Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief
  • Helaas bieden wij op dit moment geen accommodaties aan in st-petersburg.
    Bekijk al onze beschikbare accommodaties:

Vakantie St. Petersburg

In de grote stad St. Petersburg in Rusland vind je een enorm aanbod aan musea en schitterende bezienswaardigheden. Begin jouw vakantiedag met een typisch Russisch ontbijtje. Trek hierna de wandelschoenen aan voor een actieve dag in de stad en bezoek bijvoorbeeld het imposante Winterpaleis. Dit was de belangrijkste verblijfplaats van de Russische tsaren en huisvest nu het museum de Hermitage. Hier vind je prachtige kunstcollecties. Na een dag vol kunst en cultuur wandel je naar een restaurant. Hier sluit je de dag af onder het genot van een heerlijke maaltijd en goed glas wijn, want daar houden ze wel van in Rusland.

Lees meer

Populaire vakanties

Onze excuses

Jouw gekozen filter leverde helaas geen resultaten op.
Verwijder of kies een andere filter aan de linkerkant.

Kunst en cultuur in St. Petersburg

Heel St. Petersburg barst van de schitterende architectuur uit de 18e en 19e eeuw. Het meest kenmerkend zijn de Petrus-, Paulus- en Izaäkkathedraal. Deze laatste is nu een museum vol mozaïek en zeker een bezoekje waard. Met ruim 120 musea kunnen kunstliefhebbers in St. Petersburg hun hart ophalen en is er voor ieder wat wils.

Klimaat in St. Petersburg

Vanwege het landklimaat zijn de zomers warm en de winters koud. Om van lekkere temperaturen te genieten reis je het best tussen mei en september naar St. Petersburg. In de zomer komt de temperatuur zelfs ruim boven de 20 graden en is de kans op neerslag het kleinst. Ideale omstandigheden voor een zonnige vakantie naar St. Petersburg dus. 

De omgeving van St. Petersburg

St. Petersburg bestaat uit ruim 40 eilanden en minstens net zoveel rivieren en kanalen. Je kunt hier dus enorme afstanden afleggen zonder ook maar één keer hetzelfde tegen te komen. Maar voor wie tijdens een vakantie in St. Petersburg ook de omgeving wilt verkennen is er voldoende keuze. Bezoek bijvoorbeeld het zomerverblijf Petergof van de Tsaar of het prachtige Ladogameer. Dit is het grootste meer van Europa en ligt iets ten noordoosten van St. Petersburg.

Voor iedereen die gek is op kunst en cultuur is St. Petersburg de ideale vakantiebestemming. De oude stad doet niet onder voor een waar openluchtmuseum, optimaal genieten dus.