Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Polen ×
    • Wielkopolska ×
    • Wroclaw ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wroclaw staat bekend als een hele gezellige studentenstad in het zuidwesten van Polen. De stad, met zo’n 600.000 inwoners, heeft meer bezienswaardigheden te bieden dan je denkt! Niet voor niets is deze stad eerder benoemd tot de Culturele Hoofdstad van Europa. Door de ligging aan de rivier de Oder en vanwege de vele kleine eilandjes wordt Wroclaw ook wel het Venetië van Polen genoemd. Wroclaw is de perfecte keuze voor een stedentrip en bovendien heel erg betaalbaar. Eet een echt Pools gerecht (zoals pierogi) in een van de vele lekkere restaurantjes of drink een heerlijk drankje op een van de grootste marktpleinen van Europa: Rynek. Laat je verrassen door de Poolse gastvrijheid en boek jouw volgende stedentrip naar deze gezellige Poolse stad!

Lees meer

Populaire vakanties Wroclaw

Bezienswaardigheden in Wroclaw

Wist je dat erin Wroclaw ruim 120 bruggen zijn? Deze bruggen verbinden onder andere de 12 eilandjes met elkaar. De brug Most Tumski doet een beetje denken aan de Pont des Arts in Parijs. Verliefde stelletjes hangen hier namelijk een liefdesslotje met initialen op. Loop de brug over naar het eiland Ostrów Tumski – de plaats waar de stad ontstaan is – en bekijk een van de hoogtepunten van de stad. De Sint-Johannes kathedraal stamt uit de 13e eeuw en is 98 meter hoog. Tip: koop voor 5 zloty (ongeveer € 1) een kaartje en beklim de toren voor een prachtig uitzicht. Naast de kathedraal is bovendien een prachtige botanische tuin die zeker het bekijken waard is.

Wandel door het gezellige centrum

Als je meer naar het centrum loopt, kom je vanzelf uit bij het oude marktplein Rynek. Dit plein stamt eveneens uit de 13de eeuw. De gevels die je er vindt doen een beetje denken aan de Amsterdamse grachtenpanden. Naast gezellige terrasjes vind je hier ook het stadhuis, de Ratusz en het Hans en Grietje-gebouw. Of beter gezegd; de Hans en Grietje-gebouwen. De boog die de twee gebouwen verbindt staat symbool voor een koppel hand in hand. Het gebouw aan de linkerkant heet Hans (Jaś in het Pools) en het rechtergebouw Grietje (Małgosia), waar je ook een bar en souvenirshop vindt. In de buurt van het oude marktplein staat de 83 meter hoge Sint-Elisabethkerk uit de 16de eeuw. Ook deze kerk kun je voor ongeveer € 1 beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Ontdek de Poolse geschiedenis in Wroclaw

Een stukje Poolse geschiedenis vind je in de Raclawice Panorama. In dit gebouw kun je een canvas van 114 meter lang bekijken waarop de veldslag van Raclawice is afgebeeld. Deze veldslag uit de 18de eeuw was een belangrijke onafhankelijkheidstrijd voor Polen. De toegang is ongeveer € 4.

Een van de grootste architectonische prestaties van de 20ste eeuw vind je in: Wroclaw. De Centennial Hall is een groot auditorium met plek voor 10.000 mensen. Dit ufo-vormige gebouw is een knap staaltje architectuur en één van de meest gewilde plekken voor conferenties en congressen. Niet voor niets staat dit gebouw op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vlak bij de Centennial Hall vind je bovendien de Wroclaw Multimedia Fountain, de grootste fontein van Polen. De 300 waterjets, 800 lichten en 3 vuurjets zorgen hier voor spectaculaire beelden!

De kabouters en dwergen van Wroclaw

Ga je op stedentrip naar Wroclaw, dan ontkom je er niet aan: de kabouters en dwergen. Wat in 2001 begon met één dwergenbeeld als protest tegen het regime tijdens de Sovjet-Unie is inmiddels flink uitgebreid. Verspreid over de stad vind je maar liefst 160 kabouters en dwergen. Er zijn zelfs plattegronden te koop waarop ze allemaal te vinden zijn. Een leuke speurtocht om de stad te ontdekken.

Lokale Poolse keuken

Een goede plek om te genieten van de lokale keuken is Hala Targowa. Dit is de belangrijkste markthal van de stad. In deze hal van meer dan 100 jaar oud vind je voor weinig geld veel lekker Pools eten. Van fruit tot aan vers gebakken broodjes, chocolade en echte Poolse pierogi (een soort deegrolletjes met vlees). Als je van een biertje houdt moet je echt eens een Żywiec, Warka of Żubr proberen. Ben je niet zo van de biertjes? In Polen is het ook heel normaal om je bier te mengen met een fruitsapje. Tip: probeer een framboos of gember.

Weer en beste reistijd naar Wroclaw

Wroclaw heeft een zeeklimaat, met temperaturen van 20 tot 26 graden tussen mei en september. Tijdens deze periode valt er weinig neerslag en zijn er aangename temperaturen. Perfect voor een leuke stedentrip naar deze gezellige studentenstad. 

De beste deals naar Wroclaw

Wil jij al deze hoogtepunten ontdekken? Dan ben je bij Prijsvrij Vakanties aan het juiste adres. Bij ons vind je een uitgebreid aanbod aan hotels in Wroclaw. Bekijk alle resultaten via de website en boek snel jouw goedkope vakantie naar Wroclaw!