Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sardinie ×
    • Olbia ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De Gelukkige Stad, zo werd de havenstad Olbia vroeger genoemd. De stad ligt in het noorden van het prachtige eiland Sardinie in Italie en bezit veel historische schatten en schitterende blauwe baaien. Cultuur- en strandliefhebbers halen hier hun hart op. De witte zandstranden en de azuurblauwe, heldere zee zijn paradijselijk. Pak de zonnestralen op de favoriete stranden Porto Istana Beach, Cala Sabina of Spaiaggia Pittulongu La Playa waar je geniet van prachtige uitzichten. Tip: neem vooral je snorkel mee! En wie dacht dat de stad slechts een doorreis stad is, heeft het mis. Je vindt in Olbia naast de mooie baaien ook een gezellig centrum met winkels en restaurants, culturele bezienswaardigheden en prachtige hotels. Ontdek het zelf!

Lees meer

Populaire vakanties Olbia

Wat te doen in Olbia? 

De historische schatten van Olbia

De stad heeft een rijke geschiedenis en dit is dan ook terug te zien aan de historische bezienswaardigheden.

Zo vind je er onder andere de basiliek San Simplicio en het museum San Simplicio Necropolis met archeologische opgravingen van de voormalige begraafplaats. Je kunt hier een tour met gidsen doen waar je meer leert over de geschiedenis van Olbia. Erg interessant! Als musea in jouw straatje liggen, moet je ook het museum Museo Archeologico di Olbia bezoeken. Je vindt hier onder andere oude Romeinse schepen.

Breng ook een bezoek aan Castello di Pedres, een kasteelruïne boven op een berg. De wandeling erheen is alleen al de moeite waard. Je geniet hier van fantastische uitzichten voordat je de ruïne bereikt. En vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de kerk Chiesa di San Paolo Apostolo. Als je het ons vraagt is dit de mooiste kerk in Olbia dankzij het kleurrijke karakter en de oude klokkentoren.

De prachtige omgeving van Olbia

Het is wel duidelijk dat er in Olbia genoeg te zien en te beleven is. Ook In de omgeving van Olbia is ontzettend veel te doen. Een absolute aanrader is Capo Testa. Dit zijn granietformaties met zulke bijzondere vormen dat het nep lijkt. Een wandeling langs de formaties mag je niet overslaan tijdens je vakantie in Olbia!

Tip: we raden je aan om een auto te huren in Sardinië. Het eiland heeft namelijk ontzettend veel moois te bieden. Met een huurauto kun je de omgeving van Olbia gemakkelijk ontdekken. 

Goedkope vakantie naar Olbia

Olbia heeft een mediterraan klimaat met vooral in de zomer heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 30 graden, genieten! En met maar 2 uur en 10 minuten vliegen vanaf Amsterdam sta je al in Olbia. Eenmaal op het vliegveld sta je al bijna in het centrum. Kijk jij er al naar uit om te genieten op dit prachtige eiland? Bekijk dan snel ons aanbod!