Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Noord-Dalmatie ×
    • Zadar ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Zadar is een opkomend havenstadje in Kroatie en volgens de bewoners ‘de mooiste stad ter wereld’. Minder dan 20 jaar geleden heerste hier nog de oorlog, waar gelukkig vandaag de dag niets meer van te zien is. Een mooie voetgangersbrug verbind het oude centrum van Zadar met het vasteland. Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden in Zadar, twee mooie voorbeelden waar je geweest moet zijn, zijn: de zee-orgel en de zonnegroet. In Zadar zijn ook veel gezellige pleintjes en erg lekkere en leuke restaurantjes, het heeft veel verschillende historische bouwwerken en is daarom een unieke havenstad.  Zadar is erg mooi, sfeervol, romantisch en gezellig! Wij raden het iedereen aan die nog een vakantie zoekt naar het mooie Kroatië!

Lees meer

Populaire vakanties Zadar

Zadar – De verborgen schat van Dalmatië

Zadar is de voormalige hoofdstad van Dalmatië en ligt op een schiereiland. Het is een belangrijke haven- en industrieplaats met een voornamelijk agrarisch achterland. Zadar is tevens in het bezit van een van de grotere regionale luchthavens in Kroatië. De autovrije hoofdstraat, de 'Kalelarga' met boetiekjes en cafés is de levensader van de stad. Links en rechts vind je schilderachtige steegjes en prachtige historische gebouwen zoals de kathedraal Sveta Stosija en de ronde kerk Sveti Donat.

Bezienswaardigheden in Zadar

De stad is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Noord-Dalmatië. De Kroatische stad heeft een rijke historische kern met Romeinse, Venetiaanse en Oostenrijkse invloeden. In en rond de stad zijn stranden te vinden met kristalhelder water. In de directe omgeving van Zadar ligt de Zadar-Archipel, welke bestaat uit meer dan 300 eilanden.

De eilanden van de Zadar-archipel

De eilanden van de Zadar-archipel met mediterrane begroeiing zijn een paradijs voor watersportliefhebbers. Boven water kun je met de boot verschillende vaarroutes gebruiken om langs de vele mooie eilandjes te varen. Onder water kunnen duikliefhebbers genieten van de vele soorten vissen en verschillende wrakken. In de buurt van Zadar vind je ook bekende natuurparken zoals Krka en Kornati.