Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Costa De Lisboa ×
    • Cascais ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wanneer je even helemaal tot rust wilt komen, is Cascais de ideale bestemming voor een ontspannen zonvakantie in Portugal. Cascais biedt genoeg mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Daarbij is Cascais zelf ook een super fijne plek om te vertoeven. Ga een dagje naar de kleine maar zeer mooie stadsstrandjes Praia da Ribeira en Praia da Rainha of geniet van het uitzicht op rotspartijen en 19e-eeuwse gebouwen. Huur een fiets om de omliggende plaatsjes en strandjes te verkennen of wandel door het historische centrum en geniet van één van de heerlijke visrestaurants. Een échte cultuurliefhebber? Dan is Costa De Lisboa zeker een aanrader om de rijke geschiedenis te bewonderen!

Lees meer

Populaire vakanties Cascais

Bezienswaardigheden in Cascais

Wandel door de smalle straatjes van het voormalige vissersdorpje en neem een kijkje bij het symbool van Cascais: Palacio Seixas. Ga verder op ontdekkingstocht door het historische centrum of huur een fiets waarmee je richting de jachthaven langs het fort Nossa Senhora fietst. Vanaf daar ligt er een heel mooi fietspad langs de kust richting Boca do Inferno. Deze naam betekent ‘Mond van de hel’ en je hebt hier een spectaculair uitzicht op hoe de golven van de Atlantische Oceaan door een uitgesleten inham in de rotskust naar binnen slaan. Deze plek mag je zeker niet missen tijdens een bezoekje aan Cascais! Op zoek naar leuke musea? Die zijn er zeker! De entreekosten zijn overal maar een paar euro en onder andere Casa Santa Maria, met de aangrenzende vuurtoren, is zeker een bezoekje waard.

Hotels in Cascais

Op Prijsvrij.nl vind je zowel voor families als voor stelletjes de ideale hotels in Cascais. Er zijn direct aan het strand gelegen hotels met fijne zwembaden en hotels die zich middenin het historische centrum bevinden. De goedkopere hotels die net iets buiten het centrum van Cascais liggen bieden vaak een gratis shuttleservice naar het strand aan. Verschillende hotels in Cascais bieden wellness en fitness faciliteiten aan. Veel bezienswaardigheden en strandjes zijn op loopafstand van de hotels.

Uitstapjes in de buurt van Cascais

Maak ’s avonds een romantische wandeling langs de stranden van Cascais naar het buurstadje Estoril. Loop tijdens de wandeling hierbij langs indrukwekkende uitzichtpunten om prachtige foto’s te maken! Het is een half uur lopen van Cascais naar Estoril en voor wie dit te ver vindt, is er een hele goede treinverbinding. Naast Estoril is het erg leuk om een dag uit te trekken voor een treintripje naar de hoofdstad Lissabon. Een stad met uitgestrekte pleinen, schilderachtige straatjes en het indrukwekkende Castelo São Jorge vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Als jij naast het relaxen op het strand en het bezoeken van de hoofdstad nog tijd over hebt, kan je ook nog de paleizen en kastelen in het sprookjesachtige Sintra bezoeken. Dit was de plek waar de koninklijke familie van Portugal in de 19e eeuw hun zomers spendeerde en is zeker de moeite waard. De paleizen zijn omringt door prachtige tuinen, en een aantal paleizen zijn hier van binnen te bewonderen. Tijdens je bezoek aan Cascais kun je het rustige sfeertje in het voormalige vissersdorpje afwisselen met uiteenlopende tripjes waardoor je gegarandeerd je ideale vakantie samenstelt.