JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Wat te doen in Puglia? De parel van Italië » Prijsvrij.nl

Wat te doen in Puglia? De parel van Italië

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-07-2021

Ben je al wel eens op vakantie geweest in Puglia? Nee? Dan weet je echt niet wat je mist! Als je er al wel eens geweest bent, dan heb je sinds je terug bent waarschijnlijk hetzelfde gevoel als wij; heimwee. Deze streek in het uiterste zuiden van Italië is zonder te overdrijven adembenemend mooi. Het heeft niet voor niets de treffende bijnaam “de parel van Italië”, want eigenlijk is ieder dorpje een bezienswaardigheid en voelt het al als een uitstapje wanneer je jouw accommodatie verlaat. Maar wat mag je nou écht niet missen tijdens een vakantie in Puglia? Wij hebben de zware taak op ons genomen om dit uit te zoeken en delen het graag met je.

Bezienswaardigheden Puglia

Niet alleen de dorpjes en steden zijn schitterend in Puglia, je vindt er ook prachtige natuur. Mocht je hier ook liefhebber van zijn dan is het Parco Nazionale dell'Alta Murgia een absolute aanrader. Je vindt er weidse heiden en graslanden met maar liefst 500 verschillende soorten planten. Ook is hierbij een bezoekje aan één van de bekendste kastelen van Italië zeker de moeite waard: het Castel del Monte. Deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en als je het ziet weet je direct waarom. Je rijdt vanuit Bari in ongeveer een uurtje naar dit schitterende natuurpark.


Castel del Monte in Puglia

Highlights Puglia

Puglia staat onder andere bekend om haar heerlijke wijnen. Wil je deze net als wij allemaal proeven zonder gelijk een hele fles te bestellen, dan is een wijnproeverij een ware uitkomst. Het aanbod is groot, dus waar je je ook bevindt in Puglia; er is altijd een proeverij in de buurt. Naast dat je erachter komt wat jouw favoriet is – waar je dus wél een fles van wilt bestellen – is het ook ontzettend leerzaam én gezellig. Cin Cin!

Hoteltip: Hilton Garden Inn Lecce****


Wijnranken en trulli huisjes

Uitstapjes Puglia

Ons meest favoriete uitstapje is toch wel het dagje Monopoli geweest. De sfeer die er hangt is ontspannen en je kunt uren genieten van de vissersbootjes die er in de haven dobberen. Dat de lokale bevolking geen haast heeft blijkt wel uit de vriendelijkheid die wij er ervaren hebben. Iedereen maakt tijd voor een praatje en voorziet je graag van aanbevelingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had. Een extra koekje bij de – sublieme – cappuccino en een glimlach van iedere Italiaan en jouw dag kan niet meer stuk.

Hoteltip: Torre Cintola****

Haven van Monopoli


Hebben wij je ervan weten te overtuigen dat Puglia jouw eerstvolgende vakantiebestemming wordt? Yes! Maak de agenda maar vast vrij en duik in ons ruime aanbod van accommodaties; van voorpret naar vakantiepret!