Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Campania ×
    • Pompei ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De meeste mensen kennen het verhaal van Pompeï wel, maar wist je dat deze stad veel meer is dan indrukwekkende ruïnes? Met mooie strandjes en de bruisende stad Napels nabij is Pompeï een heerlijke vakantiebestemming. Het stadje is in het zuidwesten van Italie gelegen, in de prachtige regio Campania. Met haar mediterrane klimaat is het er vaak heerlijk weer. Pompeï is dus zowel geschikt voor een zonvakantie als voor een goed gevulde stedentrip. Beklim de Vesuvius, ontdek de oude stad, maak een uitstapje naar de Amalfikust en geniet van de overheerlijke Italiaanse keuken. Klinkt als een perfecte vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Pompei

Pompeï: de verdwenen Romeinse stad

Zeg je Pompeï, dan zeg je ruïnes. Op 24 augustus van het jaar 79 zorgde de enorme uitbarsting van de vulkaan Vesuvius er voor dat de stad Pompeï werd bedolven onder een dikke laag as en puin. De stad werd volledig verwoest en leek lang van de aardbodem verdwenen te zijn. Pas in het jaar 1748 werd de oude stad Pompeï opgegraven. Badhuizen, wijnwinkels, vele huizen en villa's zijn tot op de dag van vandaag te bewonderen op deze populaire vakantiebestemming. Het is een zeer imponerende ervaring en een bezoekje aan de ruïnes van Pompeï is voor velen het hoogtepunt van de vakantie. 

Tips & bezienswaardigheden vakantie Pompeï

Toch is een vakantie in Pompeï veel meer dan enkel historie! Pompeï is vlakbij het strand gelegen, dus ook voor een zonvakantie zit je hier goed. Op loopafstand van Pompeï vind je Marina di Stabia, waar je prachtige jachten kunt bewonderen. Wanneer je over de boulevard loopt, heb je een geweldig uitzicht over de baai van Napels. Je kunt hier bovendien heerlijk eten of genieten van de zonsondergang met een typisch Italiaans wijntje. 

Liever relaxen op het strand? Geen probleem. In het nabijgelegen Vico Equense vind je veel mooie plekjes met goede stranden. Vraag de locals waar de pareltjes zich bevinden en met een beetje geluk heb je een verborgen strandje voor jezelf. De populaire stranden bevinden zich in het schitterende Positano, Amalfi en Napels. Napels is daarbij perfect voor een dagtripje. Deze veelzijdige stad is één van de grootste van Italië en biedt mooie baaien, een grote portie cultuur en veel bezienswaardigheden. 

Tijdens je vakantie in Pompeï kan het beklimmen van de Vesuvius ook niet ontbreken. Vanaf 1000 meter hoogte kun je een wandelpad volgen dat je naar de top van de vulkaan leidt. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten tot 1 uur en is goed te doen voor jong en oud. Het uitzicht over de regio en de zee is fantastisch vanaf hier!    

Het weer in Pompeï

Goed nieuws: Pompeï heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat je er zowel in de zomer als in de winter van aangename temperaturen kan genieten. De zomers zijn heet en droog en de winters zijn zacht met relatief weinig neerslag. Van juni tot en met september kun je er een heerlijke zonvakantie vieren en in de overige maanden kun je gerust op vakantie naar Pompeï om historie en cultuur te snuiven.   

Deze indrukwekkende vakantiebestemming is absoluut de moeite waard als je van historie, schitterende baaien en heerlijk eten houdt. Neem snel een kijkje tussen ons aanbod en vind jouw goedkope vakantie naar Pompeï bij Prijsvrij Vakanties!