Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Veneto ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Veneto is een beroemde regio in Italie, omdat hier de romantische hoofdstad Venetië ligt. Naast Venetië zijn er 2 andere grote plaatsen in Veneto, dat zijn Padua en Verona. Padua is erg aantrekkelijk voor iedereen die van mooie historische monumenten houdt. En Verona is de stad van de liefde (Romeo en Julia) met allerlei verschillende soorten kunst, dat erg dichtbij het Gardameer gelegen. Het Gardameer, ook in het veelzijdige Veneto gelegen is een perfecte plek voor een relaxvakantie. Wie ziet zichzelf ook al liggen aan het zonnige Gardameer of zitten op een terrasje mét een lekker wijntje? Je zult er namelijk niet aan ontkomen, aangezien Veneto een van de beste wijngebieden van Europa heeft!

Lees meer

Populaire vakanties Veneto

Veneto - ideale uitvalsbasis voor Noord-Italië

Veneto vormt een populaire regio voor vakanties. Veneto ligt in het noordoosten van Italië. De hoofdstad van de regio is Venetië. De regio grenst in het westen aan het bekende Gardameer en in het oosten aan de Adriatische zee. Bekende steden die je tijdens je vakantie kunt bezoeken zijn Vicenza, Padua en Verona. Verona staat bekend als de stad waar het Romeo en Julia verhaal van Shakespeare zich afspeelde.

Geniet van de prachtige natuur

Veneto heeft een zeer divers landschap, variërend van zandstranden bij Bibione en Jesolo en grote lagunes zoals die van Venetië. Tot gebergtes als de Dolomieten en de Karnische Alpen en laagvlaktes waar landbouw (wijngaarden) een belangrijke plaats inneemt. In Veneto wordt ook het bekende drankje Spritz geproduceerd; gemaakt van wijn, water, olijven en likeur.

Zomer- of wintervakantie in Veneto?

In de Dolomieten is het goed vertoeven voor de wintersporter. Vooral Cortina d’Ampezzo is een gerenommeerd wintersport plaatsje in het dal van de rivier de Boite. Hier worden ook regelmatig belangrijke wintersport wedstrijden gehouden.

Vakantie Veneto, wanneer ga jij?

Vele Nederlanders gingen je al voor naar Veneto. Dan wel voor de wintersport, dan wel voor de natuur. Of voor een gondelvaart door Venetië, een wereldwijd bekende stad, gebouwd op een doolhof van grachten en kanalen en boordevol cultuur. Ook jij zal je tijdens een vakantie in Veneto uitstekend vermaken en verbazen over al het moois dat de regio te bieden heeft.