven op het eiland. Het zou de belangrijkste doorvoerplaats voor slaven zijn geweest. Om de geschiedenis te blijven herinneren is het slavenhuis volledig gerenoveerd. Tegenwoordig is het ook een belangrijke must-see die je niet mag missen tijdens je vakantie in Senegal. 

Wat zijn leuke activiteiten in Senegal?

Senegal is een heel afwisselend vakantieland. Zo kan je er veel leren over de geschiedenis, maar zijn er ook mooie trekpleisters te bewonderen in de natuur. Een van de hoogtepunten van Senegal is Lac Rose. Dit zoutmeer is door de duinen gescheiden van de Atlantische Oceaan en dankt haar naam aan de roze kleur van het water. Dit komt door de hoge zoutconcentratie in het meer. De Dakar-rally eindigde vaak bij Lac Rose, waardoor het één van de populairste bezienswaardigheden in Senegal geworden. 

Wil je meer zien van de natuur? Dan kan je afreizen naar de rivierendelta bij Saint Louis. Hier vind je verschillende mangroves en mooie natuurparken. Maak een tocht door de natuur en ga op zoek naar honderden vogelsoorten en gave schildpadden. 

De mooiste stranden van Senegal

De mooiste stranden van Senegal zijn te vinden aan de kuststrook van de Petite Côte. Hier liggen de meest populaire badplaatsen zoals M'bour, Somone en Saly. Verblijf hier in één van de mooie hotels en resorts. Bij de meeste hotels en resorts kan je kiezen uit halfpension en volpension. Maar wil je echt genieten van een zorgeloze vakantie in Senegal? Dan zijn er ook genoeg all inclusive resorts voor een aangenaam verblijf. Vanuit de Petite Côte kan je leuke uitjes maken naar o.a. Lago Rosa, de rivierdelta Saloum en het kleine eiland Fadiouth.

Boek jouw goedkope vakantie naar Senegal online

Bij Prijsvrij Vakanties vind je de beste deals voor jouw vakantie naar Senegal. Of je nu last minute wil genieten van een heerlijke zonvakantie of de koude winter in ons land wil ontvluchten. Gebruik de zoekfilters aan de linkerzijde om zo jouw ideale reis naar Senegal te vinden. Boek jouw vakantie eenvoudig via onze website of laat je adviseren door één van onze reisspecialisten. Wij wensen je alvast een fijne vakantie toe in Senegal!