Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Puglia ×
    • Brindisi ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Brindisi in Italie is een levendige havenstad in de streek Puglia. De haven, die stamt uit de Romeinse tijd, is altijd van grote betekenis geweest. Hier is ook het eindpunt van de beroemde Via Appia. De weg die soldaten, handelaren en reizigers uit de oudheid namen om van Rome in Brindisi te komen en andersom. Op het eindpunt van de Via Appia, staat nog steeds een prachtig oude Romeinse zuil. Verder zijn de meeste monumenten in het historische centrum middeleeuws. De stad is rijk aan kerken, tuinen en idyllische straatjes. Aan de boulevard met wuivende palmen zijn talloze terrasjes, restaurants en cafés. Wordt Brindisi jouw volgende vakantiebestemming?

Lees meer

Populaire vakanties Brindisi

Brindisi: onontdekte vakantiebestemming

Brindisi is nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor het er relatief rustig is. Je vindt er uitgestrekte stranden, vaak met fijn wit zand, maar ook met hoge rotspartijen, steile kliffen en prachtige grotten zijn niet ongewoon in deze regio. Ook vind je er nauwelijks ontdekte, kleine baaitjes waar je een duik kunt nemen in de mooie blauwe zee.

Voor allerlei lekkers kan je elke ochtend, behalve op zondag, terecht bij de marktlui op het Piazza Mercato. Op de Piazza Duomo staat de Duomo, de kathedraal van Brindisi met daarnaast de klokkentoren. Als je van het Piazza Duomo door de Via Colonne naar zee loopt, heb je een prachtig zicht op de Romeinse zuil op de via Appia. De interessante archeologische collectie in het Palazzina del Belvedere en het Archeologisch museum zijn zeker een bezoek waard.

Bijzondere witte huisjes van Brindisi

De Valle d’Itria, de vallei tussen Brindisi en Bari, wordt ook wel het land van de Trulli genoemd. Deze bijzondere witte huisjes met een kegelvormig dak zijn typisch voor deze regio.  In het stadje Alberobello vind je de mooiste en meeste van deze witte huisjes. Het oude centrum bestaat uit kronkelige straatjes met wel meer dan duizend trulli. Sommige kegelvormige daken zijn versierd met symbolische, religieuze en mysterieuze symbolen zoals sterren en manen. Je kunt er heerlijk rondstruinen, al kan het er vooral in de zomer behoorlijk druk zijn. Maak een stop bij het wijnmuseum en het handwerkmuseum en de enige echte trulli-kerk ter wereld. Veel van de trulli doen tegenwoordig dienst als souvenirwinkel of restaurant. De lokale specialiteit zijn de peperoncino, kleine felrode pepertjes die aan strengen in de lucht hangen te drogen. Hier worden allerlei pittige lekkernijen van gemaakt, zoals Peperoncino del Baffo, een pittig digestief. Wie durft?

Ben je er al van overtuigd dat Brindisi jouw volgend vakantiebestemming wordt? Bekijk dan snel het aanbod op onze website en kies in welk hotel of appartement jij gaat verblijven!