Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Zuid Oman ×
    • Salalah ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Heb je al eens gedacht aan een vakantie in Salalah? Deze kustplaats ligt in Zuid Oman en heeft van alles wat: paradijselijke stranden, culturele schatten en een indrukwekkende natuur in de omgeving. Salalah is dé plaats in Oman om van de winterzon te genieten op rustige stranden met tropische palmbomen. Relaxen aan het strand en bij je luxe resort kun je afwisselen met leuke trips in de omgeving, zoals een bezoek aan archeologische overblijfselen, zandkleurige forten en paleizen en het groene en bergachtige achterland vol zoetwaterbronnen. Na een uitstapje of heerlijke stranddag is het fijn terugkomen in één van luxe resorts van topkwaliteit die wij speciaal voor jou hebben uitgekozen!

Lees meer

Populaire vakanties Salalah

Bezienswaardigheden in Salalah

Salalah ligt in het diepe zuiden van Oman en is één van de meest verrassende bestemmingen van het land. Je kunt in Salalah je vakantiedagen doorbrengen aan zee, máár je kunt er ook voor kiezen om de stad en haar omgeving te verkennen. Salalah is groot geworden door de handel in wierook. Je vindt hier veel bomen met hars waarvan wierook gemaakt wordt. In het oude stadshart kun je het museum ‘The Land of Franklincense’ bezoeken om meer te weten te komen over wierook. Combineer je bezoek aan dit museum met de Al Husn Souq waar je overal de geur van wierook ruikt en typisch Omaanse hoeden te koop zijn.

Oude havenstad Zafar

Ook op archeologisch gebied is Salalah interessant. Bij het archeologische park Al-Balid kun je overblijfselen van de oude havenstad Zafar bewonderen. Je vindt hier onder andere oude vestingmuren, huizen en moskeeën van vóór de 15de eeuw. Er zijn nog veel meer opgravingen te zien in de omgeving, zoals die van Samharam. Dit was een oude haven en het beginpunt van de wierookroute naar India in ruil voor specerijen. De oude havenstad is nu blootgelegd en te bezoeken.

Watervallen van Wadi Darbat

Wil je ook de natuurrijke omgeving van Salalah ontdekken? Ga dan zeker naar de watervallen van Wadi Darbat! Zie hoe het water op verschillende manieren over de rotsen in het water afdaalt terwijl een stuk verderop kamelen hun dorst lessen in de oase. Wat een fantastische plek!

Weer in Salalah

Salalah is een echte winterzonbestemming. Het hele jaar door is het er 25 tot 35 graden, maar in de zomermaanden (juni tot september) barst de moesson los. Er is dan veel kans op neerslag en dat is ook de reden dat de omgeving van Salalah zo enorm groen is. Tijdens de moesson worden de droge woestijnlandschappen omgetoverd in een tropische oase en staat alles in bloei. Wil je verzekerd zijn van veel zon en weinig regen dan kun je toch beter in de wintermaanden gaan, ondanks dat de omgeving dan minder groen is. 

Kun jij niet wachten op een vakantie in Salalah? Bekijk ons voordelige aanbod van hotels voor een strandvakantie in Oman!