Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Glasgow ×
    • Glasgow ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Go Glasgow! Glasgow behoort tot één van de mooiste steden in Schotland in Groot-Brittannie. Met een stedentrip naar deze prachtige stad ontdek je precies waarom. Van mooie architectuur en cultureel erfgoed tot aan vele musea en het bruisende nachtleven. Bewonder hier prachtige kathedralen en wandel over George Square, het hart van de stad. In het National Piping Centre leer je meer over het bekendste muziekinstrument van Schotland: de 'doedelzak'. Of ontdek je liever de allergrootste collectie malt whisky in het café The Pot Still? Wat je ook gaat doen, Glasgow biedt alles wat je nodig hebt voor een veelzijdige stedentrip. Beleef het zelf!

Lees meer

Populaire vakanties Glasgow

De highlights van Glasgow

Glasgow was vroeger een pittoresk dorpje, maar is uitgegroeid tot één van de meest populaire steden in Schotland. Dit heeft de stad onder andere te danken aan haar bijzondere architectuur. Als je door de stad wandelt zie je al snel hoe de moderne architectuur wordt gecombineerd met prachtige Victoriaanse gebouwen. Een voorbeeld hiervan is de moderne brug in het centrum; Clyde Arc. Vooral 's avonds heb je een mooi uitzicht op deze verlichte brug. George Square is het centrale plein van de stad. Hier kan je het mooie stadhuis bewonderen en verschillende beelden van historische figuren.  

Een ander indrukwekkend symbool van de stad is de gotische kathedraal van Glasgow. Deze 13e-eeuwse kathedraal is werkelijk een plaatje om te zien. En ook nog eens heel bijzonder, want deze kathedraal is als een van de weinige overgebleven na de middeleeuwen. De Glasgow Cathedral is overigens niet de enige kathedraal in Glasgow. Er zijn nog veel meer mooie kathedralen om te bewonderen zoals de St. Andrew's Cathedral en St. Mary Cathedral.  

De mooiste musea in Glasgow

Voor kunstliefhebbers is er veel te beleven in Glasgow. Zo zijn er talrijke musea van topkwaliteit te bezoeken tijdens je stedentrip. Wij hebben de mooiste alvast voor je uitgelicht. Het Hunterian Museum and Art Gallery is er één van. Dit museum is het oudste museum van Schotland en is gevestigd op de campus van de universiteit van Glasgow. Je vindt hier een uitgebreide kunstcollectie en het werk van Charles Rennie Mackintosh. Heeft deze Schotse architect je interesse gewekt? Dan kan je in Glasgow de Makintosh Trail bewandelen die begint bij zijn meesterwerk de 'Glasgow School of Art'. 

Voetballiefhebbers mogen een bezoek aan het Scottisch Football Museum niet overslaan. Ga hier op reis door de geschiedenis van het voetbal, neem plaats in de oude kleedkamer van Old Hampton en ontdek de beste spelers in de 'Hall of Fame'. Last but not least is het Tall Ship in Glasgow Harbour. Dit museum behoort tot één van de meest bijzondere musea van Schotland, want de boot zelf is namelijk het museum! De 'Glenlee' is al meer dan 125 jaar oud en heeft in het verleden meerdere veranderingen ondergaan. Zo werd het gebruikt als Brits vrachtschip en voor trainingen van de Spaanse marine. Toen het schip klaar was voor de sloop is het volledig gerenoveerd en heeft het nieuw leven gekregen in Glasgow als museum. 

De leukste hotels in Glasgow voor jouw stedentrip

Glasgow is een leuke plek voor jouw volgende stedentrip. Of je nu samen met je partner op ontdekking wil gaan in de stad of het bruisende nachtleven wil verkennen met je vrienden. Bij Prijsvrij Vakanties boek je alleen de allerleukste hotels voor jouw stedentrip naar Glasgow. En ook nog eens voor de beste prijs. Met onze Best Deal Garantie weet je zeker dat je nooit teveel betaald, dus wanneer vertrek jij?