Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Noord-Dalmatie ×
    • Vodice ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Met slechts 8000 inwoners is Vodice een klein badplaatsje aan de kust van Kroatie. Klein maar fijn, want Vodice is daarentegen wel meerdere malen verkozen tot de favoriete kustplaats van Noord-Dalmatie. En dat snappen wij wel met de lange promenade, gevarieerde standen met azuurblauw zeewater en een historisch centrum. Alsof dat nog niet genoeg is heeft Vodice ook een geweldig uitgaansleven, waarvoor veel vakantiegangers speciaal komen. In de avond veranderd deze badplaats van een topbestemming voor gezinnen, naar een bruisende plek vol muziek en gezelligheid. Ja, het fijne en prachtige Vodice is een vakantiebestemming die zonder twijfel op jouw bucketlist thuishoort!

Lees meer

Populaire vakanties Vodice

Vakantie Vodice: gezellige badplaats in Kroatië

Wanneer je op zoek bent naar een bruisende vakantiebestemming is Vodice de place to be. Loop vanaf de 4 kilometer lange promenade richting het oude centrum, waar je de ene straatartiest na de andere tegenkomt. Kraampjes, zangers, dansers, kleine winkeltjes en cartoonisten maken het sfeervolle plaatje compleet. Vooral in de avond komt Vodice tot leven. Struin door de kleine straatjes, dineer in een Adriatisch restaurant of strijk neer op een gezellig terrasje aan zee.

Ook uitgaansgelegenheden zijn er genoeg in Vodice. Zowel in het centrum als aan het strand kun je vanaf het einde van de middag met je voetjes van de vloer. Begin met een cocktail in een strandtentje, bezoek en after-beach party in een van de beach clubs en duik 's avonds de openluchtclub in. Ondanks dat Vodice een klein badplaatsje is, draaien de grootste DJ's van de wereld hier. 

Relax op de heerlijke stranden van Vodice

Voor een strandvakantie ben je in Vodice zeker aan het juiste adres. Je vindt er verschillende kiezelstranden, die leuk zijn voor jong en oud. Plava Plaža, wat blauw strand betekent, is een langgerekt strand in Vodice dat perfect is voor gezinnen met kinderen. Dit kiezelstrand met helderblauw water wordt namelijk geleidelijk aan dieper, wat het geschikt maakt voor de kinderen om in te spelen. De gezellige strandtentjes maken de ideale stranddag op Plava Plaža compleet. Meer in het zuiden van Vodice bevinden zich een verzameling stranden die bekend staan als Hangar Beach. Deze stranden zijn met name geliefd onder jongeren vanwege de gezellige bars en beach clubs. Maar ook om te snorkelen is Hangar Beach perfect. In de omgeving van Vodice vind je echter nog veel meer stranden die voor ieder wat wils bieden.

Wat te doen tijdens een vakantie in Vodice

Nadat je op het strand gelegen hebt en het nachtleven van Vodice hebt ontdekt, wordt het hoog tijd dat je de historische bezienswaardigheden van de badplaats gaat bewonderen. Vooral de imposante Svetog Kriza kerk en de oude Coric toren zijn highlights die de moeite waard zijn tijdens je vakantie in Vodice. Wil je meer zien dan alleen het strand en het gezellige centrum? In de omgeving van Vodice bevinden zich mooie steden als Trogir en Sibenik. Maar ook bezoekjes aan eilanden als Hvar en Brac behoren tot de mogelijkheden. Als absolute highlight vind je vlakbij Vodice de welbekende Krka-watervallen. Dit nationale park is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie in Vodice. 

Klimaat en beste reistijd voor een vakantie naar Vodice

Met het warme mediterrane klimaat dat heerst in Vodice, is het van mei tot en met september goed vertoeven in deze badplaats. In deze maanden geniet je gemiddeld van temperaturen boven de 20 graden, met in juli en augustus uitschieters van ruim 30 graden. Voor een zomervakantie is Vodice dus perfect, maar ook in het voor- en najaar kun je hier lekker vakantie vieren. In de overige maanden valt er vaker een bui en daalt het kwik in januari tot de laagste gemiddelde temperatuur van zo'n 9 graden. 

Of je nu met je gezin, je partner of met je vrienden naar Vodice gaat: je zal positief verrast worden door deze vakantiebestemming. Bekijk het aanbod aan geweldige hotels in Vodice en boek jouw vakantie naar de Kroatische kust!