Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Rusland ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Het reusachtig grote Rusland is een bijzondere en fascinerende vakantiebestemming. Dit authentieke land is niet in één, maar zelfs twee continenten gelegen, namelijk Europa én Azië. Tijdens jouw vakantie in Rusland zijn er in steden als Moskou en St. Petersburg talloze culturele en historische schatten te bewonderen. Ga op ontdekking in het kunstmuseum Hermitage, wandel over het wereldbekende Rode Plein en aanschouw het kleurrijke Kremlin. Perfecte bestemmingen voor een stedentrip dus! Laat je verrassen door de gastvrijheid van de vriendelijke Russen en geniet van een vakantie in dit bijzondere land!

Lees meer

Populaire vakanties Rusland

Bezienswaardigheden die je móét zien tijdens je vakantie in Rusland

Met zijn immense grootte en ook wel donkere geschiedenis is Rusland een zeer fascinerende vakantiebestemming. Het is een absolute must om dit indrukwekkende land te bezoeken, met zijn prachtige steden waar genoeg authentieke bezienswaardigheden zijn gevestigd. Deze steden zijn werkelijk sprookjesachtig mooi!

Daarnaast beschikt Rusland over bijzondere natuurlandschappen; van de ijzige toendra tot modderige moerassen en van uitgestrekte steppes tot woestijnachtige vlaktes. Dit land heeft het allemaal! Wil je optimaal genieten van deze prachtige natuur en dit combineren met de bijzondere architectuur van het land? Dan is de Gouden Ring een aanrader. Je reist dan van Moskou naar de plaatsen Vladimir, Suzdal, Rostov, Velikjy en nog veel meer mooie Russische steden.

Naast het communistische karakter van het land is er veel respect voor andere religies en culturen. Dit merk je wanneer je een bezoek brengt aan de Tempel van alle Religies in Kazan, ook een erg indrukwekkende bezienswaardigheid!

Kies jij voor een vakantie naar Moskou of stedentrip naar St. Petersburg?

Voor de rijke geschiedenis van Rusland moet je afreizen naar de hoofdstad Moskou met zijn fascinerende highlights. Bezoek het historische centrum waar het verbazingwekkende oude Kremlin schittert. Ontdek het dagelijkse Russische leven en bewonder de interessante architectuur in de gezellige straten. Breng een bezoek aan het kloppende hart van Moskou, het Rode Plein, hieraan pronkt de beroemde Basiliuskathedraal die menig ansichtkaart siert met “From Russia with Love!”

Een andere populaire stad in Rusland is de culturele hoofdstad St. Petersburg. Groot, groter, grootst lijken wel de ongeschreven regels van deze stad. In St. Petersburg vind je vele kerken en kathedralen inclusief de Izaak kathedraal die beschikt over een van de grootste gouden koepels ter wereld! Ook het Catharinapaleis en het Winterpaleis zijn fantastisch om te bewonderen tijdens een vakantie in Rusland. Tot slot is de typisch Russische kerk Spas Na Krovi vanwege de felle kleuren, uivormige torenspitsen en mozaïeken details een van de opvallendste bezienswaardigheden van de stad.

Weer en klimaat in Rusland

Het Russische klimaat is zeer verschillend door de grootte van het land. In de winter is het best wel koud, vooral langs de kust van de Zwarte Zee. De thermometers kunnen dan zelfs dalen naar min 50 graden! In de zomer variëren de temperaturen van warm in de steppen tot koel langs de kust van de Noordpool. De temperaturen kunnen dan juist weer oplopen tot tussen de 40 en 50 graden. Deze grote temperatuurverschillen kom je maar op weinig plekken ter wereld tegen. Bedenk van tevoren dus goed welke reistijd het beste bij jouw vakantieplannen past én zorg ervoor dat je de juiste kleding meeneemt.

Ben jij klaar voor een avontuurlijke vakantie in het grootste land ter wereld? Bekijk snel al onze accommodaties en boek jouw vakantie naar Rusland!