Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Noord-Macedonie ×
    • Westen ×
    • Ohrid ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Ohrid is de trekpleister in het Westen van Macedonië. Het is een historische stad die vlakbij het meer van Ohrid ligt. Dat betekent dat je het stadsleven gemakkelijk af kunt wisselen met een stranddag of een fietstocht. Bovendien is de stad een perfecte uitvalsbasis voor dagexcursies, bijvoorbeeld de Vevcani warmwaterbronnen. Ook nemen toeristen een kijkje in buurland Albanië, dat slechts een half uur rijden is. Zo streep je na jouw vakantie twee landen af! De meeste vakantiegangers verblijven rondom het meer van Ohrid. Dit is een van de oudste meren van Europa en bovendien een van de mooiste plekken van Macedonië. Het meer is in totaal 350 km² en omdat het niet overal even diep is, heeft het water meerdere kleuren blauw.

Lees meer

Populaire vakanties Ohrid

Wat te doen in Ohrid?

Te beginnen met de hoogtepunten van het meer. Langs de oevers wisselen dorpjes, stranden en stukken natuur elkaar af. Je kunt er dus prachtig wandelen of fietsen. Onderweg kun je afkoelen in het water of een hapje eten op een van de boulevards. Daarnaast passeer je belangrijke, Macedonische bezienswaardigheden. Geniet van het uitzicht vanaf Sveti Jovan Kaneo of bezoek het openluchtmuseum Bay of Bones of het St Naum klooster.

Ideeën voor een stedentrip Ohrid

Hoewel het meer een gigantische aantrekkingskracht op toeristen heeft, is de stad ook zeker de moeite waard. Het is een historische plek die vroeger bekend stond als de stad van de 365 kerken. Voor elke dag een! Ohrid is dus een walhalla voor iedereen die van geschiedenis en cultuur houdt.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Sveta Bogorodica Perivlepta. Deze kerk heeft muurschilderingen die zó bijzonder zijn, dat kunsthistorici over de hele wereld ze komen bewonderen. Daarnaast zijn het St. Clemens-klooster en de Sveti Jovan Kaneo-kerk aanraders. 

Belangrijke bezienswaardigheden Ohrid

Ten slotte zijn er nog een hoop niet-religieuze plekken om te ontdekken. Zoals de restanten van Fort Samuel, dat op de punt van de berg is gebouwd. Of het antieke theater, middenin het historische centrum van Ohrid. Verder is het leuk om een wandeling over de stadsboulevard te maken. Vergeet je camera niet mee te nemen!

Weer in Ohrid

In Ohrid en omgeving is het meestal goed vakantieweer. Daardoor is de regio geschikt voor verschillende soorten vakanties, van stedentrips tot zonvakanties. Over het algemeen zijn april, juni en september de beste maanden om naar Ohrid op vakantie te gaan.

In de wintermaanden (januari, februari en december) is het redelijk koud, maar in de rest van het jaar klimmen de temperaturen op. Zo geniet je in juni, juli, augustus en september van temperaturen van meer dan 20 °C.