JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De leukste plaatsen van Puglia » Prijsvrij Vakanties

De leukste plaatsen van het charmante Puglia

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 23-12-2021

Alle Italië liefhebbers opgelet: voor een authentieke Italiaanse ervaring moet je echt het zuidelijke Puglia, ook wel Apulië genoemd, bezoeken. Nog niet overspoeld door het massatoerisme bevind je je hier vooral tussen de vakantievierende Italianen. En die weten wel hoe je dit het beste doet! De steden en dorpjes zijn er knus, het eten en drinken is er fenomenaal en door de zuidelijke ligging profiteer je hier vaak van heerlijk weer. Wel zo lekker met al die prachtige stranden binnen handbereik. Dus ga je graag naar Italië, maar wil je een keer wat anders? Lees dan lekker mee met onze tips over de mooiste plaatsen van het oh zo charmante Puglia.

WonderBari

De hoofdstad van Puglia verdient absoluut de eerste alinea, want wat is Bari mooi! Naast dat Bari een paar kleine stranden heeft, ziet de stad eruit alsof je een beetje teruggaat in de tijd, met kleine kronkelstraatjes vol met kleine balkonnetjes en waslijnen. De historische binnenstad heeft schitterende historische highlights, dus als je hier alles over wilt weten is een stadswandeling met gids zeker aan te raden. Voor een heerlijke cappuccino strijk je neer op een lekker terrasje en ’s avonds geniet je van de meest waanzinnige orecchiette, dé pasta uit Puglia. La vita wordt niet veel meer dolce dan hier.


Luchtfoto van Bari & Brug in Gravina

Openluchtmuseum Lecce

Bezoek het Rome van het zuiden en ga naar Lecce! De historische overblijfselen lijken wel eindeloos in deze stad, dus als je van historie en architectuur houdt zit je in Lecce helemaal op je plek! Maar er is zoveel meer te ontdekken, zoals de kleine straatjes die je naar de leukste winkeltjes en terrasjes leiden. Wat je hier op culinair gebied niet mag missen? Melanzane alla Parmigiana (en soort lasagne met bladeren van aubergine) en de lokale Pasticciotto (een superlekkere krokante cake gevuld met crème).


Romeins amfitheater is Lecce, Puglia

Bezoek de traditionele trulli in Alberobello

Heb je wel eens van een trullo gehoord? Dit zijn stenen huisjes met kegelvormige daken, die in de 16e eeuw gebouwd zijn en typerend zijn voor Puglia. Niet alleen zijn deze trulli (meervoud van trullo) schitterend om te zien, en dan met name hoe ze nu dienst doen als winkeltjes of hotels, ze zorgen ook nog eens voor een sprookjesachtige sfeer. Dé plek om deze te bezichtigen is Alberobello, dat in zijn geheel op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst staat. Een absolute highlight tijdens jouw vakantie in Puglia!


Huizen gebouwd met droge stenen in Alberobello, Puglia


Nog héél even ontwaken uit dromenland, want om jouw heerlijke vakantie naar Puglia werkelijkheid te laten worden hoef je alleen nog maar jouw favoriete accommodatie te kiezen. Wat het ook wordt: in Puglia ga je het sowieso heerlijk hebben!