Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Puglia ×
    • Lecce ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Lecce behoort tot één van de best bewaarde geheimen in Puglia. Dit prachtige witte stadje in het zuiden van Italie wordt gekenmerkt door haar mooie architectuur, bijzondere gebouwen en adembenemende paleizen. Wandel door het centrum en ontdek vele bezienswaardigheden; van intieme kerkjes tot aan pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen. In de omgeving van Lecce is ook genoeg te beleven. Verdwaal bijvoorbeeld in een wirwar van straatjes in de van oorsprong Griekse plaats Gallipoli. Of wandel langs de prachtige kustlijn met hoge kliffen en groene bomen. Strijk 's avonds neer bij een van de leuke restaurantjes en proef de gezellige sfeer. Dompel jezelf onder in het Italiaanse leven en geniet van je vakantie in Lecce!

Lees meer

Populaire vakanties Lecce

Vakantie Lecce: boordevol kunst & cultuur

Het oude centrum van Lecce staat vol met mooie kerken, sfeervolle pleinen en paleizen in barokstijl. Kunst- en cultuurliefhebbers kijken hier werkelijk waar hun ogen uit. Zo zijn er maar liefst meer dan 40 prachtige kerken en paleizen te bewonderen. Extra bijzonder hieraan is dat vrijwel alle gebouwen in Lecce zijn gemaakt met een unieke beige zandsteen 'Pietra Lecesse', die bekend staat voor deze regio. Ook vind je er vele gebouwen in barokstijl en uit de 17e eeuw terug. Wandel door het prachtige centrum en ontdek zelf waarom Lecce ook wel het 'Florence van de Barok' en het 'Athene van Apulië' genoemd wordt.

De mooiste bezienswaardigheden in Lecce

Lecce is van oorsprong een Romeinse nederzetting. In het verleden werden er diverse spelen georganiseerd en gladiatoren toegejuicht in het Romeins amfitheater. Bekijk de overblijfselen hiervan onder het Piazza Sant'Oronzo. Een deel van het theater ligt nog steeds verscholen onder het plein na verschillende aardbevingen door de jaren heen. Het amfitheater werd pas in het begin van de 20e eeuw, per toeval bij bouwwerkzaamheden ontdekt. Aan het Piazza Sant'Oronzo vind je nog meer mooie gebouwen waaronder het 16e eeuws paleis Palazzo del Sedile, de kerk Chiesa di San Marco en de monumentale zuil Colonna Sant'Oronzo. 

Breng ook zeker een bezoek aan het Piazza del Duomo. Hier vind je de indrukwekkende kathedraal van Lecce die in 1144 werd gebouwd. De kathedraal beschikt over 2 ingangen waarvan er 1 rijkelijk versierd is met mooie beelden in barokstijl. Vergeet tijdens je bezoek aan de kathedraal ook niet om naar boven te kijken naar de mooie plafonds met schilderingen van Bijbelse figuren. Beklim daarna de 72 meter hoge klokkentoren. Deze werd pas later in 1661 gebouwd. Vanaf hier geniet je van een schitterend uitzicht over de Adriatische Zee. 

Wat ons betreft, behoort de Basilica di Santa Croce, ook tot één van de mooiste hoogtepunten van Lecce. Deze basiliek in barokstijl vormt een architectonisch hoogstandje met een rijkelijk versierde voorgevel, mooie zuilen en talloze beelden. Niet alleen van binnen, maar ook zeker van buiten de moeite waard om te bewonderen. 

Beste reistijd naar Lecce

Wil jij kunst en cultuur combineren met een zonvakantie in Lecce? Dan kan je het beste op vakantie gaan in de periode van mei t/m oktober. In deze periode geniet je van heerlijke zonnige temperaturen, uitlopend van 22 graden in mei en oktober en 29-30 graden in juli en augustus. Veel ontdekken van de prachtige omgeving? Met een huurauto geniet je van alle vrijheid. In het voor- en naseizoen is het nog niet zo heet, perfect dus voor sightseeing. 

Ben jij ook overtuigd van een vakantie naar Lecce? Bekijk dan snel onze mooie accommodaties voor meer inspiratie en laat je verrassen door het Italiaanse Lecce!